Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΝΔ: Πράξη ευθύνης η αναθεώρηση της εργασιακής εφεδρείας

Την αναθεώρηση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας ζητεί ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος, τονίζοντας ότι με τον τρόπο που εφαρμόζεται «καταδικάζει μια ολόκληρη γενιά στελεχών σε υποχρεωτικό παροπλισμό».
Όπως εκτιμά ο βουλευτής, η εργασιακή εφεδρεία μπορεί λογιστικά και αριθμητικά να μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ωστόσο «δεν συνεισφέρει, παρά ελάχιστα στη μείωση του σκέλους των δαπανών αφού οι αποζημιώσεις και – στη συνέχεια – οι συντάξεις θα συνεχίσουν να κρατούν τις δημόσιες δαπάνες υψηλά».

Το πιο κρίσιμο όμως, προσθέτει είναι ότι «με βίαιο τρόπο απομακρύνεται μια ολόκληρη σειρά υπαλλήλων, πολλοί από τους οποίους έχουν ανεκτίμητη εμπειρία, υψηλά προσόντα και είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί το κενό τους».
«Κανένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής κρίσης ελλείμματος και χρέους της χώρας μας δεν πρόκειται να πετύχει, αν δεν υποστηριχθεί από μια Διοίκηση λειτουργική και αποτελεσματική», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος, επισημαίνοντας ότι η αναθεώρησή της θα είναι «πράξη ευθύνης και λογικής».
Πηγή: antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου