Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συμφωνεί με τις κινήσεις Σαμαρά η πλειοψηφία


Υπέρ της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και να στείλει επιστολή προς τους δανειστές μας, τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως και οι γαλάζιοι ψηφοφόροι.
Όπως προκύπτει από την έρευνα της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», ποσοστό πάνω από 60% της κοινής γνώμης επιδοκιμάζει το «ναι» του προέδρου της ΝΔ στη στήριξη της μεταβατικής κυβέρνηση ενώ το 75% των ψηφοφόρων του κόμματος «χειροκροτούν» την πρωτοβουλία του να στείλει επιστολή προς τους «ισχυρούς» της Ευρώπης και του ΔΝΤ όπου ξεκαθαρίζει τις θέσεις του κόμματος και ανάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Συγκεκριμένα, το 63% των πολιτών χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει τη σημερινή κυβέρνηση και αντίστοιχα, την ίδια γνώμη, εκφράζει το 75% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Επίσης, το 62% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος να στείλει επιστολή προς τους δανειστές προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση, θέση με την οποία συμφωνεί και το 74% των γαλάζιων ψηφοφόρων.

Στην ίδια έρευνα, προκύπτει ότι το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί αδικαιολόγητη την απαίτηση των δανειστών για υπογεγραμμένη επιστολή δέσμευσης και από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση, άποψη που ασπάζεται και το 63% των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Ωστόσο, ο προβληματισμός, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, παραμένουν τα κύρια χαρακτηριστικά όσον αφορά την επόμενη μέρα της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Είναι ενδεικτικό, ότι η εκτίμηση της κοινής γνώμης για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης με τη σημερινή κυβέρνηση σε σύγκριση με την προηγούμενη είναι « ίδια» όπως απαντά το 43%, ενώ επιδείνωση βλέπει το 28,5% των ερωτηθέντων. Οι «αισιόδοξοι» πολίτες δεν ξεπερνούν το 20% οι οποίοι εκτιμούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αντίστοιχη είναι η εικόνα που υπάρχει στα εσωτερικά των κομμάτων, καθώς το 42% των ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ «βλέπουν» ότι δε θα υπάρχει καμία διαφορά στην πορεία της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Η δημοσκόπηση της Pulse αποτελεί σε κάθε περίπτωση μια μεγάλη δικαίωση για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έθεσε ως γνώμονα των αποφάσεών του το συμφέρον της χώρας. Τόσο στην περίπτωση της μεταβατικής κυβέρνησης όσο και στην επιστολή για την εκταμίευση της έκτης δόσης, όπως προκύπτει από την έρευνα, έπραξε το σωστό σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου