Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Φρένο και καρφιά Βάσως σε Βενιζέλο…

«Αποχαιρέτα την τροπολογία που έφερες» ήταν μέσες άκρες η απάντηση της προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στον Ευάγγελο Βενιζέλο πριν καν ο ίδιος προσέλθει στην κοινοβουλευτική αίθουσα.
Βλέπετε, η Βάσω Παπανδρέου έκρινε ότι η κατατεθείσα τροπολογία που βάζει τέλος στις παρεκκλίσεις πληρωμής των τακτικών εφημεριών γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, θεσμοθετώντας αντ’ αυτού την καταβολή τους μόνο μέσω χρηματικών ενταλμάτων, είναι άσχετη με την παροχή εγγυήσεων προς τις τράπεζες και δεν πρέπει να συζητηθεί.Όταν με το καλό ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπήκε στην αίθουσα εξήγησε ότι η ρύθμιση δεν αφορά το Υπουργείο Υγείας αλλά τον έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών επί των δαπανών του Υπουργείου Υγείας και είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα.
Εις μάτην όμως αφού ήδη από νωρίς η Βάσω είχε «καθαρίσει» με το θέμα, έχοντας μάλιστα την… συμπαράσταση και των υπόλοιπων κομμάτων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κα Παπανδρέου δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει το καρφάκι της για την πολυλογία του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος λίγο έλειψε να κλείσει ώρα εξηγώντας σειρά θεμάτων στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλη. Προέκυψε λοιπόν αίφνης ο παρακάτω απολαυστικός διάλογος περί τσοπάνη και χαμένων προβάτων

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κ. Παπαδημούλη σταματήστε τις ερωτήσεις. Ο Υπουργός θα είναι στην διάθεσή σας και δεν θα σταματήσει να μιλά όσο τον ρωτάτε.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (απευθυνόμενος στον βουλευτή): Ε, άμα ξύνεσαι συνεχώς στην γκλίτσα του τσοπάνη κάτι θα γίνει.
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Μαζέψτε το δικό σας κοπάδι αφού αισθάνεστε τσοπάνης…
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Μα τα απολωλότα πρόβατα είναι αυτά που την τρώνε στο κεφάλι.

http://briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου