Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο ναός της Βηθλεέμ ανακαινίζεται

βηθλεέμ ναός παλαιστίνη εκκλησία ανακαίνιση Ανακαίνιση στο ναό της Βηθλεέμ θα πραγματοποιηθεί μετά από 150 χρόνια καθυστέρησης
Μετά από αιώνες παρακμής, ο ναός της Γέννησης στην Βηθλεέμ, ηλικίας 1.500 ετών, θα ανακαινιστεί.
Το σχέδιο της ανακαίνισης αποτελεί πρωτοβουλία της παλαιστινιακής κυβέρνησης στην Δυτική Όχθη, και αναμένεται να ξεκινήσει του χρόνου. Όταν ολοκληρωθεί θα είναι η πρώτη φορά που ο ιστορικός ναός θα υποστεί διορθωτική επέμβαση, εδώ και 150 χρόνια.
Προτεραιότητα για το έργο αποτελεί η αντικατάσταση της Βασιλικής, δηλαδή του ναού που βάζει μέχρι και σε κίνδυνο τους επισκέπτες και η διαρροή που σημειώνεται στο εσωτερικό του, έχει προκαλέσει μεγάλες φθορές σε πολύτιμα έργα τέχνης, μωσαϊκά και εικόνες.

Ο Ναός της Βηθλεέμ είναι ένας από τους αρχαιότερους εν λειτουργία ναούς στον κόσμο και την διαχείρισή του έχει από κοινού η Ρωμαιοκαθολική, Ελληνορθόδοξη και Αρμένικη Αποστολική εκκλησία, η πολυετής διαμάχη μεταξύ των οποίων μάλιστα έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση της ανακαίνισης του ναού.
Ο ναός έχει χτιστεί μέσα σε σπηλιά, που σύμφωνα με την παράδοση αποτελούσε το χώρο της φάτνης του Χριστού, και έτσι θεωρείται ιερός τόπος για τους Χριστιανούς. Η κυβέρνηση της δυτικής όχθης προωθεί τα έργα στον χώρο, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς  τουριστικούς προορισμούς για τους πιστούς παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου