Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο κόσμος καίγεται και ο ΓΑΠ στο Twitter!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

03/11/2011
Όπως έχω επανειλημμένα υποστηρίξει, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επικίνδυνη ψυχαναγκαστική κατάσταση και οποιαδήποτε προσπάθεια ερμηνείας της με όρους λογικής και δημοσιογραφικής ανάλυσης είναι μάταιη.

Η διαταραχή – όπως θα έλεγαν και οι ειδικοί – προκαλεί έντονη τάση για διαστροφή της πραγματικότητας, που όταν αναμιγνύεται με το επαρχιώτικο πείσμα του κ. Καστανίδη, εξελίσσεται σε ένα εκρηκτικό μίγμα.

Το βλέπουμε αυτό ξεκάθαρα στις κινήσεις των κυβερνητικών των τελευταίων ημερών:

Ο πρωθυπουργός εκλήθη επειγόντως στις Κάννες για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την τελευταία υποτροπή της νόσου «εξουσιομανίτιδα». Ο κ. Καστανίδης εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μας ανακοίνωσε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα αφορά στην ίδια την δανειακή σύμβαση.

Η συγκεκριμένη υποτροπή έλαβε χώρα χωρίς να έχει γίνει γνωστό το τελεσίγραφο των Καννών. Και επομένως ο κ. Καστανίδης θεώρησε πως αυτός μόνος του μπορεί να τα βάλει με όλον τον κόσμο και να πει όσα είπε χωρίς καν να περάσει από το μυαλό του ότι οι εταίροι θα καθορίσουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος, διαφορετικά δεν θα μπορεί να λάβει τον μισθό του – τον οποίο σταθερά λαμβάνει μαζί με άλλους πολλούς εδώ και πολλά χρόνια, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπεγλίτης μας είπε χθες – άλλη υποτροπή αυτή -  πως οι σαρωτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ήσαν έκτακτες, αλλά έπρεπε να είχαν γίνει από τον Αύγουστο και αναβλήθηκαν λόγω της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εννοεί δηλαδή πως τώρα η κρίση έχει τελειώσει και δεν υπάρχει πια πρόβλημα στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Για κακή του τύχη (εκτός αν δεν το γνωρίζει ούτε αυτό ο κ. Μπεγλίτης), ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ μεταβαίνει  - εκτάκτως σε αντίθεση με τις δικές του «τακτικές» κρίσεις - στα Κατεχόμενα, προκειμένου να παραστεί στην υπογραφή «συμφωνίας» του ψευδοκράτους με την Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO), μετά την συμφωνία  για την οριοθέτηση «υφαλοκρηπίδας» μεταξύ Κατεχομένων και Τουρκίας.

Επιπλέον, η κατάσταση είναι φαίνεται τόσο σοβαρή που ο κ. Μπεγλίτης, την ημέρα που ο κ. Παπανδρέου ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης και είχαμε ανεξαρτητοποίηση βουλευτή του, θεώρησε πως δεν συνέβαινε τίποτε το έκτακτο.

Η παράκρουση της χθεσινής ημέρας συμπληρώθηκε με παρέμβαση του πρωθυπουργού από το… Twitter, όπου κατηγορεί τους πάντες για «οργανωμένες αντιδράσεις», ξιφουλκεί κατά των τραπεζών, επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης (διερωτώμενος πώς εξακολουθούν να λειτουργούν ενώ είναι χρεοκοπημένα, χωρίς να διερωτάται το ίδιο για τον εαυτό του), μιλά για αντιμετώπιση του… λαθρεμπορίου καυσίμων, για… εξυγίανση του ποδοσφαίρου και για λίστες φοροφυγάδων που λέει ότι δημοσιοποιήθηκαν, αλλά παραμένουν προστατευμένες στα υπόγεια της Βουλής!

Δηλαδή, για να μην τρελαθούμε κι’ εμείς:  Η Ελλάδα έχει μείνει χωρίς χρηματοδότηση, όλος ο κόσμος είναι στα κεραμίδια εναντίον του, τον κάλεσαν στις Κάννες για να του υπαγορεύσουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος και αυτός μιλούσε στο Twitter!

Όσα δε έχουν διαρρεύσει από την ολονυχτία του υπουργικού συμβουλίου, δείχνουν ότι ο ίδιος παρέμεινε μέχρι τέλους μακριά νυχτωμένος.

Όπως μάθαμε, όλα αυτά γίνονται επειδή ο ίδιος πολεμάει τα συμφέροντα και τους τραπεζίτες, που με την σειρά τους του έχουν κηρύξει τον πόλεμο!

Κι’ όταν, όπως διέρρευσε, του επισημάνθηκε ο κίνδυνος να μην εκταμιευτεί η 6η δόση, ο Παπανδρέου είπε πως πρώτα θα εκταμιευτεί η έκτη δόση και μετά θα γίνει το δημοψήφισμα.

Ούτε που του πέρασε από το μυαλό ότι θα συνδεόταν η έκτη δόση με το δημοψήφισμα – αφού μήνες τώρα συνδέεται με τα πάντα και την συνδέει και ο ίδιος με τα πάντα, ακόμη και με την υπερψήφιση του άρθρου 37.

Η αλήθεια είναι – πέραν της παράκρουσης – ότι ακριβώς επειδή οι βουλευτές, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του άρθρου 37, τον είχαν προειδοποιήσει πως ψηφίζουν για τελευταία φορά με κλειστά μάτια, ήθελε να τους ξεπεράσει και να πάει κατευθείαν στον λαό.

Δηλαδή, όταν διαπίστωσε πως δεν μπορεί να εκβιάζει άλλο τους βουλευτές του, έστρεψε τα εκβιαστικά πυρά του στον λαό.

Όσο για τα συμφέροντα και τους τραπεζίτες, ο κ. Παπανδρέου υπήρξε πάντοτε προνομιακός συνομιλητής τους.

Αντιγράφω από την «Ελευθεροτυπία» της 28ης Φεβρουαρίου 2009:

«Με το κεφάλαιο γευματίζει και δειπνεί τακτικά το τελευταίο διάστημα ο ΓΑΠ, όταν βέβαια δεν διακηρύσσει ότι θα το φορολογήσει. Την περασμένη Δευτέρα, 22, δείπνησε με 12 από αυτούς στο σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου της Γιούρομπανκ Ν. Καραμούζη. Λασκαρίδης (εφοπλιστής), Σκλαβενίτης, Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ), Μπελές (ιχθυοκαλλιέργειες Νηρέας) Μυτιληναίος (ενέργεια), Καλιτσάντσης (κατασκευαστής), Σπανός (βιοϊατρική), Γεράρδος (πλαίσιο), Βασιλάκης (Ετζίαν), Διβάνης (ξενοδοχεία), Αγγ. Πλακόπητας κ.ά. Αυτές οι συναντήσεις έγιναν στο σκοτάδι από πλευράς δημοσιότητας, όμως, η προχθεσινή ήλθε στο φως και ανάγκασε τους συνεργάτες του ΓΑΠ να πουν ότι δεν ήταν η μόνη. Ήδη έχει κάνει άλλες τρεις ή τέσσερις. Ονόματα δεν λένε. Γιατί τους συναντά; Το κάνει λένε οι συνεργάτες του όχι για να τους καθησυχάσει ότι δεν θα βάλει χέρι στα κέρδη τους, αλλά για να ακούσει τις απόψεις τους για την οικονομική κρίση, την ανάπτυξη και τις εξελίξεις σε κάθε κλάδο, αφετέρου γιατί οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θέλουν να ακούσουν από τον «μέλλοντα πρωθυπουργό» τα σχέδιά του».

Μάθαμε επίσης τότε πως στις συναντήσεις δεν μετείχαν οι θεσμικοί κομματικοί παράγοντες (Λούκα, Χρυσοχοϊδης κ.ά), αλλά μόνον ο Πρόεδρος και ο γραμματέας Ραγκούσης.

Οπότε, να εκλάβουμε την τελευταία επαναστατική διάθεση ως άλλη μία υποτροπή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου