Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ ζητά εκλογές

«Οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πλέον κατάλληλη λύση για την Ελλάδα στην τρέχουσα κατάσταση», εκτιμά σήμερα ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντολ, δικαιώνοντας με αυτό τον τρόπο το αίτημα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αντώνη Σαμαρά, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.Ο κος Ντόλ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το γεγονός ότι η απόφαση του κ. Παπανδρέου για το θέμα του δημοψηφίσματος δεν πάρθηκε κατόπιν συνεννόησης με τους εταίρους του και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και ξεκαθαρίζει πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος, αλλά απαιτεί σεβασμό και αίσθημα ευθύνης.

Υπενθυμίζει του όρους του άρθρου 4 της Συνθήκης για την Ε.Ε.

«Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Οκτωβρίου, ούτε την σταθερότητα του ευρώ», τονίζει μάλιστα το στέλεχος του Ε.Λ.Κ. στους κόλπους του οποίου ανήκει η αξιωματική αντιπολίτευση, που υπενθυμίζοντας τους όρους του άρθρου 4 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως τα κράτη μέλη διευκολύνουν την Ένωση στην εκπλήρωση της αποστολής της και απέχουν από τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου ικανού να θέσει σε κίνδυνο την πραγματοποίηση των στόχων της Ένωσης , ζήτησε από την χώρα μας να σεβαστεί τόσο το πνεύμα, όσο και τους όρους του άρθρου.

«Οι χειρότεροι εχθροί του ευρώ την τρέχουσα περίοδο είναι η αμφιβολία και η αβεβαιότητα», σημειώνει σε άλλο σημείο το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ευρωβουλευτής, γεγονός που δείχνει ταύτιση των θέσεων του ΕΛΚ με τη ΝΔ.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου