Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥΝ ΘΕΛΕΙ, ΔΕ ΘΕΛΕΙ!!

Πληροφορίες από υπουργούς αναφέρουν ότι στις τοποθετήσεις τους στη Βουλή θα δώσουν έμφαση στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ή της μεταβατικής όπως τη λέει η ΝΔ. Δηλαδή, Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος κα θα τοποθετηθούν θέτοντας ως δεδομένο την παραίτηση του πρωθυπουργού!

 Θα το κάνουν για να διασφαλίσουν το μετά, πρώτα απ’ όλα, όμως, τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ουσιαστικά οι τοποθετήσεις τους θα αποτελέσουν τον τελικό μοχλό πίεσης προς τον Γιώργο Παπανδρέου ώστε στην ομιλία του πριν τα μεσάνυχτα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Γιατί ξέρουν πως αν είναι καθαρός στην τοποθέτησή του και δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα τότε θα πάρει τη ψήφο εμπιστοσύνης που θέλει για να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Από το πρωί στα δύο γραφεία του πρωθυπουργού στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αναβρασμός.

 Οι συνεργάτες του επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια. Να μείνει στη γραμμή ψηφίστε με και μετά θα ξεκινήσω τις διαδικασίες, που δεν προκαλεί ασφάλεια στους διαφωνούντες, ή να πάει στη Βουλή με κάτι χειροπιαστό. Όπως με μία… συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτός είναι ο λόγος που οι συνεργάτες του αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει γίνει ή να γίνει νέα επικοινωνία σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά.

 Το πρόβλημα που έχουν είναι ότι χωρίς τη ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός δίνει το πάνω χέρι στον αρχηγό της ΝΔ. Χωρίς το ντηλ όμως μαζί του ο κίνδυνος καταψήφισης και μετά διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, αφού ο ένας θα ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον για την πτώση της κυβέρνησης, είναι υπαρκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου