Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο Λάκης Λαζόπουλος για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Το μισό ΠΑΣΟΚ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεργαστεί με το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ για το καλό της πατρίδας.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια αόρατη κυβέρνηση συνεργασίας, γελοιοποιώντας τους εαυτούς τους και χειροκροτώντας τον αυτοδοξαζόμενο πρωθυπουργό τους που παρέδιδε την εξουσία της καρέκλας του, στην αόρατη αυτή κυβέρνηση.
Ο κωλοτούμπας Καρατζαφέρης, η απελπισμένη Ντόρα, και ο καλός κύριος Κουβέλης της αριστεράς, φαίνονται πρόθυμοι να συμμετάσχουν, προκειμένου να ολοκληρώσει ο.....
Παπανδρέου τις κρυφές δεσμεύσεις του.
Όλοι αυτοί οι πολιτικοί της ύψιστης ανικανότητας κατανόησης των κοινωνικών αιτιών της εξέγερσης, μετατρέπονται σε αποστάτες από την κοινή λογική.
Αντί να γίνουν συμπαραστάτες της κοινωνίας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές, καλούν και τους υπόλοιπους να βοηθήσουν στο να μας δέσουν χειροπόδαρα, γιατί από μόνοι τους δεν μπορούσαν.
Πρόκειται περί πολιτικής αθλιότητας που το μόνο που θα κάνει είναι να εκτινάξει τα spreads απόγνωσης της κοινωνίας.
Ο κόσμος θέλει να αλλάξει σελίδα, δεν θέλει να συνεχίσει να διαβάζει το ίδιο ανόητο βιβλίο.
Και είναι αδιανόητο η Ευρώπη να απαγορεύει τις εκλογές στην Ελλάδα, ενώ δεν τις έχει απαγορεύσει οπουδήποτε άλλου, και εξαιρετικά παράλογο ότι επιτρέπει μακρά προεκλογική περίοδο μέχρι τον Μάρτιο – όπου γύρω στο Μάρτιο προσδιόρισε τις εκλογές ο νυν αποχωρών και τέως παριστάνων πρωθυπουργός.
Είναι παράλογο να μην προτιμάει η Ευρώπη εκλογές τώρα, προκειμένου να δημιουργήσει τους νέους συνομιλητές της στην ιστορία. Ποιός σώφρων άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι η απάντηση σ’ αυτό το εκρηκτικό κλίμα είναι μια μακρά προεκλογική περίοδος;
Όσοι τώρα ανέβουν στο τραίνο Παπανδρέου, υπογράφουν την τελική τους έξοδο από την ιστορία, και σύντομα.
Ο Παπανδρέου νομίζει ότι έκανε ηρωική έξοδο και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι ανέστρεψαν το κλίμα, έτσι νομίζουν. Επένδυσαν στην πλήρη απαξίωση τους. Οι καιροί θα δείξουν.
Ας πάει κάποιος να ανοίξει την πόρτα της βουλής, μήπως κι ακούσει τι λένε οι φωνές των έξω. Ακούει κανείς;
Λάκης Λαζόπουλος
5-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου