Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός για εκλογές υπό την προεδρία Σαμαρά


Αντίστροφα πλέον μετράει από σήμερα η Νέα Δημοκρατία τον χρόνο προς τις εκλογές. Αυτό εξάλλου σηματοδοτεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ., η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, με θέμα «Πολιτικός σχεδιασμός και προγραμματισμός της Ν.Δ. εν όψει των εθνικών εκλογών».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σκοπεύει στην εισήγησή του να οριοθετήσει τους στόχους και τις προτεραιότητες, επισημαίνοντας:
1. Οι εκλογές θα γίνουν πριν από το Πάσχα.
2. Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, την οποία στηρίζει η Ν.Δ. για να πετύχει τους στόχους για τους οποίους συγκροτήθηκε, είναι μεταβατική και δεν συγκυβερνά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
3. Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να κάνει τις μεγάλες ανατροπές μέσα σε αυτόν και να διαπραγματευτεί τις μεγάλες αλλαγές, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να δουλέψει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
4. Κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να επιτύχει σε συνθήκες μη ομαλότητας και κοινωνικής αναταραχής.
5. Στους πολίτες οφείλουμε να λέμε την αλήθεια όσο δύσκολη και να είναι.
6. Το 2012 θα είναι η χρονιά που θα ξεκινήσει η έξοδος από την πολύ μεγάλη κρίση που βιώνει πολύ επώδυνα ο ελληνικός λαός.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται επίσης να τοποθετηθεί στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, της απελευθέρωσης των φορτηγών και των μέτρων που επανέρχονται εν όψει και της επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα στα μέσα Ιανουαρίου.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας αναμένεται να «κλειδώσουν» και οι προσυνεδριακές συνδιασκέψεις, αλλά και το πρόγραμμα των περιοδειών του Αντώνη Σαμαρά.

Στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ. συμμετέχουν οι Ανδρέας Λουκουρέντζος (γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής), Κώστας Τασούλας (γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας), Κώστας Μαρκόπουλος (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Γιάννης Μιχελάκης (εκπρόσωπος), Βύρων Πολύδωρας (αντιπρόεδρος Βουλής), Θανάσης Σκορδάς (γενικός διευθυντής), Ανδρέας Παπαμιμίκος (πρόεδρος ΟΝΝΕΔ), Ελίζα Βόζεμπεργκ, Νίκος Δένδιας, Αθ. Κακαλή, Γιώργος Κουμουτσάκος, Δημήτρης Πανοζάχος, Δημήτρης Πτωχός και Φίλιππος Ταυρής (αιρετά μέλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου