Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για το τελικό ξεκαθάρισμα


Συνέβη το πρωί στο καφενείο της Βουλής. Μπαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος και λέει στους συναδέλφους του (που κάθονταν μαζί σε ένα τραπέζι) Γ. Λιάνη, Μ. Αποστολάκη και Σ. Γιαννακά:
Ψηφίστε μικρά κόμματα“.
Ποιο;”, τον ρωτάνε.
Το ΠΑΣΟΚ“, απαντά…
Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε Δελφινάριο και όλοι είναι εναντίον όλων. Και τα σπασμένα πληρώνει και η προβληματική κυβέρνηση Παπαδήμου. Μάλιστα στο Μαξίμου λένε ότι οι περί τον ΓΑΠ δημιουργούν προσκόμματα, καθώς δημοσίως εμφανίζονται να στηρίζουν «με χέρια και πόδια» την κυβέρνηση, αλλά παρασκηνιακά την αποσταθεροποιούν. Από την πλευρά τους οι του ΓΑΠ δείχνουν ότι το πρώτο που τους νοιάζει είναι να θεωρούνται όλοι οι υπουργοί συνυπεύθυνοι για την κυβερνητική διετία του ΠΑΣΟΚ. «Προσωπικές στρατηγικές, τέλος», διαμηνύουν.
Τα μέτωπα:
- ΓΑΠ – Χρυσοχοϊδης: Επίδειξη δύναμης θέλει να κάνει ο ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ που εξετάζει – και μάλιστα πολύ σοβαρά – το ενδεχόμενο να διαγράψει τον Χρυσοχοϊδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι στενότεροι συνεργάτες του ΓΑΠ διαμηνύουν την έντονη δυσαρέσκεια και απαρέσκεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον Χρυσοχοϊδη για όσα λέει. Ο υπουργός Ανάπτυξης είναι γνώστης των προθέσεων του ΓΑΠ, αλλά δεν κάνει πίσω. Έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής και συνεχίζει τις επιθέσεις στον ΓΑΠ και το μνημόνιο λέγοντας ότι απέτυχε παταγωδώς και ευθύνεται για την κατάρρευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα Χρυσοχοϊδη αναμένεται να ενταχθεί στην ατζέντα της συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ ήδη ορισμένοι αναρωτιούνται αν ο Χρυσοχοϊδης επιδιώκει την διαγραφή του.
- Λοβέρδος εναντίον Βενιζέλου και ορισμένων παπανδρεϊκών: Ο Υπουργός Υγείας θεωρεί ότι οι βενιζελικοί και κάποιοι παπανδρεϊκοί ευθύνονται που δεν ψηφίσθηκε στη Βουλή η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Οι περί τον Παπανδρέου απαντούν ότι Μαξίμου και Λοβέρδος επεχείρησαν να πουλήσουν τσαμπουκά στους βουλευτές και να τους επιβάλλουν να ψηφίσουν.
-Βενιζέλος – ΓΑΠ: χθες στήριζε εμμέσως την πρόταση Σκανδαλίδη για άμεση εκλογή νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα λέει ότι δεν υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα σε Βενιζέλο – Σκανδαλίδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου