Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Αντιλαμβάνονται ως φιτίλι την κλωστή από την οποία κρέμεται η Πατρίδα

Αντιλαμβάνονται ως φιτίλι την κλωστή από την οποία κρέμεται η Πατρίδα
Παρακολουθώντας  με πολύ προσοχή τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες από τα διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από αυτά των γνωστών προθύμων και αναλύοντας αυτά που κρύβονται πίσω από τις λέξεις, διαπιστώνει κανείς ότι την κυβέρνηση Παπαδήμου την «προορίζουν» σαν μια μεγάλη «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», από την οποία θα βγουν πολιτικά (και ποινικά ευελπιστούν ίσως κάποιοι) «άσπιλοι» και «αμόλυντοι».
Εκείνοι που πλειοδοτούσαν στην μνημονιακή προσήλωση και ήταν απολύτως συνυπεύθυνοι για όλες τις καταστροφικές συνέπειες  που επέφερε αυτή η στάση τους στην Πατρίδα μας,   τώρα  επιδιώκουν την «κάθαρση» τους μέσα από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Επιδιώκουν μάλιστα – με υπόγειο τρόπο προς το παρόν, που θα ενταθεί τον επόμενο καιρό και θα γίνεται όλο και πιο φανερός- αν όχι αυτή η κυβέρνηση να εξαντλήσει την εναπομείνασα διετία, τουλάχιστον να παρατείνει το χρόνο της, πολύ πέραν εκείνου που συνομολογήθηκε στη συμφωνία των τριών αρχηγών ενώπιον του κ. Παπούλια.
Ο χρόνος -υπολογίζουν- ότι θα λειτουργήσει ως κατασταλτικό φάρμακο στη μνήμη των Ελλήνων πολιτών.
Θα εκμεταλλευτούν και το πολιτικό πτώμα του κ. Παπανδρέου και  κατόπιν θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν εκ νέου τη «σωτηρία», όχι της ψυχής τους, αλλά της…Πατρίδας μας…!
Οι σχεδιασμοί αυτοί που πρωταρχικό σκοπό έχουν «την σωτηρία» των ιδίων και όχι της Πατρίδας μας , αγνοούν ότι κάτι τέτοιο θα εξαντλούσε και τα τελευταία αποθέματα υπομονής των πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να  καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον της Πατρίδας μας και να δώσουν τη δική τους εντολή μέσα από τις κάλπες.
Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα ηττημένη από την ευρωζώνη και να βρεθεί στη μέση ενός κυκλώνα. Κανείς δεν θέλει την ανωμαλία. Όλοι επιθυμούν την ομαλότητα και γι΄αυτό  είδαν την πρωτοβουλία του κ. Αντώνη Σαμαρά με θετικό μάτι.
Η μεταβατική κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» υπό τον κ. Παπαδήμο έχει να επιτελέσει ένα συγκεκριμένο έργο και μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα .
Ευχή όλων θα ήταν να καταφέρει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Πατρίδας μας που καταρρακώθηκε από τον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Όμως η οποιαδήποτε χρονική παράταση αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης θα αποτελέσει εκτροπή από την Δημοκρατία και θα πυροδοτήσει την έκρηξη των πολιτών.
Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή.  Οι πολίτες την βλέπουν ως την τελευταία οδό αποφυγής της ανωμαλίας.  Αυτοί όμως που προσπαθούν να επιμηκύνουν τον χρόνο αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης προς χάριν της «διάσωσης» των ιδίων , πολύ φοβάμαι ότι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι αυτή τη κλωστή την αντιμετωπίζουν στην ουσία  ως … φιτίλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου