Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση. Στην Καβάλα βρέθηκε χθες ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Αντώνης Αντωνάκος.

Στην Καβάλα βρέθηκε χθες ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Αντώνης Αντωνάκος, ο οποίος τόνισε ότι είναι καιρός να αλλάξει η σημερινή κατάσταση της χώρας και ότι για να αλλάξει, πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις.

Νέο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., απηύθυναν χθες, μέσω των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης και ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Αντώνης Αντωνάκος. «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε συμμετοχή στην κινητοποίηση αυτή, γιατί μόνο με την μαζική αντίδραση θα μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε τα μέτρα και την μνημονιακή πολιτική», τόνισε ο Τάσος Ιωαννίδης.
«Γυρίζουμε πολλές δεκαετίες πίσω»
Ο Αντ. Αντωνάκος επεσήμανε, από την πλευρά του, ότι οι κινητοποιήσεις του περασμένου Οκτωβρίου ήταν πρωτόγνωρες για τη χώρα και το ίδιο μαζικές μ’ εκείνες που είχαν γίνει κατά της ασφαλιστικής
μεταρρύθμισης Γιαννίτση. «Ευελπιστούμε ότι και την Πέμπτη θα έχουμε ανάλογη εικόνα, ώστε να οδηγηθούμε και σε νέες πολιτικές εξελίξεις», συμπλήρωσε. Ο Αντ. Αντωνάκος αναφέρθηκε, ακόμα, στην κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι και το πολιτικό σύστημα της χώρας. Τα τελευταία αποθέματα των οικογενειών, σημείωσε, άρχισαν να εξαντλούνται και ήδη πολλοί πολίτες βιώνουν την φτώχια και την εξαθλίωση. Οι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο τομέα, όσο στον ιδιωτικό, βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, ενώ αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον ενεργό εργασιακό βίο και να αιτηθούν συνταξιοδότησης, προκειμένου να αποφύγουν την «εργασιακή εφεδρεία» και τις περικοπές στις οικονομικές απολαβές τους. Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το ποσοστό της ανεργίας σε όλη τη χώρα ολοένα αυξάνεται και έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο. Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και να μεταθέσουν την ευθύνη για την εφαρμογή των πολιτικών τους, στις παθογένειες του δημόσιου τομέα και στους εργαζομένους σ’ αυτό. «Γυρίζουμε, δυστυχώς, πολλές δεκαετίες πίσω», είπε και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και δυναμική αντίδραση του λαού και των εργαζομένων, απέναντι στις συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες αποφασίζονται από τους εγχώριους πολιτικούς ηγέτες και όχι από τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα του εξωτερικού. «Στο εξωτερικό τους ενδιαφέρει μόνο η οικονομική σύγκλειση της χώρας μας. Τις αποφάσεις για τον τρόπο που θα επιτευχθεί, τις παίρνουν οι πολιτικοί μας», σχολίασε. Τέλος, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες, δεν μπορούν να ανεχτούν ότι οι θύτες (σ.σ. πολιτικοί) μετατρέπονται, ξαφνικά, σε σωτήρες της χώρας και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει, πλέον, καμία εμπιστοσύνη στους πολιτικούς. Έχει χαθεί, προ πολλού, η αξιοπιστία τους. Είναι καιρός, πια, να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Και για να αλλάξει, πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις». Την ημέρα της απεργίας, αύριο δηλαδή, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και στην πόλη της Καβάλας, την οποία θα διοργανώσει το Νομαρχιακό Τμήμα.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου