Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι το "φθηνό σχολείο" και όχι το "νέο σχολείο" όπως διατείνεται»

«H απόφαση της Κυβέρνησης, για κατάργηση και συγχώνευση σχεδόν 2.000 σχολικών μονάδων γίνεται πρόχειρα, ατεκμηρίωτα και χωρίς να έχει προηγηθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συλλόγους γονέων.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Σε πορεία κατάρρευσης βρίσκεται ήδη η επικουρική ασφάλιση. Τα τρία ταμεία του Δημοσίου (Μ.Τ.Π.Υ. – ΤΕΑΔΥ – ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ) εμφανίζουν όλο και μεγαλύτερα προβλήματα στη δυνατότητα τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ασφαλισμένους.

H πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο ρόλο (από το Σεπτέμβριο) των Διευθυντών και Υποδιευθυντών , Συλλόγων Γονέων Περιφερειακών Διευθυντών

Σύμφωνα με την πρόταση του υπ. Παιδείας ο ρόλος του Διευθυντή Σχολικής Μονάδας θα έχει ως εξής:

Μεγάλη πανεκπαιδευτική συγκέντρωση για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας

«Οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι, παλεύουν για μόρφωση και κοινωνία άλλη». Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα της πανεκπαιδευτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη πλατεία Καπνεργάτη. Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια της απεργίας που είχαν  δάσκαλοι και καθηγητές, με αποφάσεις των Ομοσπονδιών τους, ενάντια  στις περικοπές στα κονδύλια για τη παιδεία και ενάντια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων. Το τόνο όμως στη συγκέντρωση έδωσαν οι μαθητές από το 4ο Λύκειο που καταργείται και οι μαθητές και γονείς από το Δημοτικό Σχολείο Πολύστυλου που επίσης καταργείται, ενώ η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των δυο βαθμίδων ήταν μικρή.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ (μετά τους πανηγυρισμούς) - Ποιός πληρώνει το νέο λογαριασμό; - ΝΕΑ «ΤΡΥΠΑ» 3 δισ. ευρώ στα δημοσιονομικά έσοδα το 2011


Η κατάρρευση των εσόδων φέρνει νέο «διορθωτικό» πακέτο μέτρων για το 2011. Το 1,8 δις ευρώ που είχε απαιτήσει η Τρόικα στην 4η επικαιροποίηση του μνημονίου, φαίνεται ότι ανατρέπεται με την επίσκεψη του κλιμακίου των στελεχών της Τρόικα στις αρχές του Απριλίου.

Σύγκριση του ισχύοντος και του νέου ωρολογίου προγράμματος του Λυκείου - Ποιες ειδικότητες "κερδίζουν" ώρες" και ποιες "χάνουν"

ΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΟ CENTER TV ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 29-3-2011


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΕΝΑ TV ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 29-3-2011



Οι αλλαγές στη Γ Λυκείου - ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τρεις κατευθύνσεις με τρία κοινά υποχρεωτικά μαθήματα (Νεοελληνική Γλώσσα-Γραμματεία, Ιστορία, Ερευνητική Εργασία) προβλέπει η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για την Γ τάξη του Λυκείου

Οι αλλαγές στην Α και Β Λυκείου- ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ

Σε δύο κατευθύνσεις στην Α και Β χωρίζεται η Β Λυκείου με εννέα υποχρεωτικά μαθήματα δύο επιλογής και κοινή συνδιδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών και τριών άλλων μαθημάτων σύμφωνα το τελικό σχέδιο του υπ. Παιδείας

Τζάμπα τα πανηγύρια. Η Standard & Poor΄s μας υποβάθμισε δύο θέσεις

Πριν δυό ημέρες ο πρωθυπουργός μας είχε γυρίσει από τις Βρυξέλλες και πανηγύριζε ότι πέτυχε όλους τους στόχους του και από τη Δευτέρα θα είναι μια νέα ημέρα και  όλα θα πηγαιναν καλά.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δ.ΠΕΠΠΕΣ:Να αναβληθεί η συνεδρίαση του ΣΠΔΕ λόγω απεργίας εκπαιδευτικών

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΣΠΔΕ Γιάννη Καζάζη απέστειλε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεππές με την οποία ζητά να αναβληθεί η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, επειδή την ίδια ημέρα οι εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, απεργούν.





 Κ. Πρόεδρε
Όπως γνωρίζετε η Ομοσπονδία μας αποφάσισε να συμμετάσχει στις εργασίες των συμβουλίων ΕΣΥΠ και ΣΠΔΕ.

Οι αλλαγές στην Α και Β Λυκείου- ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σε δύο κατευθύνσεις στην Α και Β χωρίζεται η Β Λυκείου με εννέα υποχρεωτικά μαθήματα δύο επιλογής και κοινή συνδιδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών και τριών άλλων μαθημάτων σύμφωνα το τελικό σχέδιο του υπ. Παιδείας το οποίο δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα το esos.gr

ΟΛΜΕ: Υποκριτική η αναφορά του Υπουργείου Παιδείας στις απεργίες του κλάδου ως αιτία για τις οποίες έμειναν πίσω στα μαθήματά τους οι μαθητές

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 28/3/11
Α.Π.:2103

                                                                               ΠΡΟΣ:την Υπουργό Παιδείας
                                                                                 κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Κυρία Υπουργέ,

Είναι γεγονός ότι υπάρχει η αναγκαιότητα να γίνονται κανονικά και με ουσιαστικό τρόπο τα μαθήματα στα σχολεία. Φέτος αυτή η αναγκαιότητα διασαλεύτηκε από τη μεγάλη καθυστέρηση της αποστολής βιβλίων, την πίεση που ασκήθηκε από το Υπουργείο να υπάρξουν υπεράριθμοι μαθητές ανά τμήμα (και 30 σε ορισμένες περιπτώσεις) και ακόμη από τα πολλά κενά εκπαιδευτικών, που προέκυψαν σε βασικές ειδικότητες για μεγάλο χρονικά διαστήματα (ιδίως στην αρχή της χρονιάς). Επιπροσθέτως, μέρες και εβδομάδες μαθημάτων χάθηκαν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν στη μεταφορά των μαθητών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κόβουν το σχολείο απ’ τα παιδιά, φτιάχνουν κοινωνίες χωρίς ιδανικά

Το δημόσιο χρέος, είπαν, πρέπει να μειωθεί και λοξοκοίταξαν προς την πλευρά μας.
Την πλευρά των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Το δημόσιο χρέος, είπαν, πρέπει να μειωθεί και λοξοκοίταξαν προς τα δύο βασικότερα δημόσια αγαθά. Τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Ti μαθήματα θα κάνουν από του χρόνου οι μαθητές στο Λύκειο

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σπουδών αρχίζει την επόµενη σχολική χρόνια (2011-12) µε την Α΄ Λυκείου, ώστε κλιµακωτά να επεκταθεί η νέα δοµή και στις επόµενες τάξεις.

Η πρόταση για το σχολικό πρόγραμμα σε Δημοτικό και Γυμνάσιο

Μεγάλες αλλαγές σε γυμνάσιο και δημοτικό περιλαμβάνει η τελική πρόταση του παιδαγωγικού ινστιτούτου, με στόχο το ωράριο να μετατραπεί σε ολοήμερο ωράριο.
Για το Δημοτικό, προτείνεται η σχολική μέρα να ξεκινά από τις 8:00 π.μ. και να λήγει στις 3:00 μ.μ. με περίπου μία ώρα για γεύμα και διάλειμμα και μικρότερα διαλείμματα ενδιάμεσα των μαθημάτων. Για τις Ε’ και Στ’ τάξεις προτείνεται να λήγει η σχολική μέρα στις 3:30.

και τώρα …shopping στο Λονδίνο!


Φαρμακοποιοι σε απελπισία...

Ειμαι φαρμακοποιος και σας ενημερωνω οτι λογω των χρεων του ΟΠΑΔ δεν μπορουμε να πληρωσουμε τις αποθηκες μας οι οποιες δεν μας δινουν πλεον φαρμακα αν δεν τους πληρωσουμε!

Ο ΟΠΑΔ υποσχεται οτι θα μας πληρωσει εδω και 6 μηνες! Δεν αντεχουμε αλλο οικονομικα! Οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι σε δίλημα αν θα πληρώσουν το ενοίκιο τους ή την αποθήκη τους. Για πληρωμή των φόρων "δεν υπάρχει σάλιο". Άν δε μας πληρώσουν πολλοί συνάδελφοι θα βρεθούν στο δρόμο. Με τί λεφτά θα αγοράσουμε τα φάρμακα των ασθενών του ΟΠΑΔ;

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Την επιμήκυνση την πήρε... η Μέρκελ!

Για μια ρημάδα επιμήκυνση και μια ασήμαντη μείωση του επιτοκίου στα δάνεια της τρόικας πήγε ο πρωθυπουργός μας στην πολυαναμενόμενη σύνοδο κορυφής την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή, 24 και 25 του μηνός, έχοντάς τα μάλιστα στο... τσεπάκι, αλλά δεν ευτύχησε να επιβεβαιώσει το σκηνικό θριάμβου που είχε εκ των προτέρων στηθεί. Ώστε να πάρει κι αυτός την πολυπόθητη «πολιτική ανάσα».

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ανεξέλεγκτη κατάσταση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου στον ΟΠΑΔ


adedy-sima1 Απαιτούμε μέχρι τη Δευτέρα 28/3/2011, να έχει απόλυτα τακτοποιηθεί το πρόβλημα

24/03/2011

Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ για τον ΟΠΑΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανεξέλεγκτη κατάσταση διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ. Οι γιατροί συνεχίζουν να μη δέχονται να εξετάζουν με το βιβλιάριο ασθενείας και οι φαρμακοποιοί να μη χορηγούν φάρμακα εάν δεν εισπράξουν σε μετρητά το κόστος τους. Η αδυναμία των ασθενών – ασφαλισμένων του οργανισμού περίθαλψης του Δημοσίου – να καταβάλουν το ανάλογο ποσό είναι πραγματική για τους περισσότερους και αυτό βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους, αφού δεν μπορούν να κάνουν την επιβαλλόμενη φαρμακευτική αγωγή.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ :ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ ΓΙΑ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

H   ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

·        40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ  ΣΥΝΤΑΞΗ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ
·        ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Ανησυχία για τα χειρότερα

Η πρόθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην εφαρμογή νέου πακέτου οικονομικών, φορολογικών μέτρων επιτείνει το αίσθημα αβεβαιότητας και ανασφάλειας των πολιτών, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη. Τα συνεχή μέτρα, που έχουν φέρει τα νοικοκυριά σε απόγνωση και τις επιχειρήσεις σε αδιέξοδο, αποδεικνύουν την έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης από πλευράς οικονομικού επιτελείου και συνθέτουν μια εικόνα αλαλούμ που επικρατεί στη λειτουργία της κυβέρνησης συνολικά.

Ο.Λ.Μ.Ε.: Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών φορέων ενάντια στο κλείσιμο σχολείων

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 23/3/11



ΠΡΟΣ: ΜΜΕ, ΕΛΜΕ





ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



Είναι γνωστό ότι ο κλάδος μας τοποθετήθηκε αρνητικά στις επιχειρούμενες (μόνο με οικονομικά κριτήρια) συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων. Το προηγούμενο διάστημα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, απαξίωσε την ΟΛΜΕ καθώς δεν τηρήθηκε η δέσμευση της για διάλογο και παρακάμπτοντας εκπαιδευτικούς, γονείς και τις τοπικές κοινωνίες κατά παράβαση του νόμου, ανακοίνωσε την κατάργηση του 8% των σχολικών μονάδων στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στα πλαίσια αυτά στηρίξαμε και θα στηρίζουμε κινητοποιήσεις για την αποτροπή τους, απαιτώντας από το Υπουργείο να μην προχωρήσει στο κλείσιμο σχολείων.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Από τις τσέπες μας τα φάρμακα. Σταματούν να καλύπτουν το κόστος μιας σειράς φαρμάκων τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Μία σειρά από ευρείας κατανάλωσης φάρμακα, όπως η ασπιρίνη και το mycothiol, περιλαμβάνονται στην αρνητική λίστα φαρμάκων που το κόστος τους θα δεν θα καλύπτεται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 Γενικά για την έναρξη και την πορεία της Επανάστασης του 1821
 «Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε; «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με τα σιταροκάραβα βατσέλια». Αλλά, ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Από το λόγο του στην Πνύκα στις 8 Οκτωβρίου 1838).
Η ελληνική επανάσταση του 1821, επικός απελευθερωτικός αγώνας, του επί αιώνες,  υπόδουλου ελληνικού λαού, υπήρξε ο πιο σημαντικός σταθμός της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού.
Σφράγισε την εθνική πορεία των Ελλήνων, αφού η επιτυχής τελική έκβασή του, μετά από εννιά χρόνια σκληρού, ηρωικού, αλλά και αιματηρού πολέμου, σε πολλά μέτωπα, σήμανε την ίδρυση, από το 1830, του ελληνικού κράτους και την ένταξη της Ελλάδος, ύστερα από πολλούς αιώνες, στον πολιτικό χάρτη των ανεξάρτητων κρατών της γης.
Και γύρω απ' αυτό το, αρχικά, μικρό κράτος, που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και τις θυσίες των αγωνιστών του '21, θα συγκεντρωθεί σιγά-σιγά όλος ο Ελληνισμός για να πραγματοποιήσει τη νέα του ιστορική πορεία.
Ο αγώνας της εθνικής παλιγγενεσίας, μακροχρόνιος, άνισος, με κορυφώσεις ηρωισμού αλλά και με περιόδους κάμψης και κατάπτωσης, κατόρθωσε να σφυρηλατήσει την εθνική συνείδηση των Ελλήνων, να αναπτύξει την εθνική τους ενότητα και να εμπνεύσει τις επόμενες  γενιές για διαδοχικές εξορμήσεις και απελευθερώσεις ώστε να λάβει η Ελλάδα τη σημερινή της μορφή.

Μην ξέχασετε να αλλάξετε την ώρα!!


Τα ξημερώματα της  Κυριακής, 27 Μαρτίου 2011, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.
Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10/2011).

Ο.Λ.Μ.Ε. - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 30/3/2011

Ο.Λ.Μ.Ε.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΗΡΥΞΕ
ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ

·             ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
·                  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ,
        5% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΡΑ

===================================

·                  ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, 1.400 € ΣΤΟ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟ
·                  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔ, ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·                    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – ΔΝΤ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 30/3/2011

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
 ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΑΘΗΝΑ, 11 π.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Εμβατηριο Παυλου Μελα

Δ.Α.Κ.Ε. Απάντηση στην επιστολή Διαμαντοπούλου περί αναπλήρωσης



Απαράδεκτη και προκλητική επιστολή της κας Διαμαντοπούλου
προς τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ)
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας η επιστολή της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννας Διαμαντοπούλου, με την οποία ζητά από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) να προτείνουν μέχρι τις 28/3/11 σχέδιο αναπλήρωσης, στο τελευταίο τρίμηνο του σχολικού έτους, των χαμένων ωρών διδασκαλίας που προήλθαν λόγω των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών!!!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

1821 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΟΜΙΛΙΑ  25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια εορτάζουμε σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

΄Άλλη μια φορά η Πατρίδα μας,  πανηγυρίζει για δύο «Χαίρε».
         
Το «Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία»  και το «Χαίρε ω Χαίρε Λευτεριά».
         
Το πρώτο «Χαίρε»  αναφέρεται στη θεομητορική εορτή,  κατά την οποία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ μετέφερε στην παρθένο Μαρία τη χαρμόσυνη αγγελία της σύλληψης του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.
         
Το δεύτερο «Χαίρε» αναφέρεται  στα μεγαλεία της  Ελευθερίας.

          Μεσουράνισμα του πνεύματος , ύψωση της ιδέας αξιολόγηση της ζωής, θεμελίωμα αρχών ,πύργωμα αξιών και ορόσημα δόξης. Σύμβολα αγώνος και  αφετηρίες νίκης, χώρος αιώνιας λατρείας του ανθρώπου. Ιδού τα περασμένα ιστορικά μεγαλεία της Ελευθερίας.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η Νομαρχιακή της Ν.Δ. για την Κοινωνική Εργασία

Η Ν.Ο.Δ.Ε. Καβάλας της Ν.Δ. απερίφραστα καταγγέλλει στον καβαλιώτικο λαό το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας που υιοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το παρουσίασε ως αντίμετρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Οι τεχνικές προϋποθέσεις φέρνουν την οσμή της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και του κομματισμού και πάντως δεν αποτελούν χαρακτηριστικά της νομιμότητας η οποία συνιστά την πεμπτουσία κάθε απόφασης ,που σχετίζεται με ένα τόσο οξύ, ευαίσθητο αλλά και διακεκριμένο θέμα, όπως η ανεργία. Καλεί το τοπικό ΠΑΣΟΚ και την τοπική κοινοβουλευτική του ομάδα να αντιληφθούν ότι οφείλουν-σε καιρούς χαλεπούς για την εικόνα του κράτους στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας- να προστατέψουν τη νομιμότητα με κάθε τρόπο. Καλεί ακόμη όλους τους πολιτικούς φορείς να προστατέψουν τους ανέργους ώστε κάθε ευρώ που διατίθεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το εθνικό ταμείο να δίνεται στους ανέργους δίκαια και με νόμιμες προϋποθέσεις.

Ένα οδοιπορικό στη διαμαντένια χώρα... των καταργημένων σχολείων!

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ... ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Το υπουργείο Παιδείας έρχεται φέτος να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ενέκρινε το χαμηλότερο προϋπολογισμό μεταπολιτευτικά (2,75% του ΑΕΠ), ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων την τελευταία 12ετία (1.933 σχολεία), περιέκοψε τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών κατά 60%... Και όλα αυτά με το σύνθημα «Ενώνουμε σχολεία, ενώνουμε δυνάμεις. Κάνουμε πράξη το "ισχύς εν τη ενώσει", ενώνουμε υποδομές, ενώνουμε εκπαιδευτικό δυναμικό, ώστε να έχουμε καλύτερα σχολεία παντού και για όλους». Η «Εποχή» εδώ και εβδομάδες έχει ανοίξει το θέμα των συγχωνεύσεων, καταργήσεων, υποβιβασμών σχολικών μονάδων. Σε αυτό το φύλλο θα εστιάσουμε στα σχολεία των οποίων οι συνενώσεις-καταργήσεις είναι εξόφθαλμα αντιπαιδαγωγικές: εσπερινά, διαπολιτισμικά, ειδικά και σχολεία απομακρυσμένων περιοχών.

ΝΟ.Δ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ -Η ΝΟΔΕ καταδικάζει την πολιτική των καταργήσεων - συγχωνεύσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην εκπαίδευση

Η Ν.Ο.Δ.Ε. Καβάλας καταδικάζει την πολιτική των καταργήσεων-συγχωνεύσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την καλεί να ακούσει την φωνή του λαού, ο οποίος δικαιολογημένα διαμαρτύρεται και αντιδρά. Η αντίδραση αυτή είναι η φωνή του Ελληνισμού, είναι φωνή των κοινοτήτων του οι οποίες επιζούν και ας μην τις υπολογίζει η σαρωτική και αλαζονική άποψη, που στηρίζεται στη μεσιανική καλλικρατική και μνημονιακή πραγματικότητα. Η ανιστόρητη, αβασάνιστη και χωρίς διάλογο με το λαό πολιτική που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε περιπέτειες τις μικρές – αλλά και μεγάλες σε έργο και αξία – κοινωνίες της περιφέρειας, οι οποίες διεκδικούν αδατάρακτη συνέχεια της κοινωνικής τους ισορροπίας.
Με τιμή
Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ.Ε. Ευθυμιάδης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε.Ν. Φραντζεσκάκης 
Από το Γραφείο Τύπου
της ΝΟΔΕ Καβάλας
Σιδηροπούλου Μελίνα

ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Έκλεισαν το δρόμο Καβάλας- Δράμας γονείς υπό κατάργηση σχολείων



Τον εθνικό δρόμο Καβάλας- Δράμας, στο ύψος του κόμβου των Κρηνίδων απέκλεισαν σήμερα το πρωί, για ένα τέταρτο, οι γονείς και μαθητές του δημοτικού σχολείου Λυδίας, αντιδρώντας στην συγχώνευση του σχολείου με αυτό των Φιλίππων. Μαζί τους ήταν και οι γονείς και μαθητές του διεδρικού δημοτικού σχολείου Δάτου- Πολυστύλου, τα οποία επίσης καταργούνται και συγχωνεύονται με το δημοτικό σχολείο Φιλίππων.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ

Με επιστολή η Διαμαντοπούλου ζητάει αναπλήρωση ωρών απεργίας!!!

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ.... ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ.... ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ,ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ!! ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ! ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΧΑΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΟΥ! ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ, ΠΟΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ! ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ!

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Μετά τη  δημοσιοποίηση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, για λογαριασμό των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εσωτερικών από τις ιδιωτικές εταιρείες ICAP και HAY GROUP διαπιστώνονται πλέον, πριν από την τελική πρόταση της κυβέρνησης, βασίμως τα παρακάτω:

Α. 1. Κατέρρευσε και επισήμως ο μύθος που κυριαρχούσε, σκοπίμως, ότι για το Δημόσιο υπήρχε υπερβολικά υψηλή δαπάνη μισθοδοσίας για τους εργαζόμενους.
2. Αποκαλύφθηκε  πλήρως ότι οι δαπάνες για τους μισθούς των εργαζομένων, στις δημόσιες υπηρεσίες, είναι από τις χαμηλότερες στην Ε.Ε. και στις χώρες του ΟΟΣΑ.
3. Τα σενάρια που μέχρι χθες άφηναν κάποιο περιθώριο αισιοδοξίας, αρχίζουν  να παίρνουν όλο και πιο επίσημη θέση και να καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: ΝΕΕΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

Τι ισχύει για τις άδειες των εκπαιδευτικών-κωδικοποίηση της νομοθεσίας

ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΝΙΜΩΝ  KAI ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΛΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Προς φίλους ευρωπαίους και μη...

OTAN NOMIZOYME OTI ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ



"Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο.

Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Για να μην έχετε αμφιβολίες για το ποιος κάνει κουμάντο στην Ελλάδα...

13 Φεβ.2011, Συνέντευξη του Σερβάς Ντερούζ στο ΒΗΜΑ.
Διαβάστε τι είπε:
«Πουλήστε παραλίες, Ελληνικό, ΔΕΗ»

Kύπρος: Oι κατοχικές αρχές έκαναν κατάσχεση βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου στο Ριζοκάρπασο






http://1.bp.blogspot.com/_ITzJ0-BM-5w/SaOdHGS__pI/AAAAAAAACNk/PKSRt4bq6TI/s1600/gymnasium_rizokarpaso.jpgΟι Καινές Διαθήκες και τα προσευχητάρια, που προορίζονταν για τους ελληνοκύπριους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο (στη φώτο το Γυμνάσιο), κατασχέθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία

Όλα καλά για τον πρόεδρο δασκάλων

Παρά τις αντιδράσεις, φαίνεται πως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας   βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος. Ο πρόεδρός του Απόστολος Μουμτσάκης μας είπε ότι «βλέπουμε πως οι συγχωνεύσεις στο Νομό μας είναι ήπιας μορφής και στα περισσότερα, εκτός της Λυδίας είχαμε συμφωνήσει ως Σύλλογος.
Είχαμε βάλει κάποιους όρους, το σχολείο υποδοχής να είναι σύγχρονο, να μπορεί να λειτουργήσει τμήματα ένταξης, ολοήμερο κλπ., και να έχει διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών. Για το Δάτο και το Πολύστυλο είναι προς το συμφέρον των μαθητών να πάνε σε μεγαλύτερο σχολείο που θα τους παρέχει καλύτερη μόρφωση.  Είμαστε αντίθετοι με συγχώνευση του 1ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, αλλά δεν μας άκουσαν».