Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οι εξελίξεις "τρέχουν" στο ΠΑΣΟΚ: Απόφαση Παπανδρέου, να φύγει πριν τις εκλογές


Έντονη κινητικότητα σημειώνεται στο ΠΑΣΟΚ, τις τελευατίες ώρες, αφότου  έγινε γνωστό ότι ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, στη Βουλή, ακυρώνοντας έτσι την προγραμματισμένη για το Σάββατο συνάντησή τους.

Κορυφαία και μη στελέχη έψαχναν να βρουν μήπως κάτι κρύβεται γύρω από τις αποψινές κινήσεις του Γ. Παπανδρέου και κυρίως αν πρόκειται  για υλοποίηση του σεναρίου που διέψευδε κατηγορηματικά η Ιπποκράτους ότι στο αυριανό του ραντεβού του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο κ. Παπανδρέου θα κάνει γνωστό ότι προτίθεται να παραιτηθεί από επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Έγκυρες πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο ότι η πρότασή του στο Εθνικό Συμβούλιο το Σάββατο, θα είναι η εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση μετά την ολοκλήρωση του PSI και πριν από τις εθνικές εκλογές, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να είναι ούτε υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε υποψήφιος πρόεδρος.

Αυτή η πρόταση είναι κοντά σε αυτήν της Α. Διαμαντοπούλου, καθώς αν το PSI ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, το χρονοδιάγραμμα δεν είναι μακριά από αυτό που φέρονται να επιθυμούν ο Ευ. Βενιζέλος, ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοίδης. «Άμεσες διαδικασίες είναι και μέσα στον Φεβρουάριο…» σημείωναν με σημασία, στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου