Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε. ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ( Β΄ & Δ΄ ΕΛΜΕ-Θ): Λειτουργία σχολικών μονάδων Ανατολικής Θεσσαλονίκης


  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  19   ( Συνδικαλιστική περίοδος  2010-2011)                Θεσ/νίκη:   22 / 11 / 2011
ΘΕΜΑ: «Λειτουργία σχολικών μονάδων Ανατολικής Θεσσαλονίκης»
 


 Συνάδελφοι,
βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την μη εφαρμογή των  νόμιμων μέτρων, ως προς τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής & εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) κατά τον τριήμερο εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την γιορτή της σημαίας και την επέτειο του ΟΧΙ (26 -  28 Οκτωβρίου).
Το πρώην πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Θεσσαλονίκης εορτάζει με τριήμερη αργία τις συγκεκριμένες επετείους και η σχολική γιορτή γίνεται πάντοτε την 25η Οκτωβρίου κάθε έτους.
 Η συγκεκριμένη οδηγία δεν χρειάζεται την επεξήγηση από κανένα επίπεδο Διοίκησης (Περιφέρεια ή Διεύθυνση Δ/θμιας). Για το λόγο αυτό τα σχολεία που συμπεριλαμβάνονται στην συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αυτά που λειτουργούν στους συγκεκριμένους Δήμους καθώς και όλα τα σχολεία που παίρνουν μαθητές από όλο το πρώην πολεοδομικό συγκρότημα.

 Στην περίπτωση αυτή συμπεριλαμβάνονται όλες οι σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης όπως:

 το 2ο και 22ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Θεσσαλονίκης ( πρώην σχολή Νηπιαγωγών- ΕΡΤ 3-Πράσινα Φανάρια), 33ο Δημοτικό σχολείο του Ασύλου του παιδιού
• τα Ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια του Νομού (Ανατόλια 1 και 2, Απόστολος Παύλος, Μαντουλίδης, Ελληνικό Κολλέγιο, Καλαμαρί, Βασιλειάδης, Αριστοτέλειο Κολλέγιο, κλπ)
• ΣΜΕΑΕ ΑΝ. Θες/νίκης (Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο, Δημόσιο Ειδ. Γυμν. – Λύκειο Κωφών, ΤΕΕ Ειδ. Αγ. Α και Β Βαθμίδας, 1ο ΕΕΕΕΚ Θες/νίκης, 1οΕΕΕΕΚ Θέρμης, 1οΕΕΕΕΚ Πανοράματος και 1οΕΕΕΕΚ  Πυλαίας)

Το τελετουργικό του τριημέρου είναι αρμοδιότητα «δυστυχώς» του συγκεντρωτικού κράτους των «Αθηνών» και μάλιστα του Υπουργείου Εσωτερικών.

 Παρ’ όλα αυτά με  προφορική εντολή της Διεύθυνσης Δ.Ε. τα σχολεία ειδικής αγωγής μετά από χρόνια έκαναν την γιορτή της σημαίας την 27η Οκτωβρίου 2011με τις εξής παρενέργειες:

Α) Για μία ώρα στο σχολείο μετακινήθηκαν ένα μέρος των  μαθητών ( διότι οι Γονείς των μαθητών που φοιτούν σε ΣΜΕΑΕ όταν δεν λειτουργούν για πλήρες ημερήσιο ωράριο προτιμούν να κρατήσουν υπό τη φροντίδα τους τα παιδιά τους),

Β) Το ημερήσιο κόστος της μετακίνησης όλων των μαθητών προς και από τις ΣΜΕΑΕ πλησιάζει τα 3800 Ευρώ.

Και ρωτάμε; Ποιος ευθύνεται για τον μη συντονισμό της Διοίκησης;

                      Ποιος θα πληρώσει το κόστος των 3800 Ευρώ της μετακίνησης;

Μήπως υπάρχουν άλλες περισσότερο επιτακτικές ανάγκες για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Διεύθυνσης όπως το φωτοτυπικό χαρτί και ο γραφίτης που λείπουν παντελώς, ελλείψει χρημάτων;  



  Τα ΔΣ των ΔΑΚΕ  των  ΕΛΜΕ ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου