Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σύνταξη στα 69 προτείνουν οι "σοφοί" του Βερολίνου.Για όποιον ζήσει...

Η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης πέραν του 67ου έτους ηλικίας που -έχει ήδη αποφασιστεί- αποτελεί αναγκαιότητα για τη Γερμανία, σύμφωνα με τον  επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Φραντς.
Ο γερμανός οικονομολόγος δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί εκ νέου η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος λόγω της επιμήκυνσης του προσδόκιμου ορίου ζωής. «Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαίο να αναθεωρηθεί το όριο πλήρους συνταξιοδότησης στο 68 έτος μέχρι το 2045 και στο 69ο έτος έως το 2060» δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο επικεφαλής του «συμβουλίου των σοφών» της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Βέβαια το έτος 2060 μπορεί να φαντάζει ακόμα πολύ μακρινό για να απασχολήσει την παρούσα κυβέρνηση και τους σημερινούς εργαζόμενους.
Στην πραγματικότητα οι προτάσεις του Φραντς αφορούν τους Γερμανούς που έχουν μόλις εισέλθει στην αγορά εργασίας και βλέπουν ότι η συνταξιοδότηση δεν θα αποτελέσει το επιστέγασμα ενός μακρού εργασιακού βίου (όπως για τις προηγούμενες γενιές) αλλά μάλλον επιβράβευση σε όσους αντέξουν να εργάζονται πλήρως μέχρι να πλησιάσουν το βιολογικό τους τέλος. Σύμφωνα με τις προτάσεις των «σοφών» ένας 20χρονος Γερμανός που ξεκινά σήμερα να εργάζεται θα πρέπει περιμένει μισό αιώνα για να λάβει την όποια σύνταξη θα δικαιούται τότε.

πηγή:sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου