Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μετράνε (ήδη) αντίστροφα για εκλογές στη Ν.Δ.



«Και τώρα ας σηκώσουμε τα μανίκια και ας δουλέψουμε για τις εκλογές,, καθώς ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα». Αυτό είναι πλέον το σύνθημα που επικρατεί στη Συγγρού, μια και η «εργασιοθεραπεία» των στελεχών είναι προτιμότερη από την «εσωστρέφεια», που λίγο κόντεψε να γίνει μεταδοτικός ιός στο κτίριο της Συγγρού. Στο πλαίσιο αυτό έγινε την Τρίτη το βράδυ ευρεία σύσκεψη στη Συγγρού, παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου, του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη, του διευθυντή του
γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Γιώργου Μουρούτη, του γραμματέα Οργανωτικού Κώστα Ζωντανού και του γραμματέα Εκλογών της Ν.Δ. Επαμεινώνδα Λεκέα, με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών και των τομεαρχών του κόμματος, με αντικείμενο «τα επόμενα βήματα σε οργανωτικό επίπεδο με ορίζοντα τις εκλογές».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ύστερα από αρκετές δύσκολες εβδομάδες, που δοκιμάστηκαν συνοχές και ισορροπίες, έκλεισε ένα θέμα που ταλάνισε την Κεντροδεξιά και έχει πλέον τα χέρια του λυμένα για να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του.

Οπως έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, «εμείς ό,τι κλυδωνισμούς ήταν να περάσουμε τους περάσαμε και απορροφήσαμε τους κραδασμούς με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ».

Η κίνηση του προέδρου της Ν.Δ. (μετά το Βερολίνο το κείμενο της επιστολής χαιρετίστηκε ως θετική και από το ΔΝΤ), που ουσιαστικά από το πρώτο βήμα που ήταν η διαπραγμάτευση πέρασε στο δεύτερο που είναι η τροποποίηση των πολιτικών, καθώς και η «μη συμμόρφωσή του προς τις υποδείξεις», έδωσε την ευκαιρία σε μια σειρά από στελέχη, που μέχρι χθες διαφωνούσαν μεταξύ τους, να στηρίξει τις επιλογές της ηγεσίας, σημαίνοντας το πέρας των παραφωνιών.

Στα Σημεία Επικαιρότητας που εκδίδει η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

- Ο κ. Σαμαράς δεν προσυπέγραψε καμία κοινή επιστολή με τον κ. Παπανδρέου.
- Η μέχρι τώρα οικονομική πολιτική ήταν λάθος και γι’ αυτό απέτυχε.
- Η ανάγκη τροποποίησης της οικονομικής πολιτικής ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή διαφορετικών βιώσιμων εναλλακτικών πολιτικών.
- Και το κυριότερο, αίρονται τα όποια προσκόμματα για τη μη καταβολή της 6ης δόσης.

Οπως τόνισε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., η διαπραγμάτευση με τους εταίρους ήταν σαν μια παρτίδα σκάκι, από την οποία βγήκαν κερδισμένοι τόσο ο ίδιος σε πολιτικό επίπεδο όσο και η Ελλάδα.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ψευδές ότι υπάρχει συμβιβασμός. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχτηκε την υποταγή. Δεν έβαλε την υπογραφή του σε ένα κείμενο με πέντε υπογραφές».

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «η επιστολή είναι πράξη ευθύνης και υπερασπίζεται την εθνική αξιοπρέπεια», η ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου τόνισε ότι «ο κ. Σαμαράς έκανε το εθνικό του καθήκον», ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς διατήρησε το δικαίωμα της επαναδιαπραγμάτευσης».


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου