Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση συνεργασίας με Παπαδήμο θέλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο, ανέφεραν πηγές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Reuters.
Εν τω μεταξύ, η στενή συνεργάτις του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη δήλωσε στο Reuters ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί και δεν σκοπεύει να το κάνει.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες Υπουργοί και Βουλευτές θα υποχρεώσουν τον Παπανδρέου να καταθέσει την εντολή που είχε λάβει στον Κάρολο Παπούλια και ο Πρόεδρος να ανοίξει τις διαδικασίες για τις διερευνητικές εντολές προκειμένου (αρχικά) να εξευρεθεί λύση διακυβέρνησης με σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας». Διαφορετικά θα οδηγηθούμε στις κάλπες τον Δεκέμβριο.

Όπως όλα δείχνουν, δεν έχει καμία σημασία πια τόσο η συζήτηση όσο και η ψηφοφορία για να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ διαμηνύουν οι βουλευτές και ζητούν (Δ. Λιντζέρης ) από τον Παπανδρέου  «να δρομολογήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τις καταστατικές αρχές του Κινήματος για ομαλές πολιτικές εξελίξεις». Δηλαδή, του ζητά να παραιτηθεί.
Η μόνη βέβαια περίπτωση να σταματήσει η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης είναι μόνο μία. Να πάει ο Παπανδρέου στον Πρόεδρο και να του καταθέσει την εντολή.
Μέτωπο το “τριών” με … Μόσιαλο
Συνάντηση είχαν νωρίτερα οι υπουργοί Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, στην οποία προστέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.  Η επονομαζόμενη “τρόικα” της κυβέρνησης φάινεται ότι σχημάτισε ενιαίο μέτωπο με τον κ. Μόσιαλο, με στόχο να αποφασιστεί, σε πρώτη φάση, ενιαία στάση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκείμενου να ξεκαθαρίσουν κυρίως την «κατάσταση» που δημιούργησε ο Γ. Παπανδρέου ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου με την πρότασή του για δημοψήφισμα, ζητούσαν από το πρωί  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποχρεώνοντας τον Μιχάλη Καχριμάκη να μαζεύει  υπογραφές.
Από το πρωί είναι στο εντευκτήριο της Βουλής και συγκεντρώνει τις υπογραφές, αν και κάποιοι εκτιμούν πως μια κοινοβουλευτική ομάδα αυτή την ώρα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διάσπαση το ΠΑΣΟΚ. «θα βγουν μαχαίρια», «θα σφαγούμε» έλεγαν κάποιοι από τους βουλευτές ενώ οι ψυχραιμότεροι δήλωναν πως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις πολιτικές μας ευθύνες και να δώσουμε καθαρές λύσεις.
Οι πρώτες αντιδράσεις καταγράφονται στην κεντρική ανάρτηση μας.
Εδώ θα καταγράφουμε τις εξελίξεις χρονολογικά, επειδή όπως αντλαμβάνεσθε θα γίνει της …κ. Πόπης
- Ο Οδυσσέας Βουδούρης: ζήτησε στη Βουλή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και έκανε έκκληση σε Σαμαρά, Τσίπρα, Παπαρήγα, Καρατζαφέρη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συνάντηση πολιτικών αρχηγών
- Ο Δημήτρης Λιντζέρης είπε ότι ο ΓΑΠ «πλέον συνιστά παρελθόν» και κάλεσε τον Παπανδρέου «να δρομολογήσει τις διαδικασίες» για «ομαλές πολιτικές εξελίξεις».
- Ο υπουργός Άμυνας Πάνος  Μπεγλίτης είναι ο μόνος από τους υπουργούς που δήλωσε μέχρι τώρα στήριξη στην πρωθυπουργική επιλογή για δημοψήφισμα. «Τάχθηκα υπέρ του δημοψηφίσματος παρότι είχα εκφράσει επιμέρους προβληματισμούς για τη διαδικασία και το περιεχόμενό της γιατί θεωρώ ότι ως δημοκρατική διαδικασία μπορεί να αποσυμπιέσει το πολιτικό κλίμα» δήλωσε.
Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΛΕΙΣΕΙ
Κ. Καρτάλης: Το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίσω με τη συνείδησή μου και όχι με την κομματική πειθαρχία, δεν θα το απεμπολήσω ποτέ, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, επικρίνοντας έντονα την απόφαση του Πρωθυπουργού για το επίμαχο δημοψήφισμα.
Απ. Κακλαμάνης: Πάνω απ’ όλα καταλλαγή, για να μην αλληλοσφαγούμε, συνέστησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. Δύο λέξεις έχω στο μυαλό μου, είπε, καταλλαγή και πατρίδα, την οποία δεν ακούω ούτε βλέπω να γράφεται συχνά τις τελευταίες μέρες.
Τ. Χυτήρης: Συγκυβέρνηση με τα άλλα κόμματα με δέσμευση να περάσει η δανειακή σύμβαση και να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου και στη συνέχεια εκλογές, προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης.«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ευθύνη από όλους και πρώτα από όλους από τον πρωθυπουργό», τόνισε ο κ. Χυτήρης.
Δ Κρεμαστινός : Θέμα αξιοπιστίας του Πρωθυπουργού έθεσε, μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός και ταυτόχρονα πρότεινε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που όπως είπε, «δεν έχουν κυβερνήσει και δεν έχουν εξαρτήσεις».
Ο κ. Κρεμαστινός απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να ζητήσει άμεσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «για να διακηρύξουν ότι δεν υφίσταται θέμα δημοψηφίσματος».
Χρ. Μαγκούφης: «Αυτή την ώρα αποτελεί εθνική ευθύνη η στήριξη του πρωθυπουργού», δήλωσε, προσερχόμενος στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. !!!!! Ο κ. Μαγκούφης συνέστησε υπευθυνότητα, σύνεση και ενότητα της πατρίδας και του Κινήματος τασσόμενος υπέρ της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος (είναι ο βουλευτής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην παρέλαση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου