Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή (με ύφος... Μάρθας Βούρτση) από τον «λαγό» του ΛΑΟΣ



Και κλάμα ο... λαγός, θα μπορούσε να πει κάποιος διαβάζοντας το πρώτο μέρος της «ανοιχτής επιστολής» που κοινοποίησε στις δάνειες δυνάμεις μέσω της κομματικής εφημερίδας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Και αυτό γιατί, έπειτα από μια δακρύβρεχτη εισαγωγή, ο κ. Καρατζαφέρης προχώρησε στο διά ταύτα δεσμευόμενος για όλα. Η διχασμένη και καιροσκοπική συμπεριφορά του αποτυπώνεται ανάγλυφα στον τίτλο της επιστολής του που αναφέρει:
«Παράτολμο το “Οχι” στο “Ναι” - Ριψοκίνδυνο το “Ναι” στο “Οχι”». Ο στόχος, προφανής. Να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους του κάνοντας δήθεν αντίσταση, μια και είναι γνωστό τοις πάσι ότι ήταν από τους στυλοβάτες με κάθε τρόπο της μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με φράσεις του τύπου «δεν είναι φυσικά η ώρα, εν μέσω της οδυνηρής κρίσεως που διαπερνά την οικονομική, κοινωνική, θεσμική, πολιτιστική ζωή του τόπου, για επιμερισμό ευθυνών ανάμεσα σε εκείνους που υπήρξαν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εθνικού κατήφορου. Θα έλθει η ώρα τους, τώρα προέχει η σωτηρία της Πατρίδος», και με άλλους λεκτικούς ακροβατισμούς και ευφυολογήματα, καταλήγει στο διά ταύτα της υποταγής του στα κελεύσματα των δανειστών μας. Λέει συγκεκριμένα ο μετρ της κολοτούμπας: «Διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου επιβεβαιώνει τη στήριξη του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής και προσυπογράφει τις πολιτικές της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου... Εξυπακούεται ότι ο ΛΑΟΣ θα στηρίξει μέχρι ολοκληρώσεως του έργου της την κυβέρνηση Παπαδήμου». Και ενώ παίζει συνεχώς με το θέμα των εκλογών, στην επιστολή του μιλά για τη...19η Φεβρουαρίου. Καρατζαφέρης γαρ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου