Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο κόσμος θέλει απαντήσεις


Σε προχθεσινή μου ανάρτηση αναφερόμενος σε πρώτο πρόσωπο στον κ.Σαμαρά, έλεγα ότι είναι η μόνη μας ελπίδα. Το ίδιο εξακολουθώ να πιστεύω.
Κουβεντιάζοντας με πολλούς συνανθρώπους μας, που έχουν κουρελιαστεί κυριολεκτικά απ΄ την οικονομική λαίλαπα που έφερε το σοσιαλιστικό καθεστώς , έχουν κι αυτοί την ίδια άποψη για το Σαμαρά. Εκεί στηρίζουν τις τελευταίες τους ελπίδες. Ανήκουν δε σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Όμως τον τελευταίο καιρό αρχίζουν και φαίνονται πολλές ενστάσεις. Και δεν ξέρω τι να τους απαντήσω. Βεβαίως δέχονται ότι ο  Σαμαράς  είναι έντιμος, καθαρός και πατριώτης πολιτικός. Το έδειξε η πορεία του. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα:
- Να οριοθετήσει ξεκάθαρα τον πολιτικό χώρο που βρίσκεται.
- Να διώξει τα ενοχικά σύνδρομα της δεξιάς.
- Να ξεκαθαρίσει μια για πάντα το κόμμα του από επιβλαβή τρωκτικά, κακούς συμβούλους και επίδοξους κουστουμαριζέ και βερμούδιους τύπους.

1ο. Οριοθέτηση του πολιτικού χώρου σημαίνει ξεκάθαρη ιδεολογική ραχοκοκκαλιά, με σαφές πρόγραμμα, εύληπτο και εφαρμόσιμο. Ο νεφελώδης «μεσαίος χώρος», (τι ήταν άραγε αυτό;) να εξαφανιστεί δια παντός! Η Ν.Δ. τα τελευταία τριάντα χρόνια πιθήκιζε, χωρίς τέχνη και επιτυχία, τα αμοραλιστικά κόλπα του Πασόκ. Καιρός είναι να επαναπροσδιοριστεί με ονοματεπώνυμο. Με ΠΟΠ και σφραγίδα. Το κοινωνικός φιλελευθερισμός ωραία ακούγεται, αλλά η θειά μου η Νίτσα για φαγητό των πλουσίων το πέρασε κάτι σαν αστακός λεμονάτος.
Χρειάζονται πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί, για να υποστηριχτεί μετά και να περάσει στον απλό κόσμο. Ξεκάθαρα πράγματα. Και όπως είπε ο κ. Σαμαράς  δεν χαρίζουμε τίποτα στην αριστερά. Ότι δηλαδή δε γινόταν μέχρι τώρα.
2ο.Να  διώξει  τα ενοχικά σύνδρομα και να απορρίψει βγαίνοντας στο λαό, το ασαφές και αστήρικτο  σύνθημα κατά της δεξιάς που μας ταλαιπωρεί εδώ και τόσα χρόνια. Ενοχές που τις φόρτωσαν έξυπνα οι σοσιαλοαριστεροί και μπόρεσαν  αν μετατρέψουν τον κάθε ύπουλο στόχο τους  σε προοδευτική επικίνδυνη μπαρούφα, χωρίς αντίσταση καμιά. Και εν πάσει περιπτώσει για ποια δεξιά μιλούν;
Η καινούρια λαϊκή πατριωτική δεξιά να  έχει ως πρώτιστο στόχο το ήθος, τη φύλαξη των θεσμών, που έχουν διαλυθεί και την προστασία των κατοίκων αυτού του τόπου. Φτάνει πια η εξαθλίωση οικονομική, κοινωνική, ηθική.
3ο. Να ξεκαθαρίσει με μιας το κόμμα του απ’ τους επίδοξους κουστουμαριζέ  παλιούς και νέους  παρατρεχάμενους  που ποτέ δε φόρεσαν στολή εργασίας. Δύσκολο πράγμα θα μου πείτε, ας μην τους ψηφίσει ο κόσμος. Σοβαρά; Πάλι το μπαλάκι στην κερκίδα; Μα ο κόσμος, ο λαός μας αυτό περιμένει. Και το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Εκτός και αν υπάρχουν κάποιες συμφωνίες που δε γνωρίζουμε. Βέβαια στην πολιτική δεν λέγονται όλα. Όμως πρέπει να ειπωθούν.
Και ο μικρόκοσμος που ζω και συναναστρέφομαι απεικονίζει το μακρόκοσμο που είναι έτοιμος να δώσει ή όχι την ψήφο του! Και τα ποσοστά είτε θα είναι απογοητευτικά, είτε ουρανομήκη!!!
Στο χέρι σας είναι!!! Και στο χέρι μας βεβαίως. Οπλίστε το!!!
danaos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου