Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Στα δικαστήρια οι μειώσεις των μισθών

Δικαστικούς αγώνες για να ακυρωθούν οι μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ που επέβαλε η κυβέρνηση με το άρθρο 31 του ν. 4024/2011 προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ.
 

Δικαστικούς αγώνες για να ακυρωθούν οι μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ που επέβαλε η κυβέρνηση με το άρθρο 31 του ν. 4024/2011 προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ. «Η ΓΣΕΕ θα παρέμβει στα δικαστήρια όλων των βαθμών» αναφέρει εγκύκλιος που εξέδωσε η νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας υπογραμμίζοντας ότι με το συγκεκριμένο άρθρο επιβάλλονται «η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που καθορίζουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στο σύνολο των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και υπερβαίνουν τα καθοριζόμενα ανώτατα κατά περίπτωση όρια αποδοχών, πλαφόν στις ήδη μειωμένες αποδοχές τους και η αντιστοίχηση, κατ' ανώτατο όριο, των αποδοχών τους με αυτές των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα».

«Οι διατάξεις του νόμου 4024/2011 και ειδικά του άρθρου 31 θίγουν τον πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων θεμελιωδών δικαιωμάτων», καταλήγει η εγκύκλιος.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 9/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου