Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ για τη νέα σκοπιανή πρόκληση



Απάντηση-ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, με αφορμή τη νέα πρόκληση εναντίον της χώρας μας, μέσω καρναβαλικών εκδηλώσεων με θέμα την... κηδεία της Ελλάδας, έστειλε χθες με δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Οι νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας, που εκδηλώνονται στη FYROM, είτε σε επίσημο επίπεδο (δηλώσεις πρωθυπουργού και λοιπών αξιωματούχων) είτε σε επίπεδο γεγονότων της καθημερινότητας (καρναβαλικές φιέστες με θέμα την... «κηδεία της
Ελλάδας»!), εκθέτουν ακόμα περισσότερο την υπό τον Νίκολα Γκρούεφσκι πολιτική ηγεσία για το «εμπόριο» μισαλλοδοξίας, ακραίου εθνικισμού και εξαλλότητας στο οποίο επιδίδεται» τονίζει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι «ο κ. Γκρούεφσκι πρέπει να καταλάβει ότι η πορεία αυτή είναι ολισθηρή, επικίνδυνη και αδιέξοδη. Και σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο δεν βοηθάει στην προσέγγιση της χώρας του με τις ευρωατλαντικές δομές, αλλά αντίθετα τη σπρώχνει σε ένα ιδιότυπο διεθνές περιθώριο».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια καρναβαλικής παρέλασης στην κωμόπολη Βέβτσανι παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου