Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τα PIIGS να διαπραγματευτούν σαν ομάδα !!!


Γράφουν οι Irish Timew:
Οι Ευρωπαϊκές χώρες που χρωστάνε (χαρακτηρίζονται σαν PIIGS) θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κοινό μέτωπο και συλλογική διαπραγματευτική θέση.
Την περασμένη εβδομάδα ο κόσμος είδε την αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής κρίσης στην Ευρώπη. Η έλλειψη πολιτικού οράματος και η αδυναμία λήψης πρωτοβουλιών από τους Ευρωπαίους ηγέτες έφτασε στο όριο…

…Πώς μπορούν τα PIIGS να επηρεάσουν τις εξελίξεις Η αδυναμία μας είναι η δύναμή μας.  Η στάση πληρωμών από μία μόνη χώρα θα κάνει ζημιά στην ευρωζώνη, αλλά η Ευρωζώνη θα την αντέξει. Η  συντονισμένη στάση πληρωμών από όλα τα PIIGS θα την τέλειωνε. Από Βόρεια Κορέα θα γινόμαστε υπερδύναμη.
Μόνο με συντονισμένες ενέργειες θα είχαμε την διαπραγματευτική δύναμη, που δεν έχουμε μεμονωμένα (και που μας μετατρέπει σε ζητιάνους).
…Τα δυσάρεστα μέτρα θα είναι αναπόφευκτα, αλλά εάν οι πολίτες των PIIGS αισθανθούν ότι έχουν λέγειν στην λύση και ότι τα εθνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται, τα μέτρα θα είναι πιο εύκολα αποδεκτά.  Εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα και την Ιταλία θα βοηθήσουν δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να εκφραστεί για το μέλλον του.
…Επαφίεται σε εμάς να βρούμε αποτελεσματικό τρόπο διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη.  Το Ευρωπαϊκό Κέντρο δεν πρόκειται να μοιράσει τίποτα σε εμάς από αλληλεγγύη, εάν δεν αναγκαστεί.  Και η Κρίση κτυπά την περιφέρεια περισσότερο από το Κέντρο.
archaeopteryxgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου