Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δεν θέλουν “να παραδώσουν την κυβέρνηση στους τραπεζίτες”

Ενώ όλοι αναμένουν από ώρα σε ώρα την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, μαίνονται στο ΠΑΣΟΚ οι συγκρούσεις σε επίπεδο κορυφής για το πρόσωπο.
“Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους τραπεζίτες” ακούστηκε πριν από λίγο σε συζήτηση κορυφαίων στελεχών.
Οι βολές αφορούν τον κ. Παπαδήμο, και δεν είναι άσχετη η επίθεση που έκανε το απόγευμα στον «Σκάι» και τα φιλομνημονιακά μέσα ενημέρωσης που επιδιώκουν την κυβέρνηση συνεργασίας ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του με τον ΓΑΠ και τον Βενιζέλο, που προκάλεσαν ερωτήματα, καθώς όλοι θυμούνται ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει με την κυβέρνηση τεχνοκρατών, επιμένοντας ότι οι πολιτικοί πρέπει να κυβερνούν.
Τον Κακλαμάνη χαρακτήρισε «ζόμπι» ο Πορτοσάλτε του «Σκάι» και ο πρ. πρόεδρος της Βουλής, φεύγοντας από το γραφείο του, απάντησε ότι «θα θάψω πολλούς» και επιτέθηκε στα «αφεντικά» των δημοσιογράφων που θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα.
Επί της ουσίας το ερώτημα είναι γιατί διέκοψε ο ΓΑΠ το Υπουργικό Συμβούλιο και πήγε στο γραφείο του και τι συζητούσαν επί μία ώρα (μετά το Υπουργικό) ο Βενιζέλος με τον Κακλαμάνη.
Δηκτική, ωστόσο, ήταν η απάντηση του όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια και τις φήμες που κυκλοφορούν ότι μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση σε περίπτωση που υπάρχει ναυάγιο στη συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.
«Τι είμαι εγώ; Εξωφυλαρούχα;», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν με σκέφτονται στο κέντρο. Εγώ, όπως πολύ καλά ξέρετε, είμαι απέναντι στα συμφέροντα».
Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «ο τόπος έχει ανάγκη κυβερνήσεις και όχι αντιπολίτευση και μπάχαλο», προσθέτοντας ότι οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν.
«Πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι. Πρέπει και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να είναι ενωμένοι. Δεν ωφελεί τη χώρα αυτή την ώρα ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου