Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ομολογία πλήρους αποτυχίας κυβέρνησης Πασοκ από τον Πάγκαλο ο οποίος φυσικά ΔΕΝ φέρει ουσιαστική ευθύνη! Αφού για όλα φταίει ο Καραμανλής!!!

Και σαν πετυχημένος, παραμένει -ακόμη και σήμερα!- αντιπρόεδρος της επιβεβλημένης κυβέρνησης πασοκ-τραπεζιτών και λοιπών αστέρων της πατρίδος μας…
Συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Καθημερινή της Κυριακής...Την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου «ομολογεί» σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.


Όπως αναφέρει, το μνημόνιο απέτυχε, γιατί η κυβέρνηση απέτυχε στη μείωση των εξόδων και στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Πάγκαλος αποδίδει ευθύνες στους κύριους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, ενώ για τον εαυτό του λεει ότι είχε απλώς συμβουλευτική αρμοδιότητα.

Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά τις ενυπόγραφες εγγυήσεις για την 6η δόση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτάται «δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».

Αναφερόμενος στα αντιμνημονιακά επιχειρήματα, κάνει λόγο για μπούρδες και αερολογίες που εκστομίζουν και πανεπιστημιακοί της χώρας, τους οποίους όταν άκουει κανείς, καταλαβαίνει γιατί έχει αυτά τα χαλιά το ελληνικό πανεπιστήμιο. Επίσης επιτίθεται με σφοδρότητα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν ως εναλλακτική γραμμή την επιστροφή στη βουκολική Ελλάδα, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες.

Καταλογίζει ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναρχία που όπως λεει επικρατεί στο κράτος, και χαρακτηρίζει κατάρα την πρόταση για δημοψήφισμα, επιλογή στην οποία παρασύρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Για να επιβιώσουμε στην ΕΕ προσθέτει πρέπει, ως οι πλέον άσωτοι, να υποταχθούμε σε κανόνες και να σταματήσουμε να υβρίζουμε, να θίγουμε και να εκβιάζουμε τους Γερμανούς.

Τέλος, απορρίπτει το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης και τοποθετεί την έναρξη δυσπιστίας απέναντι στη χώρα μας ήδη από τη δεύτερη τετραετία Σημίτη.

  taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου