Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Νετανιάχου: Σκανδαλώδεις οι δηλώσεις Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως το Ισραήλ εκμεταλλεύεται το Ολοκαύτωμα
Picture 0 for Νετανιάχου: Σκανδαλώδεις οι δηλώσεις Ερντογάν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε λανθασμένες και σκανδαλώδεις τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι έχει σκοτώσει «εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους» και ότι εκμεταλλεύεται το Ολοκαύτωμα.
«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι λανθασμένοι. Πρόκειται για σκανδαλώδεις κατηγορίες σε βάρος του Ισραήλ που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα», είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Jerusalem Post στο φύλλο της Τετάρτης. Από το γραφείο του Νετανιάχου επιβεβαιώθηκαν οι δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα.
«Λυπάμαι που ακούω τέτοιου είδους δηλώσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Δεν εκμεταλλευόμαστε το Ολοκαύτωμα που υπήρξε το χειρότερο έγκλημα κατά του λαού μας», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNN ο Ερντογάν έκανε λόγο για «εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους νεκρούς» από την έναρξη των συγκρούσεων με το Ισραήλ. «Οι Ισραηλινοί επανέρχονται αδιάκοπα στο θέμα της γενοκτονίας και εκμεταλλευόμενοι αυτή τη γενοκτονία ενεργούν πάντα σαν να ήταν τα μόνιμα θύματα», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Απαντώντας, ο Νετανιάχου κατηγόρησε την Τουρκία ότι εμποδίζει την ελευθεροτυπία και «φυλακίζει δημοσιογράφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου