Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Βόμβα Παπαδήμου: Μπορεί να χρειαστούν απολύσεις στο Δημόσιο! Στον "αέρα" 13ος και 14ος μισθός.

Παράθυρο για απολύσεις στο Δημόσιο άνοιξε ο Λουκάς Παπαδήμος στη συνάντηση που είχε χτες με δημοσιογράφους τονίζοντας ότι το 2012 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και όταν υπάρχει περιστολή δαπανών μπορεί να χρειαστούν και μειώσεις στις θέσεις εργασίας...

Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες είπε ο Λουκάς Παπαδήμος και επισήμανε ότι υπάρχουν τρεις στόχοι:
  • Να εκπληρώσουμε όλες τις δεσμεύσεις από το ισχύον οικονομικό πρόγραμμα
  • Να διαμορφώσουμε ένα νέο αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την τρόικα για δημοσιονομική εξυγίανση
  • Να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με βασικά στοιχεία την εθελούσια συμμετοχή ιδιωτών, το γνωστό PSI
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις είναι απαραίτητες καθώς τα επικουρικά ταμεία έχουν υψηλά ελλείμματα και σημείωσε με νόημα ότι το κράτος δεν μπορεί να κλείνει τρύπες.

Τα πάντα υπό διαπραγμάτευση

Όσον αφορά την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι το θέμα έχει τεθεί από την Τρόικα ώστε να μειωθεί το κόστος εργασίας και έχει ζητήσει και την επανεξέταση του κατώτατου μισθού. Ο πρωθυπουργός είπε όμως ότι οι αλλαγές στα εργασιακά είναι για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι όταν υπάρχει ανάγκη για περιστολή δαπανών μπορεί να μειωθούν και οι θέσεις εργασίας, αφήνοντας ουσιαστικά παράθυρο για απολύσεις στο δημόσιο.
Ο πρωθυπουργός άφησε πάντως μια χαραμάδα αισιοδοξίας λέγοντάς ότι «αν εργαστούμε όλοι μαζί συστηματικά με συνέπεια και αποφασιστικότητα μπορούμε φέτος να βάλουμε τις βάσεις για την έξοδο από την κρίση» και ζήτησε «σωστή, πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση» που όπως είπε είναι ιδιαίτερα σημαντική για «να αντιμετωπίσουμε αυτά που έχουμε μπροστά μας». Όσον αφορά τις εκλογές αυτές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης.

Κάθετη άρνηση από τη ΓΣΕΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΕ, που συνεδρίασε χτες, αποφάσισε πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε  μειώσεις των αποδοχών στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα προειδοποίησε για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου