Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πρόεδρος Ν.Δ.: Το σκάκι και οι διαπραγματεύσεις απαιτούν σταθερότητα



Τόσο καιρό το «μνημονιακό» δίδυμο Παπανδρέου - Καρατζαφέρης «απολάμβανε» τις πιέσεις του... άξονα στον πρόεδρο της Ν.Δ. για το θέμα της υπογραφής. Χθες το Βερολίνο τούς έστειλε το μήνυμα και τους καλούσε να στείλουν επιστολές άμεσα, με αποτέλεσμα να είναι εκείνοι εκτεθειμένοι στον λαό για έναν ακόμη λόγο. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου χθες, συνεχίζοντας να ζει στον δικό του κόσμο, είπε στον κ. Παπαδήμο ότι πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα για να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση και ότι θα πρέπει να προγραμματίσουν το κυβερνητικό έργο για τους επόμενους μήνες!

Ωστόσο, εκείνο που πυροδοτεί ζωηρές συζητήσεις στον πολιτικό κόσμο της χώρας είναι ότι από το «συνεννοήσιμο τρίγωνο» Παπαδήμου - Παπανδρέου - Καρατζαφέρη προλειαίνεται το έδαφος για να δοθεί παράταση στον βίο της σημερινής κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου «ανήσυχος» για σοβαρές καθυστερήσεις σε τομείς του κυβερνητικού έργου, που μπορεί να λειτουργήσουν και ως πρόσχημα για τη μετάθεση των εκλογών.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τον Λουκά Παπαδήμο χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να του κατέστησε σαφές ότι ο τρόπος με τον οποίο ανέπτυξε την πρωτοβουλία του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στην Βουλή λίγες ώρες αργότερα. «Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι πάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου. Εκεί πρέπει να μείνεις σταθερός, κι εγώ έμεινα σταθερός». «Τι θα έλεγαν; Σε αυτά που είπα εγώ συμφωνεί και ο Παπαδήμος. Τι θα μου πουν, ότι δεν σας δίνουμε την έκτη δόση γιατί δεν υπογράφω;» διερωτήθηκε ο Α. Σαμαράς, ο οποίος δέχτηκε και τα συγχαρητήρια δεκάδων βουλευτών της Ν.Δ. που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του στη Βουλή.

Νωρίτερα ο Λ. Παπαδήμος είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γ. Παπανδρέου, ενώ σήμερα αναμένεται να δει και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Κατηγορηματικά αντίθετη ήταν η στάση της Αριστεράς απέναντι στο αίτημα για την αποστολή γραπτών εγγυήσεων, ενώ αντικρουόμενες θέσεις εκφράζονται από τη ΔΗΜ.ΑΡ. του Φ. Κουβέλη


Γιώργος Κατσίγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου