Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αγαπητή κυρία Μέρκελ...

Σπύρος Παπαγιάννης
Χαίρετε αξιότιμη κυρία.
Δεν με ξέρετε και δεν ξέρετε τίποτε άλλο για μένα παρά ότι αποτελώ έναν από τους χαζούληδες της μικρής Ελλάδας που μετατρέψατε σε αγελαδίτσες του φιλόπτωχου ταμείου σας.
Αφού μας υποσχεθήκατε ένα κοινό εν δημοκρατία Ευρωπαϊκό μέλλον, δημοκρατία τόσο για τους πολίτες, όσο και για τα συλλογικά κοινοτικά
όργανα και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής ασφάλειας, ξυπνήσαμε ένα πρωΐ και μάθαμεότι δεν είμαστε πια ισότιμοι συμπολίτες σας, μα υπόδουλοι, που σας χρωστούμε τα σπίτια μας και το ηλεκτρικό μας ρεύμα, το εισόδημά μας, τον μισθό μας ἤ την σύνταξη μας, το δικαίωμά μας στην εργασία, τα νοσοκομεία μας και τα φάρμακά μας.
Μάθαμε ακόμα ότι δεν δικαιούμαστε άλλο να αποφασίζουμε, ούτε για την προσωπική μας ζωή, ούτε για την συλλογική, την κοινωνική και πολιτική του τόπου μας γενικότερα, μα πρέπει να κάνουμε από εδώ και εμπρός ότι μας λέτε εσείς, για τα επόμενα σαράντα χρόνια, μέχρι να ξεχρεωθούμε ἤ μάλλον για πάντα, γιατί όπως εσείς μας χρεώσατε, κι’ εσείς θα μας διοικείτε εφεξής, δεν θα μας αφήσετε να ξεχρεωθούμε ποτέ.

Έτσι απλά λοιπόν ΄γίναν όλα; μας βρήκατε επαίτες στο πεζοδρόμιο και μας περιμαζέψατε στο ορφανοτροφείο σας ἤ το πτωχοκομείο σας και θέλετε τώρα να μας καταστήσετε για ένα κομμάτι ψωμί, δουλικά, όχι ισότιμους άλλο με σας, τα αφεντικά, όπως μας υποσχόσασταν ως τώρα, μα με τις στρατιές των ανέργων και λαθρομεταναστών που εισάγετε κατά καιρούς προς εργατική εκμετάλλευση;
Με αυτούς λοιπόν θα είμαστε ισότιμοι; Φιλοξενούμενοι στην χώρα μας που θα την κάνετε αγνώριστη, προαύλιο απλώς του αρχοντικού σας;
Μας ξεγελάσατε δηλαδή, σαν κάτι κυρίες της καλής κοινωνίας που περιμάζευαν στα σπίτια τους κάτι κοριτσάκια ορφανά της επαρχίας, για να τα μεγαλώσουν δήθεν σαν παιδιά τους και από την πρώτη στιγμή τους δίναν ξύλο, σκούπα και φαράσι;

Κι αν δεν είναι αυτό απάτη, τι είναι αξιότιμη κυρία του Γερμανικού Κολωνακίου; Ξεχάσατε τον πόλεμο, που ακόμη μας χρωστάτε τα σπασμένα της τελευταίας σας επιδρομής στον τόπο μας και έρχεστε ξεδιάντροπα να αγοράστε από τους ξεδιάντροπους μαυραγορίτες και κερδοσκόπους της πολιτικής μας ζωής, το εθνικό μας μέλλον;
Μας πουλήσατε δημοκρατία και το χάψαμε. Και μας κάνατε επί χούντας, τους συμπαραστάτες, που κοπτόσασταν δήθεν για τις ελευθερίες μας. Και μας πουλούσατε το παραμύθι πως κοντά σας θα εδραιώνονταν η δημοκρατία μας και θα εξασφαλίζονταν τα εθνικά μας σύνορα . Και την πολυβασανισμένη από εσάς τους δυτικούς, την εύθραυστη αυτή δημοκρατία μας, φροντίσατε έντεχνα να την μετατρέψετε σε κλεπτοκρατία, δωροδοκώντας ασύστολα τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας. Και τα εθνικά μας σύνορα αρνηθήκατε να τα εγγυηθείτε, υποχρεώνοντάς μας εκτός από τον ελεύθερο οικονομικό ανταγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ΄χουμε να αντιμετωπίσουμε και τον στρατιωτικό ανταγωνισμό της στρατοκρατικής Τουρκίας, για να’ χετε να κερδίζετε από τους εξοντωτικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς μας.

Εσείς βέβαια από τον πόλεμο και μετά είχατε το προνόμιο να έχετε ελάχιστες στρατιωτικές δαπάνες και να κτίζετε την οικονομική σας παντοδυναμία πάνω στις πλάτες εκείνων που σας νίκησαν στην τελευταία ανεπιτυχή προσπάθειά σας να επικυριαρχήσετε με την βία στον κόσμο. Μπορούσατε όμως να παράγετε όπλα και να τα πουλάτε, υπερτιμημένα μάλιστα, σε μας τα ψώνια του Ρούπελ, με την ασθενή μνήμη, που χάψαμε το παραμύθι πως χωρίς την θέλησή σας είχατε κάνει όσα είχατε κάνει τότε που μας πολεμούσατε, αφιονισμένοι και υπνωτισμένοι ταυτόχρονα σαν ρομποτάκια, γιατί ποτέ στην κουλτούρα σας δεν υπήρχε η αντίθετη άποψη και δεν το συνηθίζατε να μπαίνετε στην θέση του άλλου και να βλέπετε με τα μάτια του άλλου.
Και μεις μεγαλόψυχοι είπαμε περασμένα, ξεχασμένα και διηρημένοι πια σε δεξιούς και αριστερούς, είδαμε σε σας τους δεξιούς και αριστερούς φίλους του ο καθένας μας και δεν σας βάλαμε το πιστόλι στον κρόταφο να μας αποζημιώσετε, τόσο για τα εγκλήματά σας, όσο και για τα δανεικά σας και σας δώσαμε απεριόριστη πίστωση χρόνου για να αναλάβετε οικονομικά και να γίνει αυτό όταν ενωθείτε κάποτε σαν έθνος και κράτος.
Και όταν ωρίμασαν οι συνθήκες για την ένωσή σας, από τους πρώτους προστρέξαμε να συνυπογράψουμε την επανασύσταση του κράτους σας, παρά τους πιθανούς κινδύνους που θα εγκυμονούσε αυτό για την υπόλοιπη Ευρώπη, χωρίς και πάλι να απαιτήσουμε την αποπληρωμή των όσων μας χρωστούσατε, γιατί αυτό φάνταζε στα μάτια μας μικρόψυχο. Κι’ εσείς το εξελάβατε αυτό και πάλι σαν βλακεία και αδυναμία και από θέση ισχύος πια, θα κωφεύατε σε κάθε περί αυτού συζήτηση, λαδώνοντας και μολύνοντας ηθικά τους Έλληνες ομοτράπεζούς σας για να τους νιώθετε μειονεκτικούς απέναντί σας, να σέρνονται ταπεινωμένοι, σαν μικροϋπάλληλοι πίσω σας..

Συνεχίσατε λοιπόν να παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο στο θέμα της στρατιωτικής ανασφάλειας της χώρας μας και να της υπαγορεύετε οικονομικές πολιτικές, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σας, χωρίς να αναρωτιέστε για το πως θα μπορούσε να συγκλίνει με την δική σας ανεπτυγμένη πια οικονομία, η δική μας η μικρή, που πάντα ήτανε και είναι επί ποδός πολέμου. Όταν οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί νίκησαν την Σοβιετική Ένωση, δεν θα νικούσαν άραγε εμάς; Κι’ εσείς το ξέρατε αυτό και απλώς ποτίζατε το πρόβλημα και περιμένατε. Κι όταν μας εντάξατε ακόμη στο κοινό σας Ευρωπαϊκό νόμισμα κι είχατε υποχρέωση από το καταστατικό του να επιβλέπετε τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας μας, για να μην υπερβεί την οροφή του 60 τα εκατό του ΑΕΠ, κάνατε πάλι τα στραβά μάτια. Κι αν μας δάνειζαν τόσο εύκολα κυρά Μέρκελ οι αγορές, την στιγμή που η οικονομία μας συνεχώς βούλιαζε, μετά την παράδοσή της εγχώριας αγοράς μας άνευ όρων στην βιομηχανική σας ανωτερότητα, ήταν γιατί και αυτές είχαν την ψευδαίσθηση πως διά του ενιαίου νομίσματός μας, ήμασταν ισότιμοι μεταξύ μας εταίροι και όχι απλώς δούλοι κι’ αφεντικά.
Τους ξεγελάσατε κι’ αυτούς λοιπόν ταυτόχρονα, βλέποντάς μας να τραβούμε προς τον γκρεμό κι αφήνοντάς τους να μας δανείζουνε, προσμένοντας σαν τους γύπες εύκολο μετά φαγοπότι. Κι όχι μόνο παθητικά ανεχθήκατε αυτήν την πορεία μας προς την καταστροφή και την παράδοση της οικονομίας μας, παράλληλα με την αποβιομηχάνισή της στην κατανάλωση, που ευνοούνταν από τον εύκολο δανεισμό, μα την επιταχύνετε ταυτόχρονα , υποχρεώνοντας τους πολίτες σας σε πρόωρη οικονομική λιτότητα, που αναπόφευκτα απεστράγγισε τις οικονομίες της νότιας Ευρώπης από οποιαδήποτε οικονομική εκροή από τον πλούσιο Ευρωπαϊκό βορρά.

Μπράβο κυρία μου λοιπόν, τους έπιασες όλους στον ύπνο, σαν τον τσιγκούνη που καλεί τους φίλους του σε τραπέζι και συνεννοημένος με τον εστιάτορα, τους παίρνει στο τέλος και τα εσώρουχα ακόμη. Πές μας τώρα ποιο είναι το μερτικό σου από αυτήν την υπόθεση;
Κι’ όταν τέλος αυτός ο απροσδιόριστος ως προς την εθνική του συνείδηση, τα πολιτικά του πιστεύω, μα και τις μακροπρόθεσμες προσωπικές πολιτικές και οικονομικές του επιδιώξεις, ανεκδιήγητος πρωθυπουργός μας, τορπίλισε την Ελληνική οικονομία και το κοινό Ευρωπαϊκό μας νόμισμα, αυτοπυροβολούμενος και αυτοστοχοποιούμενος με τις αστόχαστες υπερφίαλες δηλώσεις και εξομολογήσεις του, τι έκανες για να προστατεύσεις, σα μαμά Μέρκελ που το παίζεις, τον λαό σου, γιατί και μας σαν λαό σου έπρεπε να μας βλέπεις, κομμάτι του ευρύτερου ευρωπαϊκού λαού σου, μα και το ίδιο σου το νόμισμα;
Τι έκανες πέρα από το να λές πως δεν υπάρχει ενιαία Ευρώπη κι ότι άλλο είναι η Γερμανία και άλλο η Ελλάδα και ότι οι Έλληνες είναι κλέφτες και ψεύτες, σαν τους ηγέτες τους που εσύ τους διέφθειρες, για να σου παραδώσουν τους συμπολίτες τους μια μέρα πακέτο, δεμένους χειροπόδαρα στην δημοκρατική δικτατορία σου; Κι αφού διέλυσες παρέα με τον αμερικανόφρονα πρωθυπουργό μας τις ψευδαισθήσεις των αγορών για την Ενιαία Ευρώπη, άρχισες επωφελούμενη από τον εύκολο δανεισμό σου, χάρις στα πλεονάσματα που σου εξασφάλισε ο κοινός μας συνεταιρισμός με ένα τις εκατό, να μας δανείζεις με πέντε και σαν εγγύηση για αυτή σου την με το αζημίωτο οικονομική αλληλεγγύη, προς τις δικές σου δανείστριες τράπεζες περισσότερο, παρά προς εμάς, να θέλεις να μας πάρεις και την χώρα, νύχτα, από τους ίδιους τους εκμαυλισμένους από εσένα , απάτριδες κοινοβουλευτικούς μας ηγετίσκους, προτού προλάβουμε να αντιδράσουμε και να εκλέξουμε νέους, απειλώντας μ’ αυτούς και μας μαζί, πως αν δεν συναινέσουμε, θα μας αφήσεις, μετά τον διεθνή οικονομικό αποκλεισμό μας να πεθάνουμε της πείνας.
Μπράβο κυρά μου

Και είναι σίγουρο πως έχεις έτοιμο το σχέδιο, την κατάλληλη στιγμή να δραπετεύσεις στο Μάρκο, καθώς με την μεθοδικότητά σου έχεις από δέκα σχέδια έτοιμα για κάθε περίπτωση και με την Ευρωπαϊκή υπευθυνότητα που σε διακρίνει, είσαι έτοιμη να τους αφήσεις όλους, μετά την κατάρρευση της διεθνούς οικονομικής πίστης προς το κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμα, σαν χρειασθεί, στα κρύα του λουτρού και να γενείς η αδιαμφισβήτητη πολιτική ηγέτιδα δύναμη της πτωχευμένης Ευρώπης.
Μπράβο Γερμανίδα μου, Γερμανία ύμπερ άλλες για άλλη μια φορά, ἤ ποιός ξέρει, ίσως να’ σαι ακόμη και σύ, παιδάκι του δολλαρίου τελικά, σαν τον δικό μας ψευτοπρωθυπουργό, τον ιπτάμενο αυτόν Ολλανδό της πολιτικής, που κανείς δεν ξέρει που στοχεύει και που αποσκοπεί κι’ όταν μιλά κι’ όταν κοιτά, κοιτά λοξά, στις καραμπόλες καθώς είναι εξησκημένος και στο μπόουλιγκ και με μια μπαλιά του γκρέμισε όλη την Ευρώπη ,την αχυρένια.

Μπράβο λοιπόν κυρά μου, αλλά σε πήραμε χαμπάρι και σου υποσχόμεθα να αγωνισθούμε για να σε στείλουμε κάποια μέρα στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για αυτήν την δόλια πτώχευσή μας, την διάλυση του Ευρώ, τους πολιτικοοικονομικούς εκβιασμούς σου και την καταπάτηση της δημοκρατίας μας, του συντάγματός μας, της εθνικής μας κυριαρχίας και των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων.
Ραντεβού στην Χάγη λοιπόν και στην ιστορία. Και κάτι ακόμα, κοντά στα νέα σου εγκλήματα, θα ζητήσουμε να εκδικαστούν και τα παλαιά, κι εκείνα τα φέσια τα προπολεμικά που κάνεις πως δεν τα θυμάσαι. Κι αυτό είναι εθνική μας υπόσχεση, καθώς αυτό φοβάσαι και γι’ αυτό επιδιώκεις την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας. Θα βγάλουμε λοιπόν τα τσιμπούρια από πάνω μας και θα βρούμε κάποιο Ξενοφώντα να ηγηθεί του ακέφαλου έθνους μας για να βρεί ο λαός την ψυχή του, που πρώτα αυτήν κλέψατε, πριν του κλέψετε την χώρα.
Και στο Θεϊκό δικαστήριο έχεις καταδικαστεί ήδη κυρά Μέρκελ και η Θεία δίκη θα πέσει πάνω σου γι’ αυτό το νέο σου έγκλημα επάνω σους Έλληνες, μα και την Ευρώπη γενικότερα, που εμείς που την γεννήσαμε και την ονοματίσαμε δεν μπορούμε να την αφήσουμε να γίνει υπηρέτριά σου..

Μπορεί η Γερμανία να βρήκε στον νεοφιλελευθερισμό το καπάκι που γύρευε για να καπελώσει ειρηνικά τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, την δημοκρατία και τους εργαζόμενους, ακόμα και της ίδιας της χώρας και να μετατρέψει τον κοινό μας Ευρωπαϊκό πολιτισμό σε δούρειο ίππο του κεφαλαίου, κάτω από το αυτιστικό υπερσυγκεντρωτικό της πνεύμα, ο Ελληνισμός όμως θα προασπισθεί το ανθρώπινο μέτρο του και όταν επιτέλους θα βρεί τον εαυτό του, τότε θα ξυπνήσουν όλοι από τον ύπνο τους. Καλά έκανες λοιπόν και κτύπησες την πόρτα μας πρώτα. Γιατί ήξερες πως εδώ είναι οι πνευματικές Θερμοπύλες και αυτές θέλεις πριν απ’ όλα να διαβείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου