Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Π. Καμμένος: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης


Την απόφασή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, και ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλα και το Γιώργο Παπανδρέου.
«Ποιά εμπιστοσύνη μπορούμε να δείξουμε σε έναν πρωθυπουργό για τον οποίο η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι είναι από τους πρωτεργάτες της μεγάλης τράπεζας Goldman Sacks, η οποία ορίζει τη νέα τάξη πραγμάτων και παρεμβαίνει και στην Ιταλία; Σε αυτή δούλευε κι ο κ. Παπακωνσταντίνου παλαιότερα», παρατήρησε με νόημα ο κ. Καμμένος.

«Υπάρχει ή όχι εμπιστοσύνη σε έναν πρωθυπουργό που αν μεν κρατήσει την πατριωτική του στάση έχει καλώς, αν όμως πράξει αυτά που υπόσχεται στην “Τριμερή” -που είναι μέλος- μαζί με τα συμφέροντα εκείνων των ΜΜΕ που τον στήριξαν, οδηγούν σε απαξία των πολιτικών, σε καταρράκωση κάθε θρησκείας και σε παγκοσμιοποίηση με επικράτηση των αγορών και των τραπεζών», συμπλήρωσε ο βουλευτής και κάλεσε όλους να αναλογιστούν ότι αυτή θα είναι η τελευταία Βουλή γιατί όπως υποστήριξε, «η επόμενη είναι συμφωνημένο να γίνει με λίστα και κάποιοι από μας δεν θα είμαστε μέσα γιατί μιλάμε πολύ».
Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε τις αναφορές για παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας πως παρ’ όλα αυτά «ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι σήμερα εδώ ως μέλος της νέας κυβέρνησης», και τον κ. Παπανδρέου για κερδοσκοπικά παιχνίδια με το ζήτημα του δημοψηφίσματος.
Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρατήρησε ότι όσα ανέφερε ο κ. Καμμένος ακούγονται και αναγράφονται μόνο σε περιθωριακά blogs και δεν έχουν θέση στη Βουλή, καλώντας τον αν έχει στοιχεία για όσα λέει, να τα δώσει στη Δικαιοσύνη ή να ζητήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, για να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι όλα τα άλλα είναι τζάμπα μαγκιές.
Στην ομιλία του ο υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτήρισε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης υπό το Λουκά Παπαδήμο «πρωτόγνωρη διαδικασία σε μια απολύτως κομβική στιγμή για το μέλλον και τη σωτηρία της χώρας», και ταυτόχρονα επεσήμανε πως πρόκειται για μία «επιλογή που δεν μπορεί να είναι πουκάμισο αδειανό, καθώς διακυβεύεται η θέση και πορεία της Ελλάδος μέσα στην Ευρώπη».
«Η κυβέρνηση αυτή που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης», πρόσθεσε, «βασίζεται πάνω σε ένα σχήμα τριών κομμάτων με διαφορετική διαδρομή και ιδεολογία που δήλωσαν όμως ότι προέχει ένας κοινός στόχος: Να σταθεί στα πόδια της η χώρα, να σωθεί και να κάνει τα επόμενα βήματα της. Όλα τα κόμματα προσέρχονται με βάση την ιστορία τους, αλλά μας δεσμεύει όλους η απόφαση των τριών αρχηγών. Να δουλέψει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 28ης Οκτωβρίου», διεμήνυσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου