Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Επιχείρηση διασυρμού των δελφίνων έβαλε σε εφαρμογή ο Παπανδρέου



Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η συζήτηση για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου, που τις προηγούμενες ημέρες, υποτίθεται, τελούσε υπό παραίτηση, να ενεργοποιεί τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του κόμματος υπέρ της δημιουργίας κλίματος για την παραμονή του στην ηγεσία και με προφανή επιδίωξη τη σταδιακή εξουδετέρωση των εν δυνάμει διαδόχων του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι εμπιστευτικές συνεννοήσεις που έχει κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου τόσο με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη όσο και με άλλα κοινοβουλευτικά πρόσωπα, τα οποία προσφέρονται να συμβάλουν ποικιλοτρόπως στη δαιμονοποίηση ή και στον διασυρμό των δελφίνων του κόμματος.

Ηδη από χθες με υπαινιγμούς και δηλώσεις στελεχών που έχουν αναφορά στον παπανδρεϊκό πυρήνα οι εν δυνάμει διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος υπέστησαν τις πρώτες επιθέσεις, καθώς ο Α. Κακλαμάνης έκανε λόγο για «φελλούς», αλλά και για «ματαιόδοξους», η Α. Νταλάρα για «μικρόνοες», ο Δ. Κρεμαστινός για «ανύπαρκτους». Στο ίδιο στρατηγικό πλαίσιο εικάζεται ότι εντάσσονται και οι παρασκηνιακές πρωτοβουλίες παπανδρεϊκών βουλευτών, που τις τελευταίες ώρες απειλούν να δώσουν στη δημοσιότητα κείμενο, στο οποίο θα περιγράφουν ως «ακατάλληλους» τους κορυφαίους να συζητούν με τον Γιώργο Παπανδρέου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία.

Πρωτίστως η αντεπίθεση των παπανδρεϊκών έχει ως κεντρικό αποδέκτη την «τρόικα εσωτερικού», δηλαδή τους Ανδρέα Λοβέρδο, Αννα Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση, που φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί τι τους περιμένει τις επόμενες ημέρες και γι' αυτό κινούνται προσεκτικά για να μη δώσουν αφορμές. «Κάθε πράγμα στον καιρό του και με βάση το εθνικό συμφέρον» ήταν το σχόλιο της Αννας Διαμαντοπούλου, ενώ και ο Ανδρέας Λοβέρδος με δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 υποβάθμισε τη συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας λάθος να κινηθούν «τώρα οι σχετικές διαδικασίες».

Χθες ο Γιώργος Παπανδρέου είχε διαδοχικές συναντήσεις στην Ιπποκράτους με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, τον γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Εξαρχο, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα και τον γενικό διευθυντή Ροβέρτο Σπυρόπουλο.


Γιώργος Κατσίγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου