Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΩ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Λίγες ημέρες μετά την εξωφρενική απόφαση Μπεγλίτη για αλλαγή του συνόλου της ηγεσίας του στρατεύματος, το parapolitika.gr φέρνει στο φως μια εξόχως ενδιαφέρουσα και φυσικά ύποπτη από τη μεριά της κυβέρνησης κίνηση.
Την απόφαση για αντικατάσταση και επαναπλήρωση όλων των θέσεων γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών υπηρεσιών σε όλα τα υπουργεία με εξαίρεση αυτών της Άμυνας και της Προστασίας του Πολίτη. Την ίδια δηλαδή ημέρα με την παράλληλη δέσμευση της κυβέρνησης για τη νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα των ομολόγων κατά 50%, 13 υπουργοί με παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου αποφασίζουν να αλλάξουν όλους τους διευθυντές των οικονομικών υπηρεσιών στα υπουργεία τους.

Πρόκειται για ένα πραξικόπημα στη δημόσια διοίκηση το οποίο γεννά υποψίες ως προς το χρόνο εφαρμογής του. Πιο συγκεκριμένα, με την υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου ΔΙΔΑΔ/Φ.35.30/οικ. 20835 απόφαση της 26ης Οκτώβρη, οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Υποδομών, Εργασίας, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Πολιτισμού αποφασίζουν να προχωρήσουν σε προκήρυξη όλων των θέσεων γενικών διευθυντών οικονομικών υπηρεσιών.
Έγκυρες πηγές μας, αναφέρουν πως αυτή η κίνηση υπαγορεύθηκε από την προετοιμασία Παπανδρέου να πάει σε εκλογική διαδικασία, διασφαλίζοντας όμως πριν από κάθε μεριά πόρους για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις σε μισθούς και συντάξεις αφού τα αποθεματικά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τελειώνουν στις 15/12. Μια τέτοια όμως κίνηση αποδεικνύει πως από την αρχή ο πρωθυπουργός γνώριζε τον κίνδυνο να μην εκταμιευτεί η 6η δόση και τον απέκρυψε ρισκάροντας τελικά και αυτά τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου