Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

“Διώξτε 150.000 τους δημοσίους υπαλλήλους σε τρία χρόνια”

Μειώστε σε τρία χρόνια κατά 150.000 τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτή ήταν η εντολή της τρόικας στην κυβέρνηση και σ’ αυτή επέμεινε και ο μόνιμος γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα κ. Μπομπ Τράα στη συνάντησή του με τον Δημήτρη Ρέππα.
Συζητήθηκε το φιάσκο με την εργασιακή εφεδρεία αλλά και το επερχόμενο φιάσκο με την απογραφή και απομάκρυνση των εργαζόμενων αορίστου χρόνου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 30.000 εφεδρείες που μας ζητήθηκαν τελικά αποχώρησαν περί τους 10.000 και μόνο 1.200 από αυτούς με εργασιακή εφεδρεία, οι υπόλοιποι με πρόωρη συνταξιοδότηση.
Πάντως, το ΔΝΤ επιμένει στην αποχώρηση με κάθε τρόπο 150.000 υπαλλήλων του δημοσίου την περίοδο 2012-2015. Επομένως, είναι δεδομένο ότι έρχονται μαζικές απολύσεις σε δημόσιους φορείς.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει με τους επικεφαλής της τρόικας όπου και θα γίνει ο έλεγχος της κατάστασης στο δημόσιο και θα επιβεβαιωθεί η εντολή για μικρότερο κράτος με κάθε τρόπο, ακόμη και με διάλυση υπηρεσιών και απομάκρυνση υπαλλήλων και στελεχών που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου