Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Έληξε χωρίς καμία πρόοδο η τριμερής για το Κυπριακό



Καμία πρόοδος δεν επιτεύχθηκε και κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν σημειώθηκε στο Κυπριακό, κατά τη διάρκεια του διημέρου των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι το συμπέρασμα μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Ερογλου.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, πάντως, δεν κήρυξε αδιέξοδο και δεν μίλησε για έλλειψη προόδου. Αντίθετα επεσήμανε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία συνεχίζεται, ενώ κάλεσε παράλληλα τους δύο
ηγέτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να επιδείξουν πολιτική βούληση. Επίσης χαρακτήρισε ενθαρρυντική εξέλιξη την κατάθεση στοιχείων με τις θέσεις των δύο πλευρών.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο ισχυρός άνδρας των Ηνωμένων Εθνών απέφυγε αυτή τη φορά να ορίσει νέο ραντεβού του ιδίου με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αφήνοντας όμως ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο και δίνοντας κάποιο σχετικό χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα τους καλέσει να επιτύχουν συγκλήσεις στα κεφάλαια της διακυβέρνησης, του περιουσιακού και της ιθαγένειας, καθώς και σε άλλα κεφάλαια που συνδέονται μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου