Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή το ΦΕΚ για την πιστοποίηση της Αναπηρίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο νέος Κανονισμός εκτίμησης ποσοστών αναπηρίας έθεσε στην προκρούστεια κλίνη όχι μόνο τη στήριξη των Αναπήρων Συμπολιτών μας, αλλά και το σεβασμό και την αξιοπρέπεια της Κοινωνίας μας.
Δεν είναι δυνατόν η Επιδειξιομανία, η Ηδονοβλεψία, η Παιδοφιλία, ο Σαδομαζοχισμός να έχουν ποσοστά αναπηρίας 20% -30%, παραπάνω δηλαδή από άλλες σοβαρές οργανικές παθήσεις όπως ο Διαβήτης, η Μεταμόσχευση Ήπατος κλπ.
Η άτακτη υποχώρηση του Υπουργού Εργασίας και η σύσταση νέας Επιτροπής για την αναμόρφωση του κανονισμού είναι καθυστερημένη και οφείλεται μάλλον στο μεγάλο επικοινωνιακό θόρυβο που ξέσπασε.
Από το κακό του πρώτου πίνακα αξιολόγησης μπορεί να προκύψει μια αναθεώρηση του κανονισμού που θα δείχνει περισσότερο σεβασμό, αλλά και ευαισθησία στους ανάπηρους.
Η Οικονομία μας, η Πολιτεία μας πρέπει να αναζητήσουν και να βρουν αλλά οικονομικά ισοδύναμα, αντί να περικόπτουν αναπηρικά επιδόματα.
Σε κάθε περίπτωση το ΦΕΚ της ντροπής πρέπει να ανακληθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου