Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο Νταλάρα(ς) τραγούδησε "Έχε γεια PSI" από την Φραγκφούρτη...


Το "ναυάγιο" του PSI, δηλαδή της συμμετοχής των τραπεζών στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ γίνεται όλο και πιο σαφές: Ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF) Τσαρλς Νταλάρα ξεκαθάρισε σήμερα από την Φραγκφούρτη όπου βρέθηκαν περίπου 400 εκπρόσωποι πιστωτών της Ελλάδας, πως δεν μπορεί να φανταστεί συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70 – 80% και τόνισε πως «είναι πρώιμο να κάνουμε λόγο για ελάφρυνση χρέους ύψους 100 δισ. ευρώ»!Συν το γεγονός ότι θέλουν επιτόκιο 8% ενώ η ελληνική πλευρά δίνει το πολύ 6%. Συν το γεγονός ότι θέλουν τα 30 δισ. που δίνει η Ε.Ε. εγγύηση των νέων κουπονιών, ενώ η ελληνική πλευρά τα θέλει μετρητά για να πληρώσει τα παλιά δάνεια.
Σε κάθε περίπτωση ο Τ.Νταλάρα δήλωσε πως το σχέδιο για τη μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή του ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και από τον Ιανουάριο, υπό την προϋπόθεση όμως πως θα έχει λάβει και την τελική έγκριση το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Αλλά γίνεται αυτό; Και τι σημαίνει 70-80% όταν απαραίτηση προϋπόθεση είναι το 90%; και θα φτάσει το 70%; Ή θα πάει χαμηλότερα; Και ποιος είπε ότι η τρόϊκα κα το ΔΝΤ θα δεχθούν τόσο χαμηλό ποσοστό;
Παράλληλα ενημέρωσε πως οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν συστήσει πιστωτική επιτροπή για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες συνομιλίες με Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους για την υλοποίηση του «κουρέματος» 50%.
Να πούμε ότι κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν έχει μεταδώσει μέχρι στιγμής τα παραπάνω συνδυαστικά, δηλαδή χαμηλή συμμετοχή στο PSI και υψηλές απαιτήσεις των υπολοίπων που δέχονται συμμετοχή στο PSI...

Τμήμα ειδήσεων deferncenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου