Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μετά την έντονη αντίδραση της ΝΔ ο Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα


Έντονη ήταν σήμερα η αντίδραση της ΝΔ στην εμμονή της κυβέρνησης και της ΔΕΗ να κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε σχετικά:
«Την ώρα που -σε πολλές περιοχές της χώρας- επικρατεί πολικό ψύχος, οι συναρμόδιοι υπουργοί επιμένουν στην απόφασή τους να κόψουν το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά…Αγνοούν ακόμη και την Ευρωπαϊκή Οδηγία που  -όπως πρόσφατα επεσήμανε και ο αρμόδιος Επίτροπος- υποχρεώνει τα κράτη – μέλη να μην εξαρτούν το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τις φορολογικές υποχρεώσεις και τους επιβάλλει να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές. Αγνοούν, προπάντων, τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά και, αντί να αναλάβουν πρωτοβουλίες διόρθωσης των αποφάσεών τους, αποδεικνύουν πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία».

Μετά και τις αντιδράσεις κοινωνικών φορέων ακολούθησε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στην οποία αναφέρεται ότι “η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν πρόκειται να διακοπεί σε κανέναν που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, ή σε κατάσταση ανάγκης…”
Στην  ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι καταστάσεις όλων όσων έχουν ζητήσει είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ηλεκτρονικά, είτε από τις ΔΟΥ, εξαίρεση, μείωση ή ρύθμιση σε σχέση με το ειδικό τέλος, έχουν διαβιβαστεί στη ΔΕΗ και σε κανέναν που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις αυτές δεν πρόκειται να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, έως ότου αποφανθούν, όπως προβλέπει ο νόμος, τα αρμόδια όργανα.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαιρόμαστε για τις διευκρινήσεις, που αναγκάστηκε να δώσει ο κ. Βενιζέλος μετά την παρέμβασή μας. Ελπίζουμε να τον άκουσαν και τα συνεργεία που ανέλαβαν να κόβουν το ρεύμα. Γι’ αυτό, ας πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει. Του θυμίζουμε, πάντως, ότι ο ίδιος αρχικά απέκλειε την είσπραξη φόρου μέσω της ΔΕΗ και τελικά διέπραξε το αντίθετο. Του θυμίζουμε και την υποχρέωση σεβασμού στις σχετικές κοινοτικές οδηγίες.
Και κάτι ακόμη: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη συγκεκριμένη αποστολή της μεταβατικής κυβέρνησης. Και η στήριξη αυτή δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις παραλείψεις των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου