Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Σαμαράς: Όσο δεν συναινώ, υπάρχει ελπίδα για επαναδιαπραγμάτευση


Αποφασισμένος να μη μεταβάλει στάση και να αρνηθεί στη Βουλή θετική ψήφο στο νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς. «Οσο αρνούμαι να συναινέσω στο λάθος, τόσο αφήνω ανοικτή την προοπτική μιας συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης» σημειώνει, επιμένοντας ότι αν η κυβέρνηση θέλει να επαναδιαπραγματευθεί αλλαγή του οικονομικού μείγματος εκείνος θα συνδράμει αμέσως.
Αξιολογώντας τις προβλέψεις της συμφωνίας, ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως η Ελλάδα υφίσταται τη

Η πιο σημαντική παρέμβαση Σαμαρά.




Η προχθεσινή ανακοίνωση από τον Αντώνη Σαμαρά των προτάσεων της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν κατά την γνώμη μου μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (η σημαντικότερη, ίσως, μετά το “όχι” στο Μνημόνιο).

Πρώτον, επειδή θέτει το θεσμικό πλαίσιο για την ρήξη με το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τη Νέα Μεταπολίτευση

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής

Οι ιδιωτικοποιήσεις, τα νέα μέτρα που κρύβει το μεσοπρόθεσμο και οι περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα κρυφά μέτρα του νέου μνημονίου"
Στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έχουν ήδη αποφασιστεί τα μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο δάνειο της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων προβλέπουν νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, λουκέτα, αυξήσεις τιμολογίων και απολύσεις υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ.

Ο ΓΑΠ που “έσωσε την Πελοπόννησο” και άλλα παραμύθια



Καλά την Πελοπόννησο έδειξε χαρακτήρα και δεν την πώλησε!

Έρχεται ο πιό μαύρος Σεπτέμβρης


Τον πιο μαύρο Σεπτέμβρη μετά την κατοχή θα ζήσουν οι Έλληνες σε ένα μήνα περίπου, παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες ότι η συμφωνία για νέο δανεισμό θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα αυξηθούν τα εισοδήματα.
Δεν είναι απλά και μόνο ότι μετά τα μπάνια του λαού θα έλθει η ψυχρολουσία από την εφορία με τα απανωτά σημειώματα για διάφορες πληρωμές. Είναι ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα αποφασιστούν κι άλλα μέτρα, περισσότερα από αυτά που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Το νέο δάνειο

Τουλάχιστον 40 ημέρες θα διαρκέσει η "περιορισμένη χρεοκοπία" (ανανέωση)

Η Deutsche Bank προχώρησε σε «κούρεμα» 21% της αξίας ελληνικών ομολόγων. Oπως προκύπτει από την έκθεση του χαρτοφυλακίου της σε ομόλογα χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προκύπτει ότι στους ελληνικούς τίτλους υπάρχει μείωση από 1,6 δισ. ευρώ σε 1,15 δισ. ευρώ.

Να βάλουμε την Ελλάδα στο άρθρο 44 ή να την ονομάσουμε «Νέα Ελλάδα»!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
 
Νοιώθω απέραντη θλίψη και ακόμα μεγαλύτερη οργή για την κατάντια στην οποία οδήγησε την χώρα το πολιτικό κατεστημένο, τα τελευταία 35 χρόνια, συνυπολογίζοντας βέβαια και την δική μας ευθύνη, η οποία όμως δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να «αθωώνει» τους πραγματικούς υπεύθυνους, που οδήγησαν την χώρα σε ηθική, θεσμική και οικονομική χρεοκοπία… Έγραψα «αστειευόμενος» στην σελίδα μου στο facebook, ότι οι Έλληνες έχουμε δύο επιλογές πλέον για να ξεφύγουμε από την μέγγενη του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, το οποίο προσπαθεί να δείξει στους πάντες, όσο πιο εμφαντικά μπορεί, ότι έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη, από τα ίδια τα κράτη…

Ελλάδα: Γερμανός κυβερνήτης «καπέλο» στο Μαξίμου

Ένας Γερμανός και ένας Ελληνας, ο Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Γιώργος Γλυνός, αναλαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τα… κλειδιά της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από την πρόταση του Ζ.Μ. Μπαρόζο που υιοθέτησαν οι «15», μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Η έλευση Ράιχενμπαχ στην Αθήνα αλλάζει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και δεν αποτελεί μόνο μία διαδικαστική αλλαγή, όπως υποστηρίζει το Μαξίμου...

1,2 τρισ. μας χρωστάει η Γερμανία

Αναλυτικά και αποκαλυπτικά στοιχεία για το μεγάλο θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα παρέθεσαν, λίγες ημέρες πριν στη Βουλή,ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, πρόεδρος και υπεύθυνος αντίστοιχα της γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών αυτών.
Κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και ιδιαίτερα ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε διεξοδικά στις οφειλές. Οπως είπε, το πρώτο κεφάλαιο αφορά τις οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΑΚΕ ΠΕ Κοζάνης: Ολοκληρώθηκαν οι …«διαλογές» των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων!

                                                                                                            Κοζάνη, 30/07/2011
 Ολοκληρώθηκαν οι …«διαλογές» των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων!
Σε μια περίοδο όπου η ενότητα και η κοινωνική συνοχή είναι το ζητούμενο για να διασφαλιστεί η ανάκαμψη και η αναγέννηση της χώρας, σε μια εποχή όπου όλοι βάλλονται τόσο στα οικονομικά, όσο και στα εργασιακά δικαιώματά τους με τελευταίο χτύπημα την περικοπή των επιδομάτων των εκπαιδευτικών κατά 50%, οι επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης ήρθαν να επιβεβαιώσουν το ρητό «Ο (ΠΡΑΣΙΝΟΣ) ΛΥΚΟΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΑΛΛΑΖΕΙ»!!

Είναι μεγάλη απόλαυση !!!

Εδώ και ενάμισι χρόνο , απολαμβάνω να διαβάζω τα άρθρα και τα ρεπορτάζ των πράσινων δημοσιογράφων !!!


Πέστε το διαστροφή , πέστε το όπως θέλετε , αλλά δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικό ανάγνωσμα από το άρθρο κάποιου , που όσο ήταν κυβέρνηση ΜΗ ΠΑΣΟΚ βομβάρδιζε την "Αντιλαϊκή" κυβέρνηση για τα "σκληρά μέτρα" της , ενω σήμερα με την "Σοσιαλιστική" κυβέρνηση τα βλέπει όλα ρόδινα ...


Διαβάστε το παρακάτω άρθρο του κ. Παπαχρήστου.
Είναι χαρακτηριστικό αυτού που σας περιγράφω...
Σχόλια του Αντίλογου με Bold ΜΠΛΕ γράμματα για να  του την ... σπάσω:)

ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 80% ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Με μια ανάλγητη απόφαση που παρακρατά 40-80% στους συνταξιούχους που είναι σε δημόσια ιδρύματα κλειστής περίθαλψης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος διαμηνύει την απόφαση της κυβέρνησης να μην αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα στα δικαιώματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.
Σύμφωνα, λοιπόν, με σχέδιο ..............

Ποιοι είναι οι πέντε σκληροί όροι για το Μνημόνιο-2

Σκληρούς όρους θέτει η ΕΕ στην Ελλάδα για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης, δηλαδή του Μνημονίου -2.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, στην οποία μιλά στενός συνεργάτης του....
κοινοτικού επιτρόπου κ. Όλι Ρεν, στις Βρυξέλλες επικρατεί πυρετός διαβουλεύσεων για την κατάρτιση του νέου Μνημονίου, προκειμένου αυτό να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Φθινοπώρου.

“Όχι” από Σαμαρά και στο Μνημόνιο ΙΙ


Τις σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις του για το κατά πόσο η Συμφωνία των Βρυξελλών προσφέρει ουσιαστική και βιώσιμη λύση στην κρίση χρέους της ελληνικής οικονομίας επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξη που παραχωρεί στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η Συμφωνία των Βρυξελλών προσφέρει μια βραχύβια ανακούφιση στην ελληνική οικονομία που δοκιμάζεται, και δεν αποτελεί λύση, ούτε και διέξοδο στα ουσιαστικά

Εν βρασμώ χιλιάδες μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα!


  • Μπορούν τα πανεπιστήμια να αποτελέσουν το κομβικό σημείο έναρξης του καταποντισμού και της εκδίωξης της κυβέρνησης - τσίρκο του Γιώργου Παπανδρέου;

"Εν βρασμώ φαίνεται πως βρίσκεται η μεγαλύτερη φοιτητική παράταξη τον τελευταίο καιρό, αφού συνεχείς καταγγελίες γίνονται από οργανώσεις όλης της χώρας ενάντια στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Α.Παπαμιμίκο και τον Γραμματέα ΔΑΠ ΑΕΙ Α.Ιωαννίδη για το σταλινικό και "υπόγειο" τρόπο που αυτοί λειτουργούν για τη στελέχωση όλων των,υποτίθεται δημοκρατικά εκλεγμένων, οργάνων της παράταξης.

Γιατί οι Έλληνες λιγοστεύουν

Οι Έλληνες λιγόστεψαν. Μια σειρά από γεγονότα, αλλά και καταστάσεις φέρνουν τα πάνω - κάτω στον πληθυσμό της Ελλάδας. Για πρώτη φορά τα τελευταία σαράντα χρόνια υπάρχει μείωση στον αριθμό των μόνιμων κατοίκων της χώρας. Οσο για το τι φταίει για την απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζουν τα πληθυσμιακά στοιχεία της χώρας μας και τη μεγάλη καμπή των γεννήσεων, οι ειδικοί αλλά και ο απλός κόσμος συμφωνούν σε κάποια δεδομένα, όπως είναι η οικονομική κρίση, αλλά και η αλλαγή νοοτροπίας των νέων.

“Βελούδινο” πραξικόπημα, ή τύμπανα πολέμου;


Του Parsifal
Για όσους από εμάς βλέπομε παραπέρα από τα έργα και τις ημέρες της ελληνικής «μεσαίας τάξεως» και του βλαχοδήμαρχου – υπουργού (κάτι σαν τον κουρέα του Βασιλέως στις μεσαιωνικές αυλές) και  την …ιστορικής σημασίας νίκη των καλλίπυγων αθλητριών του πόλο η επικαιρότητα στην ευρύτερη περιοχή μας κυριαρχείται από την ομαδική παραίτηση των Αρχηγών των Επιτελείων στην Τουρκία.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του γειτονικού Κράτους, Κράτους όπου οι ΕΔ διεδραμάτιζαν πάντοτε καίριο πολιτικό και οικονομικό ρόλο που η πολιτική ηγεσία μοιάζει «μόνη» στο τιμόνι μιας περιφερειακής υπερδυνάμεως, εν μέσω τυμπάνων πολέμου , οικονομικού και …κανονικού στην Α. Μεσόγειο και τις όμορες χώρες.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων


Η Καθημερινή
Το Βήμα
Ελευθεροτυπία

ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ από το ΒΗΜΑ: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»


Με τον εμετικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;», φράση που την αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, κυκλοφορεί Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, 31 Ιουλίου. Οι ξεδιάντροποι κυβερνητικοί απολογητές του «λαμπρακέικου» προσπαθούν με αυτά τα απαράδεκτα πρωτοσέλιδα να τρομοκρατήσουν το λαό και συνάμα να παρουσιάσουν ως…

Υπό ξένη κατοχή

Υπό ξένη κατοχή Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη δημόσια απαίτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, για τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έρχεται να ομολογήσει εμπράκτως ότι παραδίδει τα κλειδιά της διακυβέρνησης στους ξένους και μετατρέπει και επισήμως την Ελλάδα σε προτεκτοράτο. Γεγονός ιδιαίτερα οδυνηρό για τη χώρα και τους πολίτες της.
Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εδώ και ενάμιση χρόνο έχει εκχωρήσει σημαντικό μέρος της εθνικής κυριαρχίας, με την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή του Μνημονίου. Οι εξελίξεις, όμως, μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποία αποφασίστηκε η στήριξη της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, είναι ραγδαίες, αποκαλύπτοντας ότι, ουσιαστικά, η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς ξένης κατοχής. Κι αυτό γιατί ο Γ. Παπανδρέου αποδέχθηκε τη σύσταση ομάδας Ευρωπαίων τεχνοκρατών, που θα αναφέρονται απευθείας στους Μ. Μπαρόζο και Ο. Ρεν και θα έχουν εξουσία υπερυπουργών.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Πώς το Πανελλήνιο Σοσιαληστρικό Κίνημα κατέστρεψε την Ελλάδα


Του James Petras*
Global Research, 05/07/2011

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αγοραστεί. Eίναι νοικιασμένος. Πουλάει επιχειρήσεις του ελληνικού δημοσίου στις πολυεθνικές. Μειώνει μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας, κατ' εντολή του ΔΝΤ. Παραδίδει τα δημόσια ταμεία στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Στηρίζει τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης. Δίνει εντολές στο Ελληνικό Λιμενικό Σώμα να συνεργήσει στον αποκλεισμό της Γάζας από τον Νετανιάχου». -- Δήλωση διαδηλωτή στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, 3 Ιουλίου 2011.

Αντισταθείτε…

(Ένα πάντα επίκαιρο άρθρο του Επώνυμου)

Μετά το πετσόκομμα των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων, τη μείωση των συντάξεων, τη σφαγή στον ιδιωτικό τομέα, τη «μεταρρύθμιση» στις ΔΕΚΟ κλπ., σειρά έχουν τα ελευθέρια επαγγέλματα. Κλειστά-ανοιχτά (ορθάνοιχτα τα περισσότερα) τα ονοματίσαμε όλα «κλειστά», ώστε να χρειάζονται τάχατες «απελευθέρωση». Που, τελικά, έχει έναν και μόνον κοινό παρονομαστή: Την εξόντωση και των ελεύθερων επαγγελματιών μετά την δραματική μείωση των αμοιβών στους κάθε είδους μισθωτούς.

Αρχίζει σιγα σιγά το μοίρασμα της ενέργειας στις πολυεθνικές


Πόσες φορές γράψαμε τον τελευταίο καιρό για την διαδικασία …εκτοπισμού των εγχώριων μεγάλων συμφερόντων από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας που άρχισαν από καιρό ο ΓΑΠ με το ΔΝΤ και την Τροϊκα; Διαβάστε σήμερα κι αυτό:
Στη Shell περνάει το 49% και το μάνατζμεντ της EΠA Aττικής
Στη Shell θα περιέλθει τελικά το ποσοστό της αμερικανικής εταιρείας Duke Energy στην EΠA Aττικής. H συμφωνία με την Aγροτική Tράπεζα

Πλασματικά χρόνια για τις συντάξεις

ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Απο 1 Ιουλίου το κίνητρο απόδοσης μειώνεται στα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών από 1-7-2011 μειώνονται
"50% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου το οποίο κυμαίνεται σήμερα από 57 έως 100 ευρώ "
Στους εκπαιδευτικούς το ποσό του κινήτρου απόδοσης είναι 100 ευρώ επομένως απο 1 Ιουλίου μειώνεται στα 50 ευρώ

Γιατί είναι άκυρες οι κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.


Γιατί είναι άκυρες οι κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης
Μεγάλο πρόβλημα έχει ανακύψει με τις επιλογές των διευθυντών Α/θμιας και Β/μιας εκπαίδευσης και είναι ορατός ο κίνδυνος, εάν επικυρωθούν οι πίνακες, να καταπέσουν στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ παράλληλα μπορεί να κριθούν αντισυνταγματικές διότι καταστρατηγούν την ιεραρχία στη δημόσια διοίκηση και το δικαίωμα της συμμετοχής στην κατάληψη θέσεων.
Πιο συγκεκριμένα:

Ο ένας με όραμα την Ελλάδα, ο άλλος την παγκοσμιοποίηση.

Ο κ. Παπανδρέου ζήλεψε προφανώς την ετήσια σύνοδο των πρέσβεων της Τουρκίας στο Ερζερούμ, όπου είχε παραβρεθεί και είχε μιλήσει και ο ίδιος και έκανε κάτι παρόμοιο προχθές, όπου μίλησε σε ειδική ημερίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στους Έλληνες πρέσβεις.

Παραλίες Καβάλας

:: Παραλίες : Περιοχή Καβάλας ::

Παράξενες και επικίνδυνες βόλτες του Τούρκου Προξένου στην Ξάνθη



  • Γιατί άραγε δεν εφαρμόζουμε και εδώ, το παράδειγμα της Αυστρίας;
Μπορεί η Αυστρία να μην είναι Ελλάδα και αυτό το απέδειξε με τις πράξεις της, αφού έστειλε στον αγύριστο τον Τούρκο Πρέσβη πρόσφατα, επειδή είχε σηκώσει μπαϊράκι και ήθελε να συμπεριφέρεται εκεί όπως του γούσταρε.
Στην χώρα που δυστυχώς όμως δεν μαθαίνουμε τίποτε, γιατί τα ξέρουμε όλα, αυτό δεν μπόρεσε να ληφθεί ως παράδειγμα προς μίμησην και αφήνουμε τα «καλά παιδιά» και τους εντεταλμένους της Άγκυρας, να αλωνίζουν στην περιοχή μας, όποτε γουστάρουν και όποτε θέλουν ανενόχλητοι.

9 εκκαθαριστικά από την Εφορία μόλις τελειώσουν τα μπάνια του λαού

Βομβαρδισμό από 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής φόρων και τελών θα δεχτούν περισσότεροι από 8 εκατ. φορολογούμενοι αμέσως μετά τις διακοπές.
Κομπιούτεράκι -και γερό πορτοφόλι- θα χρειαστούν οι περισσότεροι από Σεπτέμβριο για να αντεπεξέλθουν στη φορολογική επιδρομή
Κομπιούτεράκι -και γερό πορτοφόλι- θα χρειαστούν οι περισσότεροι από Σεπτέμβριο για να αντεπεξέλθουν στη φορολογική επιδρομή Εισοδηματική εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, καθώς και έκτακτες εισφορές για οχήματα, πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη είναι τα «μπιλιετάκια» που θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα, καθώς αποσκοπούν στη συρρίκνωση της τρύπας των εσόδων του προϋπολογισμού και κυρίως στην απομάκρυνση νέων μέτρων.

«Μαχαίρι» από 10% ώς 50% σε 22 επιδόματα στο Δημόσιο


ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ
Νέες δραματικές περικοπές στο δημόσιο τομέα, μέχρι και 100 ευρώ το μήνα κατά επίδομα, επέρχονται με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου.
Οι περικοπές αφορούν σε 22 επιδόματα που λαμβάνουν υπάλληλοι υπουργείων, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, δικαστικοί, γιατροί,

Νομίζουν ότι “καθάρισαν” με την πλατεία (βίντεο)

Επιχείρηση «σκούπα» στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες καθαρισμού του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τα ΜΑΤ, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Με εντολή του Γ. Καμίνη αφαίρεσαν σκηνές και κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό. Η αστυνομία προχώρησε σε 8 συλλήψεις.
 Ο δήμαρχος Αθηναίων έστειλε 25 φορτηγά στην πλατεία και οι υπάλληλοι του δήμου, με τη συνδρομή της αστυνομίας, απομάκρυναν τις σκηνές και τα κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό τόσο από την πλατεία όσο και από το πεζοδρόμιο της Αμαλίας. Μέλη του κινήματος των “Αγανακτισμένων” έτρεξαν να σώσουν ό,τι προλάβουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά αντικείμενα κατασχέθηκαν. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, ότι “αυτή η ιστορία μέσα στις επόμενες ημέρες θα τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο”.
Αφήστε τους να νομίζουν ότι “καθάρισαν” με την πλατεία…
Ούτε που κατάλαβαν (όλα τα κόμματα) τι έγινε και κυρίως τι θα γίνει
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…στους δρόμους

Οι εξελίξεις στην Τουρκία απαιτούν επαγρύπνηση


Οι παραιτήσεις στην στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας προκαλούν εύλογη ανησυχία καθώς έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολουθεί ανάλυση του Σταύρου Καρκαλέτση *
Όταν πριν λίγα χρόνια ο Αμπντουλλάχ  Γκιούλ ρωτήθηκε για την σχέση στρατιωτικών-πολιτικών στην Τουρκία, είχε πει: ΄΄Μη δίνετε σημασία στα όσα λέγονται, στην Τουρκία στρατός και πολιτικοί είμαστε δεμένοι όπως το κρέας με το κόκκαλο΄΄.

Οι κοσμοπολίτες του ΣΕΤΕ υπέκυψαν στο επαρχιώτικο πείσμα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην δημιουργία προπαγανδιστικού κλίματος χρησιμοποιούνται από την εξουσία άνθρωποι και φορείς που έχουν αγαθές προθέσεις, αλλά δεν φαντάζονται πόσο εύκολα μπορούν να «εργαλειοποιηθούν».

Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι λόγοι για τους οποίους ο αρμόδιος (λέμε τώρα) υπουργός θέλησε να συναντήσει τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ακριβώς την ημέρα – και μάλιστα λίγο πριν – που υποτίθεται ότι θα έβλεπε τους ταξιτζήδες για να βρεθεί μια μέση οδός, να επέλθει ένα είδος συμφωνίας.

Ο ΣΕΤΕ προφανώς γνωρίζει τα του τουρισμού και είναι σε θέση και να διεκτραγωδήσει την παρούσα κατάσταση και να υποβάλει προτάσεις.

Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε; Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και...

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»

Είμαστε Έλληνες ρε;


Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…

Ταφόπλακα στον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από Μπορίσοφ

«Ασύμφορο» για τη Βουλγαρία χαρακτήρισε το έργο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.
«Όλοι μας βλέπουμε πόσο ασύμφορο είναι αυτό το σχέδιο για τη Βουλγαρία. Για 30 εκατομμύρια δολάρια να ριψοκινδυνεύουμε την οικολογία μας... Γι' αυτό και από την πρώτη κιόλας μέρα το ξεγράψαμε», δήλωσε ο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο ευρύτερων δηλώσεών του για τα ενεργειακά έργα στη Βουλγαρία.
Η επίσημη θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης για τον πετρελαιαγωγό είναι ότι η Σόφια θα λάβει την οριστική απόφασή της για το μέλλον του σχεδίου, μόλις ενημερωθεί για τα συμπεράσματα της μελέτης των περιβαλλοντολογικών

Βρέθηκε ένας οπαδός του ΓΑΠ …στην Άρτα vindeo


Το να ζεις σε γυάλινο πύργο και να σου περιγράφουν μία άλλη πραγματικότητα έχεις ίσως ένα λογικοφανές ελαφρυντικό, το να βλέπεις όμως με τα μάτια σου, περισσότερους ΜΑΤατζήδες από τους υποστηριχτές σου, είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίσει.
Αυτό δεν ισχύει όπως φαίνεται για τον GAP ο οποίος πορεύεται σε άλλα μονοπάτια χωρίς λαϊκά ερείσματα και προγραμματικές δεσμεύσεις.
Έχουμε συνειδητοποιήσει, νομίζω όλοι πια, ότι αυτή η “κυβερνητική κουστωδία” δρα ως μία παρέα, η οποία έχει αποξενωθεί από τους εντολείς της, οι οποίοι όπως φαίνεται και από τις

Τι συμβαίνει με την δόση του Σεπτεμβρίου;


Άραγε όλα τα… κουλά με την Ελλάδα συμβαίνουν ή πρόκειται για πράγματα που δεν ξέρουμε τι πραγματικά σημαίνουν διότι πρόκειται για υπόγειες συμφωνίες;
Μια περίεργη είδηση κυκλοφορεί τελευταία στην αγορά. Ότι η δόση της 15ης Σεπτεμβρίου, ύψους 8 δις ευρώ, δε θα εκταμιευτεί από το EFSF αλλά μέσω διμερών δανείων. Δηλαδή δε θα πληρωθούμε από τα ταμείο στήριξης αλλά θα βρεθούν κάποιες χώρες και θα μας δανείσουν μέσω διμερών συμφωνιών, έναντι κάποιου

Η μεγάλη των δακιτών Δασκάλων και Καθηγητών "σφαγή"

Συνεχίζεται η "σφαγή" των στελεχών της ΔΑΚΕ σε πανελλαδικό επίπεδο, όσων αποφάσισαν να εκτεθούν στη διαδικασία κρίσης για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων.

Μέρα με την ημέρα δημοσιεύονται οι βαθμολογίες των συνεντεύξεων, όπου όλως τυχαίως οι περισσότεροι δακίτες καταποντίζοναι, εισπράττοντας προφανώς τη ρεβανσιστική διάθεση των πασόκων και "λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων" στελεχών εκπαίδευσης, αιρετών κτλ.

Η “βοήθεια” προς την Ελλάδα και η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας


H oλλανδική ευθύνη για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα και το νέο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας επαναφέρουν στο προσκήνιο την έννοια της εθνικής κυριαρχίας. Υπάρχει ακόμα κάτι από αυτήν την έννοια, ρωτά ο Cristian Ghinea:
Ένα δικαστήριο των Κάτω Χωρών αποφάνθηκε πρόσφατα ότι το ολλανδικό κράτος ήταν υπεύθυνο για τη μη προστασία των αμάχων στη Σρεμπρένιτσα (Ιούλιος του 1995, 8.372 θύματα,

Τι ρόλο παίζει η Standard & Poor’s στη σημερινή Αμερική;


Του  Robert Reich, καθηγητή στο  University of California at Berkeley
Αν νομίζετε ότι οι πιέσεις για δραστική μείωση του αμερικανικού ελλείμματος προέρχονται από τους συντηρητικούς πολιτικούς και μόνο, κάνετε λάθος.
Η μεγαλύτερη πίεση ασκείται από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Και οι τρεις μεγάλοι οίκοι της Αμερικής (Moody’s, Fitch, και Standard & Poor’s) έχουν προειδοποιήσει πως θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας , αν δεν επέλθει σύντομα μια συμφωνία επί του ορίου δανεισμού. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ένας που δανείζεται και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, είναι μοιραίο πως θα κριθεί αρνητικά.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων


Η Καθημερινή
Τα Νέα
Ελευθεροτυπία

Κόψε και μετά… βλέπουμε

Κόψε και μετά… βλέπουμεΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ συνήθης πρακτική από την κυβέρνηση η προώθηση σημαντικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, εν πολλοίς άσχετων μεταξύ τους, με διαδικασίες – εξπρές από τη Βουλή, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, και με αφορμή τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, κατατίθενται συνεχώς νέες τροπολογίες για τη ρύθμιση θεμάτων όπως οι συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών ή τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, που θα έπρεπε κανονικά να αποτελούν αυτοτελή νομοθετήματα. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιδεικνύοντας παντελή έλλειψη σεβασμού στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες κινείται στους ρυθμούς του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Η, πιο σωστά, «αποφασίζουν οι ξένοι και διατάζουμε εμείς». Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας, το υπουργείο Οικονομικών και τα

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η Άννα φτιάχνει στρατό από εκπαιδευτικούς

  
Η Άννα φτιάχνει στρατό με εκπαιδευτικούς
Oι προσκυνημένοι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ ΕΠΕ παρευρίσκονται συστηματικά σε διάφορες αμφιβόλου σημασίας, επιστημονικότητας κι ενδιαφέροντος "ημερίδες". Είναι όμως ιδιαζούσης χρησιμότητας για την προϊσταμένη τους Υπουργό.

Κάποιοι από τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, τελικά δεν στηρίζουν όσο θέλουν να φαίνεται τον Γιώργο Παπανδρέου ή τουλάχιστον αναλώνουν περισσότερο χρόνο και φαιά ουσία για την δημιουργία των δικών τους μηχανισμών.

Αποφάσεις Υπ. Παιδείας σχετικά με τις επιλογές στελεχών

Kατάργηση γραφείων εκ΄σης, Διευθυντές σχολικών μονάδων πλήρους θητείας, Έλεγχος φακέλων υπ. στελεχών. Δείτε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Το κείμενο απόφασης του Υπ. Παιδείας εδώ

"Καθαρά χέρια" στις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης

Συνεχίζεται το μπαράζ δημοσιευμάτων στον Τύπο (ηλεκτρονικό κι έντυπο, το πιο πρόσφατο αυτό για το ζήτημα της πλαστότητας πιστοποιητικών σπουδών υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.
Είναι μια πραγματικότητα που δυστυχώς όλοι οι παροικούντες τη γνώριζαν, αλλά εθελοτυφλούσαν, βολεύονταν.
Έλεγαν "άστο για αργότερα".

Ο.Λ.Μ.Ε. Σχετικά με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

                      Ο.Λ.Μ.Ε.
                      Ερμού & Κορνάρου                                                              2 Αθήνα,28-7-11
                     ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
                     FAX: 210 32 27 382
                     www.olme.gr
                    email: olme@otenet.gr
                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών 
            Εκρηκτικά προβλήματα στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου θα δημιουργήσουν οι ελάχιστοι (600 στο σύνολο των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης) έως μηδενικοί ( σε ορισμένες ειδικότητες) διορισμοί νέων εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε από τα ΜΜΕ η Υπουργός Παιδείας.

Σαμαράς : «Καλώ τους οδηγούς ταξί να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους».

Η διαφορά ποιότητας στην αντιπολίτευση που κάνει ένα κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης πρός την κυβέρνηση είναι καταλυτική όπως και αν συγκρίνουμε την Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ ...

Πέραν των μισών σχεδόν νόμων του κ. Παπανδρέου  που έχει ΨΗΦΙΣΕΙ η Ν.Δ σε σχέση με ΚΑΝΕΝΑΝ που το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση της κυβέρνησης Καραμανλή δεν ψήφισε , υπάρχει και ο κατευνασμός των παθών σε σχέση με την πυροδότηση τους ...

Παρακάτω είναι η απογευματινή νέα έκκληση του κ. Σαμαρά σχετικά με την απεργία των ταξί.

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε ΞΑΝΘΗΣ: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


                       
Για πρώτη φορά το Υ.Σ.Μ.Ε. (Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μειονοτικής Εκπαίδευσης) αδυνατεί να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των υπηρεσιακών μεταβολών (υπεράριθμοι, μεταθέσεις στα μειονοτικά σχολεία, αποσπάσεις), παρόλο που η ίδια διαδικασία στα δημόσια σχολεία έχει ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί απλές αλλά σοφές ελληνικές παροιμίες και γι΄ αυτό προκαλεί όχι μόνο ειρωνικά σχόλια, αλλά και την οργή των συναδέλφων. Φαίνεται ξεκάθαρα αυτό από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην επιλογή των νέων διευθυντών, με τις διευκρινιστικές εγκυκλίους που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των ΠΥΣΔΕ αλλά και στους υποψήφιους διευθυντές. Κάποιοι στο Υπουργείο Παιδείας έμαθαν  να διατάζουν μόνο, να το παίζουν δηλαδή “Καπετάνιοι” χωρίς όμως να έχουν προηγουμένως τραβήξει κουπί. Γι΄ αυτό φαίνεται ότι αποφασίζουν για θέματα σημαντικά με παιδική

ΔΑΚΕ Π.Ε. Γ΄ Αθήνας: Κρίσεις διευθυντών …και άλλες …καλοκαιρινές ιστορίες


ΔΑΚΕ Π.Ε.  Γ΄ΑΘΗΝΑΣ                                                        
                                                                                                       ΙΟΥΛΙΟΣ 2011
Κρίσεις διευθυντών … και άλλες …. καλοκαιρινές ιστορίες. 
Ανακοινώθηκαν με πολλή σπουδή οι  αξιολογικοί πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας. 
Με μια μόνο ματιά στη βαθμολογία των υποψηφίων βγάζει κανείς  αβίαστα τα συμπεράσματά του.  
 Τα τυπικά προσόντα, οι ικανότητες, η αποτίμηση του έργου  και η προσωπικότητα των υποψηφίων αγνοήθηκαν, ενώ οι πληροφορίες από παρατρεχάμενους, η εμπάθεια ο κομματισμός και η «ημετεροκρατία» επικράτησαν στους κρίνοντες.
Κλήθηκαν οι συνάδελφοι να δώσουν «προφορικές εξετάσεις» εν μέσω καλοκαιριού (άριστος προγραμματισμός της ηγεσίας του Υπουργείου) και τους πνίγει μαζί με την ζέστη και η αδικία όταν διαβάζουν τους πίνακες, γιατί ο κάθε συνάδελφος γνωρίζει πολύ καλά και το πώς απάντησε,  αλλά και την προσωπικότητα και την δουλειά αρκετών υποψηφίων .

Οι Αυστριακοί απάντησαν με πράξεις στην Τουρκία, εμείς μόνο σκύβουμε το κεφάλι στις προσβολές


Μιλάμε και σχολιάζουμε όσα έχουν να κάνουν με την ελληνική οικονομία και τα παρατράγουδά της, τα οποία καθιστούν τη χώρα μας πρώτη υποψήφια για πτώχευση και λησμονούμε πως υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που θα έπρεπε να απασχολούν αυτήν την κυβέρνηση.

Συνεχίζουν οι ταξιτζήδες – παρέμβαση Σαμαρά


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές “ράβε – ξήλωνε” της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο. Ιδίως, μάλιστα, τη στιγμή αυτή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του, δεν έχει ακόμη καμία συγκεκριμένη θέση. Αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει  διέξοδο

Πόσο μειώνονται τα επιδόματα στο Δημόσιο

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το “μαχαίρι” στα επιδόματα. Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται κατά περίπτωση. Από 1η Ιουλίου η εφαρμογή.
Μισό θα μείνει το κίνητρο απόδοσης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ενώ “μαχαίρι” μπαίνει και στα υπόλοιπα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο “Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση” από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημ.Ρέππα και Οικονομικών Ευάγγ.Βενιζέλο.

7.000 υπάλληλοι στον αέρα από συγχωνεύσεις


Μπορεί οι καταργήσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου να πηγαίνουν από τον έναν αντιπρόεδρο (τον Θ. Πάγκαλο) στον άλλον (τον Ε. Βενιζέλο), αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτε την τύχη 7.000 υπαλλήλων 27 τέτοιων φορέων, που είναι στον αέρα όσον αφορά το εργασιακό τους μέλλον.
Μπορεί χθες στο υπουργικό συμβούλιο που συζητήθηκε, έπειτα από εισήγηση του κ. Βενιζέλου, αυτό το μικρό πακέτο συγχωνεύσεων και καταργήσεων, το οποίο όμως είχε επεξεργασθεί ο κ. Πάγκαλος, να δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων,

Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στο πόλο γυναικών!


Τη μεγαλύτερή της επιτυχία στον ομαδικό αθλητισμό πανηγυρίζει η Ελλάδα από το μεσημέρι της Παρασκευής. Η Εθνική γυναικών στην υδατοσφαίριση επικράτησε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Σαγκάη, της διοργανώτριας Κίνας με 9-8, ανεβαίνοντας έτσι στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.
Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο γλυκά τους όνειρα οι Ελληνίδες «γοργόνες» ανταποκρίθηκαν της τεράστιας πρόκλησης του αγώνα του χρυσού μεταλλίου, αφού κατέβαλαν όλα τα ψυχικά και

Ο Σαμαράς δείχνει τον δρόμο για τη “Νέα Μεταπολίτευση”


Ήρθε η ώρα μέσα από την κρίση να ανοίξει ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας στην δημοσιότητα τις προτάσεις του κόμματος για την Συνταγματική Αναθεώρηση και προσδιορίζοντας ουσιαστικά πως ο ίδιος επιδιώκει την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση της Νέας Μεταπολίτευσης.
Ανάμεσα στις προτάσεις, επισημαίνουμε: Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ενίσχυση του ρόλου του, το ασυμβίβαστο του αξιώματος του βουλευτή με εκείνο του υπουργού,

Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει...

Πρέπει να φύγει, είναι παράνομος. Επέβαλε το Μνημόνιο με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τώρα πάει να κάνει το ίδιο με το «Μεσοπρόθεσμο».
Πρέπει να φύγει, είναι ψεύτης. Είπε ψέματα στον Ελληνικό Λαό, ότι «υπάρχουν τα λεφτά», για να υφαρπάξει την εξουσία.
Πρέπει να φύγει, είναι συνωμότης. Είχε μυστικές επαφές με την Γκόλντμαν Σακς, τον Στρος-Καν και Κύριος οίδε ποιους άλλους, πίσω από την πλάτη, του λαού, του κόμματός του, όλων των θεσμών.
Πρέπει να φύγει, είναι συκοφάντης. Διέσυρε τους Ελληνες διεθνώς ότι είναι «τεμπέληδες κι άχρηστοι» και συνεχίζει να το κάνει.
Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, είναι ανδρείκελο. Εφερε στη χώρα Διευθυντήριο την Τρόικα και την κατέστησε φόρου υποτελή στους Τοκογλύφους εσαεί.
Πρέπει να φύγει, είναι βλαξ ή βαλτός. Μετέτρεψε το πρόβλημα δανεισμού της χώρας σε κρίση χρέους που απειλεί την ίδια της την υπόσταση και το αυτεξούσιον.

Οι «αγανακτισμένοι» είναι ακόμα εδώ


Δεν πτοούνται οι «αγανακτισμένοι» από τις «διαταγές» να εγκαταλείψουν το Σύνταγμα. Ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας έχει βαλθεί να τους διώξει: η κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δήμαρχος Καμίνης, η Ντόρα, η Εισαγγελία, οι ξενοδόχοι, οι τουριστικοί πράκτορες και βέβαια τα μέσα ενημέρωσης που αφού έκαναν τη δουλειά τους (ανασχηματισμό), τώρα διαπιστώνουν ότι λερώνουν την πλατεία.

Η προκήρυξη της Πυροσβεστικής για τις 4.000 προσλήψεις


Προκηρύχθηκε χθες ο διαγωνισμός για την πρόσληψη στο Πυροσβεστικό Σώμα 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες δασοπυρόσβεσης σε όλη την Ελλάδα.
Από τις θέσεις αυτές, ποσοστό 15%, δηλαδή 600 άτομα, θα καλυφθεί από ιδιώτες, και το υπόλοιπο 85% (3.400 άτομα), από τους εποχικούς πυροσβέστες.
Η πρόσληψη όλων θα γίνει με το σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, δηλαδή με τα μόρια.

Hμέρες διαπλοκής σε Βουλή και Κυβέρνηση


Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες (Ανάσταση της διαπλοκής εν όψει εκλογών) ότι εν όψει εκλογών ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να κλείσουν όσους ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν με την διαπλοκή. Όσα ακολούθησαν κάνους πολλούς να πιστεύουν ότι ουσιαστικά αυτές τις μέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου – Βενιζέλου ανασυστήνεται η διαπλοκή (σε πολλές περιπτώσεις με τα ίδια πρόσωπα).
Της Αγίας Ρυθμίσεως συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών ορίσθηκε η χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή της 28ης Ιουλίου. Σε κάθε αίθουσα όπου συζητιόταν νομοσχέδιο υπήρχε και ένας ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας.
Ο κ. Βενιζέλος με προσωπική του παρέμβαση έδωσε στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ του Σ. Κόκκαλη 35.000 «κουλοχέρηδες».