Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΚΕ Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για τον αποκλεισμό συμμετοχής εκπαιδευτικών σε εκλογικές διαδικασίες


Δ.Α.Κ.Ε..
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ    Β΄   ΕΛΜΕ-Θ   ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
     
    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  27       ( Συνδικαλιστική περίοδος  2010-2011)                Θεσ/νίκη:   17 / 01 / 2012

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
Μετά από τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ-Θ σας ενημερώνουμε ότι οι μάσκες  έπεσαν. Η ενορχηστρωμένη συνεργασία – συμπαιγνία του Προέδρου της ΕΛΜΕ και μέλους της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και των εκλεγμένων της ΠΑΣΚ στη Β΄ΕΛΜΕ  να διαχειριστούν, θεωρητικά υπέρ τους, το μελλοντικό εκλογικό αποτέλεσμα της ΕΛΜΕ με το να μη καταγράψουν στους εκλογικούς καταλόγους μας και τελικά να μην επιτρέψουν να ψηφίσουν,  για ακόμη μια φορά,
ΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ και φέτος να  ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ.
 Θεωρούμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε με κάθε τρόπο να συμβεί αυτό, για τους παρακάτω νόμιμους λόγους:
• Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ από το Μάιο του 2011 έχει στείλει τροποποιητική απόφαση με την οποία καλούσε τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ της χώρας, να εγγράψουν και να επιτρέψουν να ψηφίσουν οι συνάδελφοι που αποσπάστηκαν από οποιοδήποτε όργανο ( Α-ΠΥΣΔΕ  –  ΠΥΣΔΕ), για διδακτικό έργο ειδικότητας σε σχολεία της Π/θμιας εκπαίδευσης .• Οι δύο ΕΛΜΕ ( Α΄ και Γ΄) της Θεσσαλονίκης που έκαναν μέχρι σήμερα εκλογές πήραν τα ονόματα αυτών των αντίστοιχων εκπαιδευτικών από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης και τα ενσωμάτωσαν στους εκλογικούς τους καταλόγους (όλοι οι  συνάδελφοι που τα σχολεία στα οποία εργάζονται είναι στα όρια ευθύνης τους).
• Οι Δ΄και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ήδη έχουν δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν μεθαύριο στις εκλογές την ίδια διαδικασία.
• Η διεύθυνση Δ/θμιας εκπαίδευσης ήδη έχει στείλει στο e-mail της ΕΛΜΕ τα ονόματα των συναδέλφων που έχουν αποσπαστεί - διατεθεί στην Π/θμια          ( από το ΚΥΣΔΕ, Α-ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΔΕ ανατολικής Θεσσαλονίκης)
• Στα κατατεθέντα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ   και ήδη προς εκτύπωση  ψηφοδέλτια υπάρχουν υποψήφιοι που εργάζονται στα σχολεία της Π/θμιας
 
ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ.
• Το ίδιο εφαρμόζεται από την ίδρυσή των Ι.Ε.Κ.  και για τους συναδέλφους που αποσπώνται από το Υπουργείο σε αυτά για διοικητικό έργο. Από φέτος όμως έχουμε και αποσπάσεις για εκπαιδευτικό έργο (τα συγκεκριμένα δεν συμπεριλαμβάνονται στα καταστατικά των ΕΛΜΕ που έγιναν το 1982 ).
• Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι  φέτος αποσπάστηκαν – διατέθηκαν από το ΚΥΣΔΕ, το Α-ΠΥΣΔΕ και την Δ.Δ.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης και στο σύνολό τους είναι 188 εκπαιδευτικοί. Άλλοι έχουν οργανική στα σχολεία μας, άλλοι προέρχονται από σχολεία άλλων ΕΛΜΕ, άλλοι είναι από διάθεση ΠΥΣΔΕ και άλλοι με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΔΕ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που τους αφορά το θέμα, να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις19-1-2012, καθώς και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση. Διότι οι συνάδελφοι διεκδικούν το αυτονόητο που είναι η συνδικαλιστική τους κάλυψη από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ και ΟΧΙ από τη ΔΟΕ και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους.
Ως παράταξη που αγωνίζεται για τη συμμετοχή,  όλων των συναδέλφων στις εκλογο-απολογιστικές διαδικασίες του κλάδου χωρίς καιροσκοπισμούς και αποκλεισμούς,  συνεχίζουμε την προσπάθειά μας  επικροτώντας τα θετικά αλλά παράλληλα κοινοποιώντας και καταδικάζοντας κάθε τι λανθασμένο ή ύποπτο.

  Οι  εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ  στο Δ.Σ. της Β΄  ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου