Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΟΣ «ΓΟΛΓΟΘΑΣ» Για την Ελληνική Κοινωνία και τους Έλληνες



του Ηλία Ηλιόπουλου

Η νέα μεγάλη «ανηφόρα» θα οξύνει ακόμη περισσότερο την κρίση, με την υψηλή ύφεση στην οικονομία να συνεχίζεται και το 2012, το χρέος να ταξιδεύει προς το 180% επί του ΑΕΠ, νέο, πολυετές, μνημόνιο αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με καινούργια μέτρα που θα εγκρίνουν και θα αποφασίζουν οι μόνιμοι εκπρόσωποι-ελεγκτές της τρόικας που ήδη ετοιμάζονται να εγκατασταθούν στην Αθήνα. Φαίνεται  πλέον καθαρά ότι η κυβέρνηση, μετά τις πανηγυρικές δηλώσεις, δείχνει ότι δεν είμαστε ακόμη ούτε στη μέση του δρόμου και τα πολύ δύσκολα και φοβερά είναι πίσω μας.

Εξάλλου η χώρα τίθεται υπό επιτροπεία, έτσι  καμία σημαντική οικονομική και όχι μόνο, απόφαση, δεν πρόκειται να λαμβάνεται χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών  και οι προϋπολογισμοί πλέον θα συντάσσονται με τη σύμφωνη γνώμη των «κατακτητών» και μετά θα πηγαίνουν στη Βουλή για ψήφιση.

Το νέο μνημόνιο, το οποίο βρίσκεται σε κατάρτιση, θα καθορίζει κάθε μέτρο που θα λαμβάνει η κυβέρνηση  που ήδη έχει μετατραπεί σε εκτελεστικό απόσπασμα του ελληνικού λαού, στα πλαίσια των συμφωνιών και των δεσμεύσεων του νέου προγράμματος. Παρά τις διαβεβαιώσεις της  κυβέρνησης ότι τα «μέτρα έχουν ήδη ανακοινωθεί», θεωρείται βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα τεθεί θέμα νέας μείωσης των συντάξεων, λόγω του «κουρέματος» που συμφωνήθηκε και λόγω της αναμενόμενης διεύρυνσης της ανεργίας, σε νέα υψηλότερα επίπεδα, όπως η τρόικα προβλέπει, για πολλά ακόμη χρόνια. Ακόμη χειρότερα αναμένεται η συνέχιση, με μεγαλύτερο αριθμό, της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων.
Επίσης ρητά συμφωνήθηκε ότι το νέο  δάνειο δεν θα καλύπτει τα  ελλείμματα  αλλά θα πληρώνει τις λήξεις των δανείων και τους οφειλόμενους υψηλούς τόκους. Δηλαδή και πάλι στη χώρα δεν πρόκειται να έλθει ούτε ένα ευρώ, αφού όλα τα προερχόμενα από δάνεια θα επιστρέφουν στους δανειστές-τοκογλύφους, για να καλύψουν προηγούμενες υποχρεώσεις με μεγαλύτερα όμως επιτόκια που θα διευρύνουν περισσότερο το χρέος της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα ελλείμματα δημιουργούν υποχρεωτικά νέες περικοπές. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι μετά από τις οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού και της μεγάλης βοήθειας των, κατά την κυβέρνηση, « φίλων και δανειστών»,  τα 300 δις που  χρωστούσε η χώρα τον Απρίλιο του 2010, το 2020 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 750 δις ευρώ, την οικονομία να μην βρίσκει δρόμο ανάκαμψης, τις δημόσιες επιχειρήσεις στην ιδιοκτησία «ξένων επενδυτών», τους ανέργους να ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο, τους εργαζόμενους με μισθούς

Κίνας ή Βουλγαρίας και τις συντάξεις κάτω  και από τα 300 ευρώ. Η φτώχεια και η εξαθλίωση της κοινωνίας και του λαού μας σε πλήρη  ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα.
Έτσι το σχέδιο, πρακτικά σημαίνει, ότι η χώρα οδηγείται σε μελλοντική χρεοκοπία, με μικρές όμως συνέπειες για του ισχυρούς της Ε.Ε. και φυσικά να μην ενοχληθούν ούτε και από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Αυτές είναι μερικές από τις βασικές αποκαλύψεις της «μεγάλης συμφωνίας» και προφανώς είναι και άλλες, σίγουρα κακές για τη χώρα μας και το λαό μας, που θα εμφανιστούν σταδιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου