Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Για άλλους τα ντόρτια και οι διπλές και γι άλλους οι εξάρες!

Μείωση μισθών μέχρι και 35%, και μάλιστα αναδρομικά από 1.11.2011, επιβάλλει η κυβέρνηση σε 14 εισηγμένες Δημόσιες Επιχειρήσεις. Aυτό προβλέπει η εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο ειδικός γραμματέας και με την οποία οι αποδοχές των εργαζομένων περιορίζονται στα 1.900 ευρώ το μήνα.
Η εγκύκλιος αφορά επιχειρήσεις του δημοσίου ή νομικά πρόσωπα που διορίζουν ως μέτοχοι μόνα ή από κοινού την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου, όπου το δημόσιο είναι πλειοψηφικός μέτοχος και αν η διοίκηση της επιχείρησης δεν ασκείται από το μέτοχο της μειοψηφίας. Πρόκειται δηλαδή για τις επιχειρήσεις: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, ΟΛΠ και ΟΛΘ, ΕΛΤΑ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΛΑΡΚΟ, Αγροτική και Τράπεζα Αττικής, καθώς και ΟΠΑΠ.
Όμως το ανώτατο όριο αποδοχών για το διευθύνοντα σύμβουλο και το διοικητή των παραπάνω επιχειρήσεων...
όπου συνήθως είναι « ημέτεροι » ανέρχεται στα 5.856,05 ευρώ μηνιαίως. Και μάλιστα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών επιτρέπεται υπέρβαση του μέχρι το διπλάσιο, δηλαδή έως και 11.712,10 ευρώ. Μάλιστα…
Και ερωτώ εγώ ο αφελής και αγρίως φορολογούμενος πολίτης, κύριε πρωθυπουργέ κατά την γνώμη σας,  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την άμυνα της χώρας πόσα θα πρέπει να παίρνουν αναλογικά με τον Διοικητή της ΔΕΣΦΑ ή της ΛΑΡΚΟ ή του ΟΠΑΠ; Δεν μιλάω για τα τραπεζικά ιδρύματα μιας και λόγω πρώην επαγγέλματος είστε λίγο ευαίσθητος με αυτά! 
online-press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου