Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος, ο κυρ Σταύρος, ο συνεργάτης και ταξίδι αστραπή στο Παρίσι

Ο Γιώργος, ο κυρ Σταύρος, ο συνεργάτης και ταξίδι αστραπή στο ΠαρίσιΟ πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του στο ΠΑΣΟΚ, επιθυμεί ανακωχή με Ψυχάρη και έχει «ενδιαφέρουσες επαφές» στο Παρίσι. 
Προσεκτικά θέλει να είναι τα επόμενα βήματά του, αλλά κάθε ανάλογη προσπάθεια έπεσε στο κενό. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εκνευρίζεται καθημερινά με το θόρυβο σχετικώς με τις δραστηριότητες των αδελφών καθώς και για την επιδείνωση της σχέσης του με τον εκδότη κ. Σταύρο Ψυχάρη ύστερα από ένα ακόμα φραστικό ολίσθημά του.
Εκτός από ψώνια σε γνωστά πολυκαταστήματα και σούσι στα πανάκριβα εστιατόρια του Λονδίνου, από την παραμονή των Θεοφανείων ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλά για αρκετή ώρα τηλεφωνικώς με τους στενότερους συνεργάτες του. Ένα πράγμα τον νοιάζει, λένε έγκυρες πηγές και εξηγούν: Να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον κ. Σταύρο Ψυχάρη.
Ο "στρατηγός" κι ο εκδότης
Η πληροφορία έχει επιβεβαιωθεί και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέθεσε στο πρόσωπο που θεωρεί ότι βρίσκεται πιο κοντά απ’ όλους τους άλλους τη δύσκολη αποστολή να επικοινωνήσει με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ και να ζητήσει ανακωχή. Τα σχόλια του «Βηματοδότη» για το διαμέρισμα στον όγδοο όροφο στην πολυτελή συνοικία του Νάιτμπριτζ (το οποίο κοστίζει 14 εκατ. λίρες) και οι σπόντες για τα «σάπια καλαμπόκια σε ιδιωτικά αεροπλάνα», καθώς και το άρθρο για τη συνάντηση που είχαν ο πρώην πρωθυπουργός με τον κ. Σταύρο Ψυχάρη και τον κ. Γιώργο Μπόμπολα στο Μαξίμου για το Mega φέρεται να έχουν θορυβήσει τον κ. Παπανδρέου.
Πέρα από τις φιλοφρονήσεις ευγενείας που θυμίζουν το διπλωματικό πρωτόκολλο, ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται να γνωρίζει και από κανόνες εμπλοκής. Δεν πήρε σαφή απάντηση και φέρεται να εκτιμά ότι οι προθέσεις του ισχυρού άνδρα των ΜΜΕ θα ξεκαθαρίσουν οριστικά το Σάββατο, οπότε και θα αρχίσει η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του κ. Γιώργου Παπανδρέου ή θα προκύψουν εκπλήξεις.
Η βόλτα στο Παρίσι
Σήμερα το πρωί πάντως κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πετάχτηκε μέχρι το Παρίσι. Φυσικά δεν πρόκειται να δει τα εκθέματα στο Λούβρο αλλά αναμένεται να έχει επαφές με πολύ σημαντικά πρόσωπα κι όχι μόνο Γάλλους.
Οι επικριτές του κ. Παπανδρέου δεν θεωρούν μάλιστα τυχαίο κυριακάτικο δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποιεί ως ησυχαστήριο το σπίτι του προσωπικού φίλου του κ. Ντόρη Μαργέλλου. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι στο Παρίσι διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο η εταιρεία “Unigestion” με την οποία έχει συνεργαστεί ο μικρός αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι μεταξύ των συνεργατών της “Unigestion” βρίσκεται και η αμαρτωλή (και υπό κρατικοποίηση) τράπεζα “Dexia” που σχετίσθηκε με περίεργα παίγνια σχετικώς με τα ελληνικά CDS, όπως έχει καταγγείλει και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος.
Ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε συνεργαστεί στενά με τον ταλαντούχο Γάλλο τραπεζίτη κ. Μπερνάν Πικάρ, ο οποίος διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στην επενδυτική τράπεζα «Λαζάρ» (“Lazard”). Τη «Λαζάρ» είχε προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών επί υπουργίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα. Ήταν μια πρόσληψη που βάρυνε τον ελληνικό λαό με 31 εκατ. ευρώ. Μία ακόμα σύμπτωση: ο κ. Πικάρ είναι προσωπικός φίλος με τον στενό συνεργάτη του κ. Γιώργου Παπανδρέου και πρώην υπουργό κ. Χάρη Παμπούκη.Πολλές φορές γευμάτισαν δημοσίως στο «Αμπρεβουάρ» του Κολωνακίου (σ.σ. η αγάπη για το σούσι διακρίνει και το επίπεδο μιας σχέσης άλλωστε).
Παρεμπιπτόντως, η «Λαζάρ» έχει αγοράσει την εφημερίδα “Le Monde” και υποστήριζε όλως τυχαίως την υποψηφιότητα του Στρος Καν για την προεδρία της Γαλλίας. Όταν ανέλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, η εφημερίδα εκτίμησε ότι εγκαθιδρύθηκε στη χώρα μας κυβέρνηση της “Goldman Sachs”. Μόλις χθες μάλιστα, ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί δήλωσε δημοσίως ότι οι διαπραγματεύσεις ομολόγων για το ελληνικό PSI πρέπει να κλείσουν σε έξι εβδομάδες διότι από την 1 Μαρτίου μπορεί να βρίσκεται σε διακοπές διαρκείας. Τυχαίο; Μήπως ήταν σύμπτωση η δήλωση στελέχους της "Goldman Sachs" για χρεωκοπία της Ελλάδα με παραμονή της στο ευρώ μόνο για το 2012; Είτε τυχαίο το σημερινό τηλεφώνημα του κ. Σαρκοζί στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο;
Οικονόμου - Καρχιμάκης
Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Γι’ αυτό και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται συνεχώς με το κινητό στο χέρι. Φέρεται να έχει εξετάσει τρία εναλλακτικά σενάρια για τις επόμενες κινήσεις του, αναλόγως με τα δεδομένα που θα υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ ως αύριο το βράδυ, οπότε και θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αναθέσει στον γραμματέα (για όλες τις δουλειές) κ. Μιχάλη Καρχιμάκη και στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου τη σύνταξη των προτάσεων που θα παρουσιάσει στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, πριν αρχίσει το Εθνικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η δουλειά των δύο στελεχών έχει ιδιαίτερα βαρύνοντα χαρακτήρα. Θα πρέπει να συγκεράσουν την πρόταση του κ. Παπανδρέου για εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, με την ακριβώς αντίθετη, δηλαδή εκλογή προέδρου πριν από τις εκλογές (σ.σ. η οποία φαίνεται αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνει την προτίμηση της πλειοψηφίας).
Το ενδιαφέρον; Ο Γιώργος δεν έχει αφήσει κάποια συγκεκριμένη οδηγία. Αν δηλαδή επιμένει στην πρότασή του, αν προσχωρεί στην άλλη ή αν επιθυμεί συγκερασμό των  δύο προτάσεων, αν κι εδώ που τα λέμε τι συγκερασμός να γίνει; Απλώς εκφράζει χρησμούς. Οι πληροφορίες  μας πάντως αναφέρουν, ότι ο Καρχιμάκης, ως «καθαρός» παπανδρεϊκός επιμένει στην άποψη του απερχόμενου προέδρου!
Καλά... ξεμπερδέματα!
 Του Βελισσάριου Δραγάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου