Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αδικημένος από την … διαπλοκή το παίζει τώρα ο ΓΑΠ


Έχουμε την εντύπωση ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι αδικημένος, παρεξηγημένος και άτυχος. Διότι όλοι εμείς φαίνεται ότι δεν μπορούμε να τον καταλάβουμε, να μπούμε στο μυαλό του και να το χαρτογραφήσουμε.
Μιλώντας στη Βουλή μόνο που δεν μας μάλωσε που δεν καταλάβαμε το μεγαλείο της ιδέας του για το δημοψήφισμα. «Το δημοψήφισμα ποτέ δεν ακύρωσε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής όπως έλεγαν διάφορα κέντρα, αντίθετα η απόφαση του λαού θα ήταν αυτή που θα επικύρωνε ή θα ακύρωνε. Ακούσαμε τα παράδοξα ότι εγώ αμφισβήτησα την συμφωνία της 26ης και μάλιστα το έλεγαν όσοι την αμφισβητούσαν έως τότε», είπε, μεταξύ άλλων

Εκτός τόπου και χρόνου δηλαδή. Διότι εκτός από τον ίδιο και δύο – τρία παπανδρεϊκά ντελίβερι μπόις κανείς άλλος δεν κατάλαβε το νόημα της κίνησής του. Φανταζόμαστε ούτε κι ο ίδιος.
Έτσι όπως πάει, πάντως, θα μας κατηγορήσει και για το ότι δεν καταλάβαμε τη μεγάλη του ιδέα για τα λεφτά που υπάρχουν.
Κατά τα άλλα ήταν εμφανής η  αγωνιώδης προσπάθεια του πρώην Πρωθυπουργού να πείσει για την ορθότητα της πολιτικής του. Και μπορεί ένα μέρος των βουλευτών του να τον χειροκρότησε, αλλά έμοιαζε περισσότερο με «κατευόδιο» παρά με παρότρυνση να συνεχίσει. Ο ίδιος, εμφανώς καταβεβλημένος έψαξε να βρει δικαιολογίες για την πτώση του. Και την βρήκε στα κατεστημένα και τα ΜΜΕ στα οποία και επέρριψε την ευθύνη. «Το δημοψήφισμα φόβισε πολλά κατεστημένα και εντός και εκτός  Ελλάδας
Κατά την ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου έθεσε θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου λέγοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προωθήσει και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα ακόμα και μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που έχει».
Έκανε επίσης λόγο και για κρίσιμα εθνικά θέματα που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες λέγοντας «Η τοποθέτηση δύο στελεχών  της ΝΔ σε δυο υπουργεία ευθύνης δείχνει την ειλικρινή πρόθεση συνεργασίας στα εθνικά ζητήματα.  Οι δυο πλευρές να κατανοήσουμε ότι πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με τους γείτονες».
Ειδικότερα για το θέμα των Σκοπίων ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε πως « Είναι ευκαιρία αυτή η κυβέρνηση να παρει πρωτοβουλίες για την επίλυσή του… Ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων». 

Η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην επιστολή εγγυήσεων που ζητούν οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ από τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας «εκβιαστές που δεν υποχωρούν». Σχολιάζοντας την κυβέρνηση συνεργασίας, είπε ότι έγινε για φρενάρει το λαϊκό κίνημα και κατηγόρησε το ΛΑΟΣ ότι θα κάνει «τη βρόμικη δουλειά» για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. «Και ο Μεταξάς και ο Μουσολίνι κοινοβουλευτικά ξεκίνησαν» είπε…

«Τι ακριβώς ζητά η κυβέρνηση σας από τον ελληνικό λαό να αυτοκτονήσει για μία συμφωνία που έχει γίνει κουρελόχαρτο. Πολύ φοβάμαι ότι σκοπίμως αποφύγατε να μιλήσετε με ειλικρίνεια για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας καταγγέλλοντας παράλληλα τον «νοσταλγό του Μεταξά Μ. Βορίδη» προτρέποντάς τον «αλλού να παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας». Και κατέληξε λέγοντας: «Ένας νέος συνασπισμός εξουσίας θα αναλάβει σύντομα αυτή τη χώρα και δεν θα αναγνωρίσουμε καμία συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου