Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Στίγμα προθέσεων από Αβραμόπουλο


Στίγμα προθέσεων έδωσε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο πεντάγωνο, ο νέος υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος καθιστώντας σαφές ότι έρθει πλήρως προετοιμασμένος για να βάλει τη δική του σφραγίδα.


Η ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής ήταν τόσο πολιτικά στοχευμένη που δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών.
«Καμιά έκπτωση στις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων για την εκπλήρωση της αποστολής τους παρά την μεγάλη οικονομική κρίση. Είναι ώρα να αναδείξουμε τις αρετές της φυλής μας –πρόσθεσε-  μεσα σ αυτό τον οικονομικό και ηθικό πόλεμο διατηρώντας την εθνική και συλλογική κληρονομιά, επισημαίνοντας ότι η δύσκολη πορεία για την ευημερία του αύριο προυποθέτει την ασφάλεια της υπόστασης μας ως κράτους και τη διαφύλαξη των εθνικών κόκκινων γραμμών, που μόνον οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μπορούν να εγγυηθούν.»

Ο κ Αβραμόπουλος έστειλε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους εκτός συνόρων λέγοντας ότι « εκείνοι που εικάζουν ότι ενδέχεται μια θέση αδυναμίας στην οικονομική διαπραγμάτευση να μετατραπεί και σε θέση αδυναμίας σε μια πολιτικοδιπλωματική διαπραγμάτευση, ή σε έναν στρατιωτικό συσχετισμό, πλανώνται πλάνη οικτρά τονίζοντας πως η εθνική μας κυριαρχία, η άσκηση της εξωτερικής και αμυντικής μας πολιτικής, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν περιορίζεται και δεν συμπιέζεται.»
Ο υπουργός επιχείρησε και την πρώτη τόνωση ηθικού προς το στρατιωτικό προσωπικό αναφερόμενος στο υψηλό φρόνημα, των ανδρών και γυναικών του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας αλλά και την διάθεση προσφοράς και υψηλή αίσθησης καθήκοντος, φρονήματος και κατανόησης σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που χαρακτηρίζει τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και στην ημερήσια διαταγή του αφου εξαίρει τις άοκνες προσπάθειες Αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών διαμορφώνει και ενα ηθικό δόγμα, τον σύγχρονο πατριωτισμό. Η συλλογική εθνική προσπάθεια και η ισχυροποίηση της κοινωνική μας συνοχή θα τον αναδείξουν-τονίζει εμφατικά-  στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον, ως την κυρίαρχη αξία που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης, της αυτοπεποίθησης και της ελπίδας για το λαό και το έθνος μας.
Ο υπουργός Άμυνας φυσικά δεν ξέχασε και τα κυρίαρχα πολιτικά χαρακτηριστικά του, που με συνέπεια υπηρετεί διαχρονικά, όπως, τα «πιστεύω του» για τη συνέχεια του κράτους και τη συναίνεση. Ο σημειολογικός τρόπος με τον οποίο χαρακτήρισε την μεταβατική κυβέρνηση «συνέχεια του κράτους» αλλά και ο συμβολισμός  με τον οποίο εστίασε στην διακομματική της σύνθεση, στην κατάληξη της ομιλίας του ήταν ένα τροχιοδεικτικό.

statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου