Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πονοκέφαλος οι μετατάξεις, τρίζουν και άλλες καρέκλες

ε πονοκέφαλο αναμένεται να μετατραπεί για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακόμα και το θέμα των μετατάξεων καθώς στον Προϋπολογισμό περιγράφεται σαφώς ότι μετατάξεις, αποσπάσεις ή μετακινήσεις προσωπικού μπορούν να γίνουν μόνον εφόσον υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις στην υπηρεσία που μετατάσσονται οι υπάλληλοι. Στον Προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί καθορίζεται όριο δαπανών για κάθε φορέα του Δημοσίου, χωρίς ωστόσο να του δίνεται η δυνατότητα να δαπανήσει όλα τα χρήματα.
Επιπλέον, ο κάθε φορέας υποχρεούται να ελέγχει την εκτέλεση του προϋπολογισμού του, έτσι ώστε να εντοπίζει έγκαιρα τις αποκλίσεις και να λαμβάνει διαρθρωτικά μέτρα. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο
ότι η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα εντός του Ιανουαρίου θα συνδυαστεί με αυστηρές συστάσεις και άμεση λήψη μέτρων, καθώς τα στοιχεία του Προϋπολογισμού καταγράφουν μεγάλες αποκλίσεις από τον στόχο κυρίως στο σκέλος των δαπανών.

Οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούν να γίνουν πλέον φορολογικές παρεμβάσεις και δεν μπορούν να περάσουν οριζόντια μέτρα. Ολες οι παρεμβάσεις που ζητούν πλέον οι τεχνοκράτες είναι μόνο στις δημόσιες δαπάνες. Η εφεδρεία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, οι μετατάξεις θεωρούνται προσλήψεις και πλέον η τρόικα θα ζητήσει να μπει μαχαίρι στον αριθμό των εργαζομένων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανοίγοντας σαφώς τον δρόμο των απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου