Είναι γνωστό πως σ’ αυτή τη χώρα το μόνο που δε στερούμαστε είναι «μυαλά»… αν και τις περισσότερες φορές η Πολιτεία φροντίζει να τους βάλει εμπόδια ως συνήθως. Παρόλα αυτά, η θέληση και η επιμονή των μαθητών από τρία σχολεία της χώρας τους οδήγησε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την ερχόμενη εβδομάδα.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το 2ο δημοτικό σχολείο Αμύνταιου, το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας και το γυμνάσιο Ζηρίδη της Αθήνας, τα οποία πρώτευσαν στους αντίστοιχους ελληνικούς διαγωνισμούς και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε ένα διαγωνισμό που φιλοξενεί χιλιάδες μαθητές από συνολικά 35 χώρες.

Τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι μαθητές ήταν Lego και αισθητήρες Ε.P. Τα σενάρια, με τα οποία θα διαγωνιστούν οι Έλληνες, περιλαμβάνουν ειδικές διαδρομές, στις οποίες ρομποτικές μηχανές θα πρέπει να διεκπεραιώνουν συγκεκριμένες εργασίες, ωστόσο είναι ενδεικτικό πως σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία προσφέρει ελάχιστες έως μηδαμινές υποδομές, υπάρχουν νέα παιδιά που παρόλα αυτά ξεχωρίζουν…