Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Όταν το ΔΝΤ... στριμώχνεται & σιωπά για 13ο-14ο μισθό (βίντεο)

ImageΜια μοναδική τηλεοπτική στιγμή "χάρισε" ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλι, που πιθανόν και να μας διασκέδαζε, αν δεν αφορούσε στις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα και την ενδεχόμενη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Πιο αναλυτικά, σε ενημέρωση που προηγήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ, ο ανταποκριτής του MEGA και της εφημερίδας "Το Έθνος" στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, έθεσε σαφές ερώτημα σχετικά με τη θέση του Ταμείου για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα.
Ο Μιχάλης Ιγνατίου ρώτησε συγκεκριμένα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, εάν έχει αλλάξει θέση το ΔΝΤ και υποστηρίζει πλέον την κατάργηση του 13oυ και 14ου μισθού.
Ο κ. Χόλι έμεινε άφωνος για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι που οι δημοσιογράφοι ανησύχησαν ότι κάτι του συνέβη. Η αμήχανη αντίδραση σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και στην Ελλάδα, σχετικά με τις απαιτήσεις - φωτιά της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα, έκανε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων το γύρο του διαδικτύου.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε επόμενη ενημέρωση, ενώ απάντησε: "Όπως γνωρίζετε, η αποστολή μας μόλις έφτασε στην Αθήνα για να ξεκινήσει συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα όπως ζήτησε η κυβέρνηση. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για συγκεκριμένα μέτρα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχική φάση".
Το... στρίμωγμα όμως του Έλληνα δημοσιογράφου συνεχίστηκε, καθώς δεν πτοήθηκε από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
"Διάβασα ένα έγγραφό σας, το οποίο μπορώ να σας δώσω, ότι ο 13ος κι ο 14ος μισθός είναι νόμιμες υποχρεώσεις του ιδιωτικού τομέα αν και έχουν καταργηθεί στο δημόσιο τομέα και ότι η καταβολή 14 μισθών δεν αποτελεί από μόνη της μια στρέβλωση αλλά, αν γίνεται υποχρεωτικά προκαλεί ακαμψίες".
Ερωτηθείς "τι εννοεί με αυτό;", ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε: "Θα πρέπει να επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα".
"Δέχεστε την ερώτηση;" επέμεινε ο ανταποκριτής του MEGA, για να λάβει την απόκριση από τον κ. Χόλεϊ: "Δέχομαι την ερώτηση και θα επανέλθω διότι αφορά σε συγκεκριμένο ζήτημα. Θα επανέλθω με μια απάντηση η οποία θα γίνει γνωστή σε όλους".
Η απάντηση του ΔΝΤ-Ιγνατίου από Stefanelonikitelo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου