Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Εν αναμονή της ψήφου εμπιστοσύνης..

κυβερνηση, κυβερνηση, πασοκ, εκλογες
« Εν αναμονή της ψήφου εμπιστοσύνης... »
Αναβρασμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς πλησιάζει η ώρα της ψήφου εμπιστοσύνης. Ρευστό είναι ακόμα το κλίμα για τη στάση που θα επιλέξουν βουλευτές και υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος.
Οι πολιτικές ζυμώσεις είναι συνεχείς, με ομάδες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και... της ΝΔ να διαβουλεύονται και να συνεννοούνται για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις. Το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στην Ελλάδα, καθώς οι επόμενες ώρες κρίνονται καθοριστικές για το μέλλον της χώρας και την παρουσία της στην ευρωζώνη.

Η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που ζήτησε ο πρωθυπουργός ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με επιστολή του στον πρωθυπουργό σημείωσε πως δεν νοείται μετά την ψήφο εμπιστοσύνης να παραμένουμε ως κυβέρνηση κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί , ενώ υπογράμμισε ότι αν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές. Ως γνωστόν σύμφωνα με το Σύνταγμα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση δεν δίνεται υπό προϋποθέσεις, ή ακυρωτικές αιρέσεις. Προφανώς και δεν θέτω προϋποθέσεις ως προς την ψήφο μου κάνω, όμως, γνωστό το πολιτικό σκεπτικό με βάση το οποίο λειτουργώ .

Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έκανε λόγο για υπερψήφιση της κυβέρνησης σήμερα και στη συνέχεια την έναρξη διαπραγματεύσεων για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, σημείωσε πως εγκαινιάζεται, άμεσα, η διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ζητείται παραίτηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, να αναφέρει ότι εμείς έχουμε πει να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου και να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση με δύο αποστολές: να περάσει η δανειακή σύμβαση και να εκταμιευθεί η 6η δόση. Αμέσως μετά πρέπει να πάμε σε εκλογές , επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκεί το θέμα του πως ρυθμίζονται τα της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εδώ μιλάμε για προσωρινή κυβέρνηση χωρίς πολιτικά στελέχη .

Παράλληλα, ο σύμβουλος του αρχηγού της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, υποστήριξε: Η ΝΔ κατέθεσε μια δική της πρόταση, δημόσια και στη Βουλή. Από εδώ και πέρα εξελίσσεται μια συζήτηση στη Βουλή που ουσιαστικά αφορά το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και περιμένουμε να δούμε πώς θα φτάσει σε κάποιο τέλος αυτή η συζήτηση, αυτός ο διάλογος ο εσωκομματικός .

Εκλογές απαίτησε και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος: Μεταβατική κυβέρνηση χωρίς πολιτικά πρόσωπα, κυβέρνηση για να σώσουμε και να πάμε μπροστά την χώρα. Να λύσουμε το πρόβλημα και να εξασφαλίσουμε, όπως πρέπει να εξασφαλίσουμε, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και μετά να πάμε σε εύλογο, μικρό, σύντομο χρονικό διάστημα σε εκλογές , υπογράμμισε.

Μονόδρομο την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θεωρεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της Συμμαχίας προειδοποίησε ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα άτακτης χρεοκοπίας και κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμφωνήσουν για τη συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, που θα διαπραγματευτεί μέχρι τέλους τη δανειακή σύμβαση και μετά θα πάμε συντεταγμένα σε εκλογές ...
skai.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου