Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

La Tribune: Ετοιμάζει... αρνητικές προοπτικές για τη Γαλλία η Standard & Poor's

Δεδομένη θεωρεί την αλλαγή των προοπτικών της γαλλικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's η γαλλική La Tribune.Δεδομένη θεωρεί την αλλαγή των προοπτικών της γαλλικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's η γαλλική La Tribune.
"O Standard & Poors θα μπορούσε να αλλάξει τις προοπτικές για το άριστο της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας (ΑΑΑ) σε αρνητικές εντός των επόμενων 10 ημερών" ανέφερε η γαλλική εφημερίδα La Tribune, επικαλούμενη διάφορες πηγές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια κίνηση θα αποτελέσει προέγγελο υποβάθμισης της γαλλικής πιστοληπτικής ικανότητας.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, ο οίκος αξιολόγησης είχε
προγραμματίσει την ανακοίνωση των αρνητικών προοπτικών της γαλλικής οικονομίας για την Παρασκευή, ενώ παραμένει άγνωστο γιατί αναβλήθηκε η σχετική κοινοποίηση.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της Standard & Poor's στη Μελβούρνη αρνήθηκε να σχολιάσει το γαλλικό δημοσίευμα.
Έτσι πλέον οι χαρακτηρισμοί για τις προοπτικές της Γαλλίας παραμένουν σήμερα σταθερές, με τις φήμες εδώ και μήνες πιθανή υποβάθμιση από έναν ή περισσότερους από τους οίκους αξιολόγησης να εντείνονται καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου