Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Οι δελφίνοι δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες των υπουργείων!

Την πρόταση Παπανδρέου στήριξαν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι «κηπουροί» του, που επιθυμούν κι αυτοί να συνεχίσουν να πατούν σε δύο βάρκες, διατηρώντας τις κυβερνητικές τους θέσεις και πραγματοποιώντας συγχρόνως εσωκομματικές φράξιες για την εκλογή αρχηγού. Για απόφαση που λαμβάνεται με «συντριπτικότατη πλειοψηφία» μίλησε ο Α. Λοβέρδος, διαμηνύοντας ότι «δημαγωγούς μελλοντολόγους έχει πολλούς η Ελλάδα» και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να μιλούν για το μέλλον χωρίς να λένε τι θα κάνουν σήμερα. Στηρίζοντας κι εκείνος την κυβέρνηση Παπαδήμου, υποστήριξε ότι οι εθνικές εκλογές ίσως γίνουν τον Μάιο.

 Μόνο η Αννα Διαμαντοπούλου ζήτησε -στηρίζοντας βέβαια την πρόταση Παπανδρέου- να ληφθεί απόφαση, προκειμένου να υπάρξει καταμέτρηση απόψεων στο Εθνικό Συμβούλιο. «Να πάμε στις εκλογές με νέα ηγεσία» επέμεινε, ζητώντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για εκλογή προέδρου μετά το PSI και τη δανειακή σύμβαση, αλλά και νέο πρόεδρο από την Κ.Ο. σε περίπτωση κρίσης. Στήριξε όμως κατά κάποιους τον Ε. Βενιζέλο, χαρακτηρίζοντάς τον αυτονόητα τον «βασικό υποψήφιο». Σε κάθε περίπτωση, τον καθησύχασε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους συνωμοσία εναντίον του. «Να πάμε στον λαό» ζήτησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ζητώντας το ΠΑΣΟΚ να υποστεί ακόμα και την ταπείνωση ή την οργή του κόσμου. Για κόκκινες γραμμές στο κοινωνικό κράτος και την κοινωνική αλληλεγγύη μίλησε ο Χρ. Παπουτσής που, επιμένοντας να προτιμά την εκλογή αρχηγού μετά τις εθνικές εκλογές, στήριξε την πρόταση Παπανδρέου, ζητώντας όμως υποψηφιότητα για όσους μαζέψουν τις απαραίτητες υπογραφές στο Εθνικό Συμβούλιο, όπως ορίζει το καταστατικό.

«Αυτονόητη ενδεδειγμένη πρόταση» χαρακτήρισε αυτή του προέδρου ο Γ. Ραγκούσης. Εκλογή από τη βάση τις ερχόμενες όμως ημέρες ζήτησε, αντίθετα, ο Κ. Σκανδαλίδης, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στον σημερινό πρόεδρο, αν θέλει, να διεκδικήσει εκ νέου και την πρωθυπουργία. Οτι «δεν λείπει ο αρχηγός, λείπει το ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε ο Δ. Ρέππας, ενώ «είμαστε σοσιαλιστές ή όχι;» αναρωτήθηκε η Λούκα Κατσέλη και ο Απ. Κακλαμάνης ζήτησε εκλογή ηγεσίας από συνέδριο 600-700 μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου